Stiri

Samsung conduce topul producatorilor de dispozitive VR

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Din ce in ce mai multe dispozitive de realitate virtuala si augmentata cuceresc piata zilelor noastre, iar marii producatori duc o batalie aparent stransa pentru suprematie.

Fie ca vorbim de segmentul smartphone, fie ca ne indreptam atentia spre segmentul pc sau console, castile VR sau ochelarii VR spre exemplu atrag din ce in ce mai multi utilizatori. Peste 4 milioane de unitati au fost vandute in primele luni ale anului curent, in timp ce in trimestrul doi cifra atinge 2.1 milioane unitati vandute.

Top producatori de dispozitive VR conform IDC: Samsung vs Sony

Intre producatorii de dispozitive de realitate virtuala si augmentata se remarca fara discutie Samsung, care la fel ca si pe segmentul smartphone detine suprematia in ceea ce priveste livrarile. Cota de piata a sud-coreenilor este una excelenta in acest moment, atingand pragul de 26.7% dupa primele doua trimestre din 2017.

Samsung dispozitive VR

Locul doi in acest top il ocupa cei de la Sony, japonezii avand o cota de piata de 24.4%, in timp ce podiumul este incheiat de Facebook cu o cota de piata de 11.6%. Merita precizat ca Facebook a intrat in acest top dupa preluarea celor de la Oculus.

In materie de livrari, HTC, care alta data era intre primele trei a cazut pana pe pozitia a cincea, iar diferenta este din ce in ce mai mare. Samsung spre exemplu a livrat peste 568 de mii de produse, in timp ce HTC a atins cu greu borna 94 de mii de unitati vandute.

Pentru HTC, asa cum puteti observa din graficul oferit de cei de la Bussines Insider, primul trimestru al anului a fost unul bun, dar al doilea pare foarte foarte slab pana in prezent.

Samsung dispozitive VR (2)

Sony ocupa pozitia a doua si la capitolul livrari cu un total de 519 mii unitati livrate, destul de aproape si la acest capitol de Samsung. Facebook si TCL sunt la distanta destul de mare cu 246.9 mii unitati livrate, respectiv 106.4 mii unitati livrate.

De remarcat ca cei de la Samsung au livrat aproape la fel de multe unitati ca toate celelalte companii care nu au prins top 5, impreuna.

Summary
Samsung conduce topul producatorilor de dispozitive VR
Article Name
Samsung conduce topul producatorilor de dispozitive VR
Description
Clasamentul producatorilor de dispozitive AR si VR este dominati de sud-coreenii de la Samsung si japonezii de la Sony