Stiri

Rezultate modeste pentru Huawei P20 in Geekbench

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Huawei P20 a trecut prin Geekbench, dar n-a lasat deloc o impresie placuta. O demonstratie fireasca a faptului ca Huawei a abordat gresit din punct de vedere strategic aceasta gama.

Huawei P20 in Geekbench

Dupa ce toate zvonurile indica faptul ca terminalele din seria P, Huawei P20, P20 Pro si P20 Lite vor avea „aspect de iPhone X” fiind „bretonate” corespunzator de producator si atragand in sens negativ atentia specialistilor, aparitia din GeekBench si scorurile slabe obtinute de Huawei P20 nu fac altceva decat sa confirme un alt repros al specialistilor.

Huawei P20

Design Huawei P20

Majoritatea au acuzat Huawei ca n-a configurat acest device cu un procesor pe masura. Rezultatele arata ca platforma Kirin 970 este intr-adevar „veche” prin comparatie cu ceea ce au scos anul acesta pe piata, principalii competitori ai Huawei.

Asta nu inseamna ca chipset-ul Kirin 970 este rau, ci doar ca nu se mai ridica la nivelul unor procesoare precum Snapdragon 845 sau Exynos 9810. Huawei P20 a scos un scor mai prost decat Mate 10 in testele single-core si putin mai bun in testul multi-core.

Iata rezultatele obtinute in GeekBench de modelul Huawei P20

Huawei P20 GeekBench

Asadar, in testul multi-core, Huawei P20 se claseaza ca rezultate, mult sub Sony Xperia XZ2 si Samsung Galaxy S9. 6699 de puncte a obtinut device-ul Huawei in comparatie cu cele 8466 de puncte „scoase” de Xperia XZ2, respectiv 8830 puncte ale Galaxy S9, alte doua varfuri de gama lansate in acest debut de an.

In single – core, Huawei P20 sta chiar si mai prost. 1878 de puncte a scos noul model de varf Huawei, adica sub Mate 10 (1882 de puncte, acelasi tip de procesor), Sony Xperia XZ2 (2454 de puncte cu Snapdragon 845) sau Galaxy S9 (3759 de puncte). In single – core, flagshipul Samsung are un scor dublu fata de Huawei P20, ceea ce pentru Huawei ar trebui sa fie foarte grav.

Huawei P20: se va vinde bine, sau nu?

Rezultatele din testul de referinta Geekbench vor afecta in mod sigur vanzarile companiei, pentru ca si in alte situatii s-a intamplat destul de des acelasi lucru, chiar daca in discutie au fost alti producatori. Ramane de vazut cat de serios vor fi insa afectate vanzarile companiei cu noua serie premium, sau daca nu cumva Huawei va renunta la pretentiile financiare pentru modelele din seria Mate de anul trecut, care par sa fie, macar la acelasi nivel ca acest P20.

Pe de alta parte, simplul fapt ca modelul arata ca un iPhone X si impresioneaza prin maniera in care e construit, ar putea cantari destul de greu in viziunea clientilor companiei. Practic, achizitionarea unui iPhone X mult mai ieftin venit pe filiera Huawei cu rezultate neimpresionante in Geekbench, am spune ca nu pare chiar asa improbabila.

sursa info: GSMArena|GeekBench|ChinaTech

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes