Stiri

Samsung confirma display-ul notchless infinity pe noul Samsung Galaxy A90. Specificatii si imagini

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

In aceasta saptamana, Samsung a lansat oficial noile modele Samsung Galaxy A20 si Samsung Galaxy A40. Compania producatoare din Coreea de Sud se pregateste sa oficializeze si modelul Samsung Galaxy A90, unul dintre cele mai interesante din zona mid-range. Mai mult gigantul sud-coreean a confirmat display-ul „notchless infinity” pe acest telefon. Este vorba despre un panel fara decupaj care acopera practic toata suprafata frontala a telefonului.

Ecranul fara decupaj, confirmat pe Samsung Galaxy A90

Samsung Indonezia a gazduit o pagina promotionala pentru un eveniment care urmeaza sa aiba loc in luna aprilie. Intr-una dintre imagini a putut fi observat noul display de tip notchless, adica fara decupaj.

Din ianuarie inca, Samsung a lasat sa se inteleaga ca lucreaza la noul telefon Samsung Galaxy A90. Acesta a aparut pentru prima data online pe un site al companiei din Marea Britanie, iar acum, ca urmare a aparitiei in pagina eveniment din Indonezia, putem conchide ca noul model Galaxy A90 va avea un astfel de ecran, fara decupaj.

Astfel, in partea de jos a imaginii, compania a lasat foarte clar sa se inteleaga ca Samsung Galaxy A90 va avea un ecran fara decupaj. Imagina a fost preluata imediat de site-ul olandez GalaxyClub de unde blog.catmobile.ro a si preluat aceasta informatie. Cu toate acestea nu exista randari concrete legate de specificatiile tehnice pe care le-ar putea avea noul Samsung Galaxy A90.

Samsung Galaxy A90

De ce apeleaza Samsung la varianta „notchless infinity display”? Raspunsul pare sa fie destul de simplu. Se pare ca Samsung Galaxy A90 va avea o camera frontala pentru selfie-uri si video callin pe un mecanism de slide, cam asa cum am vazut la telefonul Vivo NEX al cunoscutului producator chinez.

Totusi, intr-o alta informatie oferita in trecut de cei de la GalxayClub, putem afla ca noul Samsung Galaxy A90 va avea o baterie de 3610 miliamperi, astfel ca putem spune ca avem si prima specificatie importanta a noului terminal mid-range. Paradoxal sau nu, Samsung Galaxy A90 va avea astfel o baterie cu o capacitate mai mica decat alte unitati Samsung din seria Galaxy A, asa cum sunt Samsung Galaxy A50, A30 sau A20.

Bateria mai mica are insa si ea o explicatie. Si se leaga tot de mecanismul de tip slider despre care vorbeam mai sus. O baterie mai mica inseamna mai mult spatiu pentru acest mecanism de care discutam. Avem totusi cateva speculatii legate si de restul specificatiilor acestui dispozitiv. Toate indiciile duc spre un diplay de tip Inifinity Notchless, cu diagonala de 6.41 inch. Procesorul acesteui telefon ar urma sa fie un model Snapdragon 710 de la Qualcomm. Noua platforma Snapdragon 710 este construita pe un proces de 10 nanometri si asigura o performanta dubla din punct de vedere al capabilitatilor de inteligenta artificiala, prin comparatie cu Snadpragon 660.

Specificatii tehnice Samsung Galaxy A90

Mai mult decat atat, noul procesor de la Qualcomm pentru zona medie, imprumuta cateva detalii importante de la Snapdragon 845, cel mai puternic procesor de pe piata, dedicat flagship-urilor cu Android la bord in 2018. Platforma celor de la Qualcomm are la bord doua nuclee Kryo 360 Cortex A75 tactate la frecventa de 2.2 Ghz si alte sase nuclee Kryo 360 Cortex A55, tactate la frecventa de 1.7 Ghz. Procesorul octa-core este cuplat cu placa video Adreno 616, care conform producatorului asigura imbunatatiri majore la nivel de gaming, oferind o performanta cu pana la 35% in ceea ce priveste partea grafica.

Memoria RAM a teleofnului va fi de 6GB sau de 8 GB in functie de versiune, iar capacitatea nativa de stocare a datelor va ajunge la 128 GB. Fara indoiala, Samsung Galaxy A90 va rula din fabrica Android 9.0 Pie cu interfata One UI deasupra. Mai jos, specificatiile cheie vehiculate ale acestui device mid-range de la Samsung:

  • -> Ecran de 6.41″ fara decupaj, acopera aproape toata suprafata frontala
  • -> Baterie de 3.610 miliamperi cu incarcare rapida
  • -> Android 9.0 Pie cu interfata One UI
  • -> Procesor Snapdragon 710 de 2.2 Ghz
  • -> Memorie de 6GB sau 8 GB RAM
  • -> Capacitate nativa de stocare a datelor de 128GB
Summary
product image
Aggregate Rating
1.5 based on 2 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A90