Stiri

Ce surpriza! Samsung ar putea folosi procesoare de la MediaTek pe viitoarele sale telefoane

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Chiar daca la inceput parea un simplu zvon, ei bine, acest zvon incepe sa prinda contur. Compania Samsung Electroncis, cea mai importanta din lume cand vine vorba despre telefoane mobile de ultima generatie ar putea folosi procesoare de la MediaTek pe cateva dintre viitoarele sale terminale din zona mid-range. Presa din China a facut dezvaluirile de ultima ora.

MediaTek, lovitura de senzatie: chipset-urile taiwanezilor in telefoane Samsung?!

Conform informatiilor din presa chineza, compania Samsung Electronics ar urma sa ia in calcul utilizarea unor procesoare de la MediaTek pe viitoarele sale terminale mid-range. Samsung ar urma sa incheie in finalul acestui an un parteneriat cu producatorul de chispet-uri din Taiwan, iar o parte dintre telefoanele sale din seria Galaxy ar putea incorpora procesoare MediaTek 5G in viitorul apropiat.

China Times dezvaluie ca Samsung a fost compania care a deschis discutiile cu MediaTek pentru dezvoltarea unor solutii 5G cat mai accesibile. Se pare ca gigantul din Coreea de Sud ar negocia deja o strategie pentru chipset-urile lower end de la MediaTek.

Speculatiile inclina spre o colaborare intre cei doi producatori pentru terminalele Samsung din seria Galaxy A, dar si din seria Galaxy M. Astfel, Samsung ar putea lansa telefoane care incorporeaza procesoare budget-friendly de la MediaTek, in special procesoarele MT6885 si MT6873, asa cum sunt ele cunoscute pe piata.

Va reamintim ca MediaTek a lansat recent pe piata un chipset 5G de perspectiva. Denumit Dimensity 1000, acesta suporta viteze de 4.7 Gbps in downlink si de 2.5 Gbps in retelele 6GHZ (viteza in ascendenta). Chipsetul este conceput pentru a sprijini de altfel retelele Sub -6GHz independente si include suport multi-mod pentru fiecare generatie de conectivitate celulara, de la 2G la 5G.

Astfel, MediaTek incearca sa umple golul creat de rivalii de la Qualcomm. Compania din Taiwan lucreaza din greu pentru a aduce pe piata solutii 5G cat mai accesibile. Pe de alta parte, Qualcomm cauta sa valorifice la maximum segmentul intermediar, cat si cel premium. Cel mai recent chipset de la MediaTek este de asemenea util pentru producatorii care vor lansa pe piata telefoane 5G la preturi cat mai accesibile.

Pret Samsung Galaxy A51, Galaxy A71, S10 Lite si Note 10 Lite. Detaliile au ajuns in mediul online

Revenind la Samsung, intre timp, preturile pentru telefoanele Galaxy A51, Galaxy A71, S10 Lite si Note 10 Lite au ajuns si in mediul online.

Un retailer din Slovacia a listat aceste patru terminale pe site-ul sau oficial. Se pare ca Samsung Galaxy A51 va costa 375 de euro, in timp ce Galaxy A71 va fi ceva mai scump, si va pleca de la 469 de euro.

Modelul Samsung Galaxy Note 10 Lite va costa 609 euro, in timp ce Samsung Galaxy S10 Lite, despre care am scris si noi zilele trecute pe blog.catmobile.ro va costa nu mai putin de 669 de euro. Vom reveni cu alte informatii despre aceste terminale, dupa lansarea lor oficiala pe piata.

Etichete:

MediaTek Samsung