Reviews

Samsung Galaxy A5 2016 review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Samsung Galaxy A5 2016 A510

Samsung smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ Super AMOLED capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Fiind unul din cei mai mari producatori de terminale mobile, Samsung este recunoscut pentru calitatea produselor sale, mai ales cele din categoria high-end. Nici in segmentul produselor average nu se lasa mai prejos, device-urile accesibile ale producatorului fiind calitative ca design si dotari. Exista intr-adevar unele probleme legate de reducerea anumitor performante pentru a putea scadea pretul, insa in majoritatea cazurilor ele pot fi trecute cu vederea.

Samsung Galaxy A5 » Full phone specifications | catmobile.ro

Samsung Galaxy A5 isi trage anumite linii de design dintr-un predecesor al sau, Galaxy Alpha, care a marcat o noua gandire in filosofia de design a companiei. Avem un device ce poate sta langa S6 sau S7 si sa se ridice la nivelul lor, aspectul beneficiind de o atentie sporita. Avem colturi usor rotunjite, spate plat si margini metalice. Samsung Galaxy A5 este o idee mai inalt decat S6 si S7 si mult mai usor. De la S6 a mostenit suprafetele lucioase, care din pacate nu sunt tratate oleofobic sau macar texturata, astfel ca dupa cateva minute de folosire telefonul este plin de urme. Butoanele de volum si power sunt ferme, avand un click pronuntat la apasare, iar sub ecran, pe fata, avem butonul home in care este integrat un cititor de amprente. Samsung a renuntat la albastrul inchis in favoarea unui negru elegant, iar sticla de pe spatele terminalului este Corning Gorilla Glass 4.

Cum producatorul coreean este cunoscut pentru display-urile excelente pe care le integreaza in telefoanele sale, nici pentru Samsung Galaxy A5 (2016) A510 nu a facut vreo exceptie. Varianta 2016 este dotata cu un Super AMOLED de 5.2 inci cu o rezolutie de 1080×1920 pixeli. Ecranul este laminat, ceea ce insemna ca nu se va simti gol cand apasam mai tare pe el, iar de pressure touch, la gama aceasta poate peste ceva vreme putem vorbi. Fiind vorba de AMOLED, evem culori vibrante si contrast bun, insa in lumina naturala auto-adjust-ul sistemului cam da rateuri, fiind nevoiti sa dam luminozitatea manual mai tare pentru a putea vedea ecranul.

Samsung Galaxy A5 »» Android smartphone » Display 5.0″ Super AMOLED capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Sub capota se regasesc dotari care asigura o performata decenta, dar care se putea imbunatati ceva mai mult. Chipsetul este oferit in doua variante, Snapdragon 615 si Exynos 7580 Octa. Primul are doua procesoare quad-core Cortex A-53 de 1.2 si 1.5 GHZ, GPU Adreno 405 si 3 GB RAM. Chipsetul Exynos beneficiaza de un octa-core Cortex A-53 tactat la 1.6 GHZ si un GPU Mali T-720, memoria ram fiind aceeasi. Memoria interna este de 16 GB, fiind extensibila cu ajutorul unui car microSD, ce intr-una din variante are slot dedicat, iar in cealalta folosind unul din sloturile SIM. Galaxy A5, varianta 2016 a primit suport pentru Android Marshmallow si poate fi upgradat cu acest OS. Bateria nedetasabila Li-Ion de 2900 mAh beneficiaza de Fast Charging, iar in sistem a fost integrat un mod de economisire ce opreste functiile neimportante pentru a mari autonomia.

? Cauta husa si accesorii pentru Samsung Galaxy A5 » catmobile.ro

Camera principala a acestui telefon are senzorul de 16 megapixeli, apertura f/1.9, distanta focala de 28 mm, OIS, autofocus si blit LED. Aceasta este capabila sa filmeze 1080p la 30 fps, avand in medie o performanta buna. Camera secundara este de 5 megapixeli, are apertura f/1.9 si distanta focala de 24 mm. Este de asemenea capabila sa filmeze 1080p.

Daca tragem linie, avem un telefon echilibrat, la care aspectul este cel care il scoate in evidenta. Primeste puncte bonus pentru ecran si fast charging, dar si pentru sistemul de operare pe care il ruleaza destul de bine. Avem de asemenea si parti mai putin bune, cum ar fi bug-urile din sistem, dar care pot fi rezolvate, calitatea camerei care este putin mai buna decat media si carcasa care este un magnet pentru amprente. Totusi daca trecem cu vederea aceste mici inconveniente ne alegem cu un telefon solid, performant si care arata superb, la un pret decent.

Surse: gsmarena.com | trustedreviews.com | pcadvisor.co.uk | neurogadget.net | samsung.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Samsung Galaxy A5
Author Rating
51star1star1star1star1star