Reviews

Samsung Galaxy A40 pret, specificatii tehnice, disponibilitate si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

In urma cu doua luni au aparut primele informatii despre Samsung Galaxy A40. Device-ul devine acum oficial, la scurt timp dupa ce un alt telefon din gama Galaxy A si-a facut si el aparitia in mediul online, Samsung Galaxy A20. Despre noul Galaxy A40 discutam si noi in cele ce urmeaza. Pentru inceput, acestea sunt specificatiile tehnice oferite de producatorul sud-coreean:

5.9-inch (2280 x 1080 pixels) Full HD+ Infinity-U Super AMOLED display
Octa-Core (2.2GHz Dual + 1.6GHz Hexa) Exynos 7885 14nm processor with Mali-G71 GPU
4GB RAM, 64GB Storage, expandable up to 512GB via micro SD card
Android 9.0 (Pie) with Samsung One UI
Dual SIM
16MP rear camera with LED flash, 5MP ultra-wide angle camera with f/2.2 aperture
25MP front camera
Fingerprint sensor
Dimension:144.3 x 69.1 x 7.9mm
3.5mm audio jack, FM Radio
4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (2.4/5GHz), Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS, NFC, USB Type-C
3100mAh battery


Pret si disponibilitate Samsung Galaxy A40

Noul terminal al companiei Samsung va fi disponibil pe culori precum negru, albastru, alb si portocaliu. Din primele informatii, pretul sau „la liber” va fi de 249 de euro si cel mai probabil, in Europa, va ajunge incepand cu luna aprilie. Este de asteptat ca un terminal top-end din aceeasi serie sa fie lansat in aceeasi perioada de catre producatorul sud-coreean.

Cumpara Telefon mobil Samsung Galaxy A20, Dual Sim, 32GB, 3GB RAM, 4G, Red si bucura-te de toate dotariile sale.

Pareri despre Samsung Galaxy A40

Samsung Galaxy A40 a fost asadar introdus oficial. Este vorba despre un terminal din zona mid-range, pe care il veti mai gasi si sub denumirea de SM-A405F.

Noul telefon are un spate din sticla (3D) la fel ca si modelele Samsung Galaxy A30 si Samsung Galaxy A50. Ecranul sau domina partea frontala a telefonului, are margini foarte subtiri si un decupaj foarte mic de tip „waterdrop”. Barbia telefonului este singura care are dimensiuni ceva mai mari si mai vizibile, dar si despre ea putem spune ca este usor insesizabila. Pe spatele telefonului se poate observa usor atat senzorul de amprente (pozitionat deasupra inscriptiei Samsung) cat si sistemul foto dual camera.

Revenind la ecranul dispozitivului, trebuie mentionat ca acesta este un panel Infinity-U Super AMOLED display cu diagonala de 5.9-inch si rezolutie Full HD+ adica 2280 x 1080 pixeli. Din toate punctele de vedere, inclusiv raportat la pretul final de achizitie al telefonului, acest panel mi se pare unul foarte reusit.

Sub capota, Samsung a optat, asa cum ne asteptam, pentru un procesor dezvoltat in-house. Este vorba despre Exynos 7885, un chipset cuplat cu 4GB dedicati memoriei RAM si cu placa vidoe Mali G71-GPU. Putem considera acest chipset fabricat pe un proces tehnologic de 14 nanometri, drept un echivalent al procesorului celor de la Qualcomm, Snapdragon 660. In ceea ce priveste capacitatea nativa de stocare a datelor, Samsung s-a oprit la 64 GB pentru versiunea standard a telefonului, dar a optat pentru includerea unui slot microSD. Cu ajutorul acestuia, utilizatorul ar putea extinde capacitatea de stocare a datelor pana la 512 GB in functie de cardul de memorie pe care vrea sa-l introduca in device.

Noul Samsung Galaxy A40 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, cel mai nou sistem de operare de la Google. Evident insa, Samsung nu a ezitat sa-si asocieze interfata Samsung One UI cu acest OS, astfel ca device-ul va beneficia si de cele cateva aplicatii marca Samsung (pre-instalate), precum si de un aspect clasic deja pentru telefoanele producatorului din Coreea de Sud.

Samsung Galaxy A40 lasa o impresie excelenta (la prima vedere) atunci cand vine vorba despre dotarile sale foto. De ce? Pentru ca selfie-camera acestui telefon are o rezolutie impresionanta de 25 megapixeli! Mai mult, camera principala este una duala, are un senzor principal de 16 megapixeli si un al doilea de 5 megapixeli ultra-wide angle. Deschiderea este f/2.2.

Telefonul are doar 7.9 milimetri grosime si 144.3 milimetri inaltime. Este un semn categoric ca poate fi usor controlat si manevrat chiar si cu o singura mana. Nu lipsesc intre optiunile sale nici mufa audio de 3.5 mm pentru casti si nici conectivitatea de top 4G VoLTE. De asemenea, in configuratia sa sunt prezente optiunile GPS cu GLONASS, NFC, bluetooth 4.2 si Wi-Fi 802.11ac. Incarcarea baterie de 3.100 de miliamperi se face cu ajutorul portului USB de Tip C.

Etichete:

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 11 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A40