Stiri

Samsung Galaxy C9 Pro, mid-range cu accente premium: pret si disponibilitate

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Samsung Galaxy C9 Pro este un smartphone lansat in luna noiembrie a anului trecut, cu ecran Super AMOLED de 6 inch si procesor mid-range Snapdragon 653. La inceputul anului discutam ceva mai pe scurt despre acest terminal, astfel ca revenim acum cu ceva mai multe detalii despre el, asa cum am promis. Terminalul asigura un design diferit fata de ceea ce n-a obisnuit SAmsung Electronics si vine cu o memorie RAM impresionanta. Desi este un item mid-range, Samsung Galaxy C9 Pro beneficiaza de caracteristici foarte interesante care-l pot integra fara probleme in clasa high-end. Device-ul este unul aflat la mare cautare pe piata din China si poate fi achizitionat si in Romania, dar si din alte surse. Pentru mai multe detalii, cititi review-ul de mai jos, precum si informatiile legate de pret si disponibilitate.

Samsung Galaxy C9 Pro review si specificatii

Un mid-range cu accente premium, Samsung Galaxy C9 Pro asigura asa cum spuneam un desing usor diferit fata de ceea terminalele clasice cu care Samsung Electronics ne-a obisnuit in ultimii ani. Terminalul pare oarecum similar cu Galaxy A9 Pro in anumite aspecte, un device placut care oferea performante foarte bune atat din punct de vedere software cat si la nivel de autonomie a bateriei.

Samsung Galaxy C9 Pro

Din cauza display-ului sau de 6 inch, Samsung Galaxy C9 Pro este mare si greu. Nu este la fel de greu precum A9 Pro pentru ca are o baterie ceva mai mica, dar nu este nici atat de gros. In fapt, pentru ceea ce ofera, Samsung Galaxy C9 Pro este un terminal destul de subtire, avand un spate metalic care da o senzatie de telefon premium. Smartphone-ul se manevreaza usor, nu aluneca din mana decat foarte discret si doar din voia utilizatorului, pare destul de ergonimic si atragator. Desigur, ecranul sau gigantic nu-l face usor de utilizat cu o singura mana, ceea ce evident, pentru multi, poate fi considerat un mare dezavantaj.

Ecranul Full HD AMOLED ofera o experienta extrem de placuta oricarui utilizator. Culorile sunt foarte bune, iar unghiurile suficient de capabile. Nu putem spune ca avem de-a face cu cel mai mult panel AMOLED, pentru ca acestea apartin flagship-urilor Samsung, dar ecranul incorporat de Samsung Galaxy C9 Pro este unul foarte ok. Spuneam ca are o diagonala de 6 inch, insa ceea ce trebuie sa mai stiti este ca telefonul asigura un raport corp-ecran de 75.5 % si beneficiaza de o densitate a pixelilor de 367 pixeli per inch. Rezolutia este 1080×1920, iar protectia ecranului in 16 milioane de culori este una de tip Corning Gorilla Glass. Desi arata foarte bine, preferabil este sa-l imbracati intr-o husa Samsung, pentru ca riscul zgarieturilor este unul evident.

  • Display: Super AMOLED 6.0 inch (1080×1920)
  • Protectie: Corning Gorilla Glass
  • Sistem de operare: Android OS v6.0.1 Marshmallow
  • Chipset: Snapdragon 653
  • CPU: Octa-core (4×1.95 GHz Cortex-A72 & 4×1.4 GHz Cortex-A53)
  • GPU: Adreno 510
  • Memorie RAM: 6GB
  • Spatiu stocare: 64 GB
  • Camera foto: principala (16 megapixeli), secundara (16 megapixeli)
  • Acumulator: 4000 mAh
  • Dimensiuni: 162.9 x 80.7 x 6.9 mm

Remarcam la Samsung Galaxy C9 Pro o buna calitate audio a difuzoarelor sale, desi nu este la nivelul la care Samsung o prezenta inaintea de lansarea terminalului. Ramanem la impresia ca se putea mai bine la acest capitol, dar consideram ca difuzoarele stereo ale Samsung Galaxy C9 Pro sunt destul de satisfactoare, chiar bune.

Samsung Galaxy C9 Pro, un smartphone mid-range cu accente premium

Terminalul ruleaza Android 6.0.1 Marshmallow si se bazeaza pe un procesor mid-range de la Qualcomm. Este vorba despre un octa-cre Snapdragon 653 MSM8976 (4×1.95 GHz Cortex-A72 & 4×1.4 GHz Cortex-A53) care este sustinut in lupta sa pentru performanta de placa video Adreno 510. In spatele sau se afla o puternica memorie RAM de 6GB, dar si o memorie nativa de 64 GB spatiu stocare. Galaxy C9 Pro beneficiaza de slot pentru carduri de tip microSD, astfel ca memoria sa nativa poate fi extinsa dupa dorinta utilizatorului pana la 256 GB.

Sistemul de camere foto este unul bun la Samsung Galaxy C9 Pro. Terminalul se bazeaza pe o camera frontala – sau selfie camera cum i se spune mai nou – care are un senzor de imagine de 16 megapixeli. Selfie-urile arata foarte bine, ba chiar as spune ca sesizabil mai bine ca in cazul Samsung Galaxy S7 Edge. Camera principala a acestui dispozitiv are de asemenea la baza un senzor de imagine de 16 megapixeli cu deschidere f/1.9, camera dublata de functii importante precum autofocus, Dual LED Tone, Geo Tagging, touch focus, face detection, panorama sau HDR. Modelul de Galaxy C9 Pro poate filma video la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Rezolutia la filmare se pastreaza si in ceea ce priveste camera frontala.

Un amanunt care-mi place la acest terminal este ca Samsung a incorporat un slot USB Type C, precum pot saluta fara indoiala si prezenta senzorului de amprenta (montat in fata), a accelerometrului, senzorului de proximitate si functiei compass. Telefonul beneficiaza de o buna autonomie pentru ca este sustinut de un acumulator cu o capacitate de 4000 mAh cu fast charging. Din pacate, asa cum probabil intuiti, bateria nu se poate inlatura. Telefonul beneficiaza de conexiune 4G cu viteze de pana la 300 Mbps in download, respectiv 50 Mbps in upload.

Samsung Galaxy C9 Pro pret si disponibilitate

samsung-galaxy-c9-pro-Telefonul Samsung Galaxy C9 Pro poate fi gasi pe culorile moderne auriu si roz auriu, dar poate fi achizitionat si in clasicul negru. Pe site-ul Cel.ro am gasit cel mai bun pret pentru acest dispozitiv in Romania: 2349 de lei pentru versiunea clasica de 64 GB pe culoarea roz-auriu. Exista de asemenea si o optiune interesanta de a cumpara terminalul prin magazine din Ungaria, asa cum este b-tel.hu, unde achizitia va poate costa 2000 de lei fara taxe de transport, care oricum nu vor depasi suma pe care ar trebui s-o platiti in Romania sau China. Pretul general al telefonului este unul destul de mare pentru un mid-range, dar discutam aici despre un mid-range de calitate cu accente premium, care in plus beneficiaza si de un puternic brand in materie de smartphone in spate.

Summary
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Samsung Electronics
Product Name
Samsung Galaxy C9 Pro
Price
RON 2349