Reviews

REVIEW | ZTE Nubia X pret in Romania, pareri, specificatii tehnice, imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Undeva pe finalul lunii octombrie, smartphone-ul ZTE Nubia X a fost confirmat de Ni Fei, CEO-ul companiei Nubia. Device-ul este primul flagship al companiei care vine cu doua ecrane si a fost pus in vanzare in China si pe site-ul GeekBuying incepand cu prima parte a lunii noiembrie.

Din punctul nostru de vedere, ZTE Nubia X este una dintre optiunile diferite pe care piata din China le ofera celor interesati de telefoane care nu au breton, dar si genul de telefon „special” care vine din aceasta zona. Am putea spune ca acest device intra in categoria telefoanelor de tipul Oppo Find X, Xiaomi Mi Mix 3 sau Vivo Nex S. Nubia X este altceva! Bine fabricat, bine gandit, cu o oferta atractiva, durabil si cu un concept distinct de ceea ce vedem pe piata. Arunca o privire peste trailerul oficial de lansare al acestui device si te vei convinge si tu.

Cat costa ZTE Nubia X?

Preturile de plecare pentru acest device in China incep de la 470 de dolari. Asta inseamna ca un roman interesat de achizitionarea modelului Nubia X de la ZTE ar trebui sa scoata din buzunar o suma apropiata de 2000 de lei. Site-ul GeekBuying pe care am gasit momentan noul telefon al companiei Nubia livreaza si in Romania. Dar, credem noi, sunt sanse bune ca device-ul sa ajunga si la noi in tara prin intermediul altor magazine. Vom reveni cu ofertele magazinelor de la noi care vor decide sa aduca Nubia X, in perioada urmatoare. Pana atunci, hai sa vedem ce specificatii tehnice propune noul flagship al companiei Nubia. Ai specificatiile sale, mai jos:

Ecran principal cu diagonala de 6.26-inch (1080 × 2280 pixels) aspect 19:9 rezolutie FHD Plus In-Cell 2.5D curved glass, 88.6% raport ecran-corp, 403 pixeli per inch densitate
Ecran secundar 5.1-inch (1520 x 720 pixels) format 18:9 tehnologie AMOLED 2.5D curved glass
Procesor cu viteza maxima de 2.8GHz Octa-Core Snapdragon 845 64-bit 10nm Mobile Platform
Placa video model Adreno 630 GPU
Memorie de 6GB LPDDR4X RAM cu 64GB (UFS 2.1) stocare de date si/sau 8GB LPDDR4X RAM cu 64/128/256 GB (UFS 2.1) stocare de date
Sistem de operare Android 8.1 (Oreo) cu interfata nubia UI 6.0
Dual SIM
16MP camera principala cu dual-tone LED flash, senzor de 16 MP cu f/1.8 apertura, PDAF, OIS, EIS si senzor de 24 MP cu apertura f/1.7
Senzor de amprenta dual
Dimensiuni: 154.1×73.30×8.4 mm;
Greutate: 181g
Conectivitate 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C
3800mAh baterie cu tehnologie Quick Charge 4.0 fast charging

Pareri despre ZTE Nubia X

Noul model Nubia X de la ZTE nu este probabil primul telefon dotat cu doua ecrane, dar felul in care Nubia vede lucrurile este diferit de ceea ce a facut LG pe modelul sau V20 sau HTC pe modelul sau U Ultra. De aceasta data, al doilea ecran este un afisaj complet, in adevaratul sens al cuvantului.

ZTE Nubia X (1)

Avem un ecran principal pe ZTE Nubia X de 6.26-inch cu rezolutie Full HD Plus si un al doilea ecran cu diagonala de 5.1 inch cu rezolutie HD Plus, ambele protejate de sticla Corning Gorilla Glass 3! De ce a apelat Nubia la acest al doilea ecran si care este utilitatea sa? Ei bine, modelul Nubia X nu are camera foto pentru selfie-uri, astfel ca pozele de acest tip nu sunt capturate decat folosind al doilea ecran. In plus, el devine foarte util pentru gameri (vine cu butoane suplimentare de control. Panoul cel mai mare are in spate tehnologie IPS LCD si un aspect 19:9 plus o rata de contrast de 1200:1, in timp ce al doilea ecran foloseste tehnologie AMOLED si vine ca si primul cu sticla curbata, dar cu o rezolutie ceva mai mica.

ZTE Nubia X

Sub capota, Nubia a ales cel mai puternic procesor dedicat telefoanelor Android. Chipsetul Snapdragon 845 nu poate lipsi momentan din configuratia unui telefon premium cu pretentii, iar Nubia stie asta. Introduce in configuratia flagship-ului sau procesorul octa core pe 64 de biti (10 nanometri) si ii alatura placa video Adreno 630. Prin urmare, Nubia X va fi un excelent terminal cand vine vorba de performanta, indiferent ca discutam de gaming, multitasking sau alte incercari grafice. Procesorul Snapdragon 845 este dublat de cei 6 sau 8 GB dedicati memoriei RAM (in functie de versiunea aleasa) cu 64, 128 sau 256 GB dedicati stocarii de date.

Pe langa doua ecrane, ZTE Nubia X are si doi senzori de amprente! Cei doi pot fi setati in paralel pentru a debloca smartphone-ul. Unul dintre ei este plasat pe marginea din stanga a telefonului, celalalt pe marginea din dreapta, astfel ca device-ul poate fi usor deblocat cu orice mana.

ZTE Nubia X review

Asa cum spuneam, telefonul nu are camera frontala pentru selfie-uri. Prin urmare, toata atentia se indreapta spre camera principala care beneficiaza de un sistem dual cu senzori de 16 si 24 megapixeli, plus functii de identificare AI a obiectelor si peisajelor. Avem de asemenea flash LED Dual, PDAF autofocus, lentile F/1.8 si posibilitate de filmare in slow motion la 240fps. Telefonul poate de asemenea filma la rezolutie Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda. Cand acest modul este utilizat pentru selfie-uri, tehnologia portret inteligent isi intra in rol si cauta sa faca pozele cu atat mai atractive.

ZTE Nubia X (3)

De pe ZTE Nubia X lipseste din pacate mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti, dar si slotul microSD pentru extinderea memoriei native. Device-ul ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo cu interfata Nubia UI 6.2 si beneficiaza de conectivitate dual 4G VoLTE si 4G LTE. Nubia X cantareste 181 de grame si are 8.4 milimetri grosime.

Chinezii anunta ca device-ul este disponibil pe culori precum negru, gri si albastru. Versiunea de 8GB RAM este ceva mai scumpa, pretul sau ajungand undeva la 600 de dolari, adica aproximativ 2700 de lei, daca includem aici taxele si transportul in Romania. Ce parere aveti despre noul ZTE Nubia X? Nu-i asa ca este un device interesant?

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Nubia
Product Name
ZTE Nubia X
Price
$ 470