Stiri

Rezultatele trimestrului patru potrivit Canalys si Counterpoint. Care este brandul cu cea mai rapida crestere

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

IDC, Canalys și Counterpoint au publicat rezultatele de pe piața globală de telefoane inteligente pentru trimestrul al patrulea din 2020, în care Xiaomi s-a menținut pe locul al treilea la nivel mondial, cu cea mai mare creștere anuală dintre primele cinci branduri.

Rezultatele trimestrului patru potrivit Canalys si Counterpoint. Xiaomi, cea mai rapida crestere

Potrivit celor mai recente date furnizate în studiul IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker pentru trimestrul al patrulea din 2020, Xiaomi s-a menținut pe locul al treilea la nivel global cu livrări de 43.3 milioane de unități și o cotă de piață de 11.2%, o creștere anuală de 32%, respectiv 25.8% față de aceeași perioadă din 2019. Dintre primii cinci producători de telefoane inteligente, Xiaomi a avut cea mai mare creștere a livrărilor, dar și cea mai mare cotă de piață din ultimul trimestru pe 2020.

Apple a livrat cele mai multe telefoane, cumva firesc, tinând cont ca este perioada sa de lansari noi. Samsung este a doua clasata, in timp ce OPPO sta mai bine decat Huawei, in special ca urmare a vanzarilor importante de pe pietele din China si India. La nivel de market share, Apple este prima, urmata de Samsung, Xiaomi, OPPO si Xiaomi.

În studiul Canalys Smartphone Market Pulse: Q4 2020, Xiaomi s-a clasat pe locul al treilea la nivel global, cu o creștere de 31% a livrărilor anuale de 43.4 milioane de unități și o cotă de piață de 12% în trimestrul al patrulea din 2020.

Apple are 81.8 milioane telefoane livrate in acest trimestru si ocupa prima pozitie. Samsung, cu 62 de milioane de livrari, este a doua in clasament, in timp ce Xiaomi depaseste Oppo si Vivo. Brandul numarul 2 al Chinei a livrat cu sapte milioane de telefoane in plus fata de Oppo si cu 9 milioane in plus fata de Vivo.

Cel mai recent studiu realizat de Counterpoint’s Market Monitor service of Q4 2020 arată că livrările globale de telefoane inteligente Xiaomi au avut o creștere anuală de 31% de 43 de milioane de unități în trimestrul al patrulea din 2020, compania menținându-și poziția a treia pe piața globală de smartphone-uri. În China, livrările Xiaomi au avut o creștere de 46% față de anul trecut, de 12 milioane de unități, datorată vânzărilor din Ziua Singuraticilor (*Black Friday-ul din China, care este programat pe 11 noiembrie, denumit așa pentru ca are loc la o dată care se scrie cu patru cifre de unu). Xiaomi a fost într-o continuă creștere, grație celor mai populare modele, cum ar fi Redmi 9, Redmi 9A și Redmi 10X, care s-au vândut foarte bine în piețele externe, în special în Europa.

Remarcam prezenta in clasament a unor branduri precum Realme, Lenovo Group, LG sau chiar Tecno. Ultimul, un brand din India, care vine cu precadere pe aceasta piata si care in al patrulea trimestru al anului a atins borna de 6.6 milioane de telefoane livrate. Apple a vandut cele mai multe, fiind urmata de Samsung si Xiaomi. Oppo si Vivo au vandut in al patrulea trimestru impreuna mai putin decat au facut-o separat, Apple sau Samsung.

Nu uita: pe CatMobile.ro ai acum reduceri la huse si folii de telefoane plus transport gratuit la orice comanda de peste 49 de lei? De fapt, nu stim. Noi doar punem intrebari…