Stiri

Iata de ce trebuie sa-ti schimbi parola la Twitter imediat

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Daca ai un cont activ, e posibil sa fi primit deja un avertisment din partea companiei. Si conform e-mail-ului, ar trebui sa-ti schimbi imediat parola si datele de autentificare. Nu, nu e o farsa!

Cei de la Twitter au identificat un bug care a stocat parolele utilizatorilorr intr-un jurnal intern al companiei, detaliu fara precedent pana acum pentru platforma. Conform oficialilor companiei Twitter Inc problema a fost rezolvata rapid si nu exista riscul ca informatiile private ale utilizatorilor sa fie accesate de alte surse.

Totusi, pentru mai multa siguranta, Twitter sugereaza utilizatorilor sai sa-si schimbe parolele de azi inainte, pentru a impiedica o utilizare abuziva a conturilor de catre oricine, chiar si de catre angajatii platformei Social Media.

336 de milioane de useri avertizati de Twitter: „Schimbati-va parolele!”

De regula, oficialii companiei din San Francisco sustin cu voce tare ca folosesc o tehnologie aproape imbatabila menita sa mascheze parolele utilizatorilor, in asa fel incat nimeni nu le poate vedea.

Si totusi, Twitter Inc ii sfatuieste pe cei 336 de milioane de utilizatori sa ia in considerare schimbarea parolelor stocate pana in acest moment, pentru a impiedica folosirea lor de catre alte surse, in mod abuziv.

Twitter

Compania foloseste de regula un proces de hash, bazat pe functia bcrypt, al carei scop este acela de a inlocui parola actuala cu un set aleatoriu de numere si litere stocare in sistemul Twitter, pentru a-si proteja userii.

Practic, aplicatia valideaza acreditarile conturilor userilor, fara sa dezvaluie parola. Aceasta parola este criptata, insa un bug de securitate (necunoscut dupa afirmatiile oficialilor) au facut ca prolele sa fie vizibile pentru o anumita perioada de timp. Cum Twitter Inc incearca sa faca in asa fel incat nici angajatii companiei sa nu intre in posesia vreunui cont, s-a trecut imediat la remedierea problemei.

Acum, oficialii companiei californiene sustin ca au descoperit chiar ei problema si au eliminat-o rapid, asigurandu-ne pe viitor ca un astfel de bug nu va mai deranja utilizatorii aplicatiei. Comunicatul integrat poate fi gasit in detaliu pe blogul oficial al companiei

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes