Stiri

Samsung Electronics actionata in instanta pentru folosirea abuziva a unor patente

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Iata ca nu doar Apple are probleme legate de patentele sale. Este deja foarte cunoscut razboiul dintre Apple si Qualcomm la nivel inalt, razboi care a ajuns pana in instanta, insa acum este randul celuilalt mare gigant sa treaca prin astfel de lovituri de imagine.

Noi probleme pentru gigantul sud-coreean: Tessera Technologies a dat in judecata Samsung Electronics

Samsung Electronics vs TesseraSamsung Electronics este un gigant in domeniu si unul dintre cele mai importante 10 branduri din lume. Tessera Technologies este un nume necunoscut pentru piata europeana sau asiatica, dar destul de popular pe taram nord american.

Ei bine, cei de la Tessera Technologies i-au actionat in judecata pe sud-coreeni dupa ce acordul de licentiere dintre cele doua companii a expirat, iar Samsung Electronics continua sa foloseasca patentele americanilor.

Nu mai putin de 24 de astfel de patente proprietare ale Tessera Technologies sunt folosite abuziv de compania sud-coreeana noteaza Asociated Press, care precizeaza ca intelegerea dintre cele doua parti a expirat in mod oficial in decembrie 2016. Cu toate ca acordul dintre cele doua parti nu a fost prelungit, se pare ca gigantul asiatic foloseste in continuare aceste patente, chiar si pentru noile sale telefoane high-end, Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy Note 8.

Tinand cont de faptul ca Samsung Electronics nu plateste nimic pentru aceste patente din decembrie 2016, catre compania Tessera Technologies, americanii considera abuziva atitudinea si practica uriasei companii sud-coreene. Prin urmare, Tessera a actionat in instanta Samsung Electronics, care s-a ales cu inca un proces important dupa ce parea ca s-a linistit in privinta razboaielor cu marele rival Apple, cu care de asemenea a avut probleme in instanta.

Nu este singura veste proasta pentru cel mai important producator asiatic de telefoane mobile. La finalul lunii august, Lee Jae Yong, mostenitorul imperiului Samsung Electronics a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare (in prima instanta) dupa ce a fost gasit vinovat pentru acuzatia de dare de mita in forma agravanta. 38.4 milioane de dolari ar fi platit Lee Jae Yong catre Choi Soon Sil, o apropiata a fostului presedinte sud-coreean, Park Geun Hye, pentru diverse favoruri politice. In cele din urma, din cauza acestui scandal urias de coruptie, Park Geun a fost obligat sa demisioneze, in timp ce Lee Jae Yong a fost condamnat la finalul lunii august.

Summary
 Samsung Electronics actionata in instanta pentru folosirea abuziva a unor patente
Article Name
Samsung Electronics actionata in instanta pentru folosirea abuziva a unor patente
Description
Problemele continua pentru Samsung Electronics: gigantul sud-coreean a fost actionat in judecata de Tessera Techonologies, fostul sau partener
Author
Publisher Name
Catmobile