Reviews

REVIEW | ZTE Axon 10 Pro pret in Romania, specificatii tehnice, detalii oficiale, disponibilitate, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Chinezii au un inceput de an perfect. Dincolo de telefoanele pe care le pregatesc sau deja le-au lansat producatorii importanti din aceasta zona, iata ca si companiile (teoretic) mai mici, lovesc puternic la nivel de imagine. Una dintre ele este ZTE Corporation, un brand care alta data impresiona an de an la mai toate capitolele, dar care apare din ce in ce mai rar in prim plan.

Ei bine, ZTE a anuntat oficial noul ZTE Axon 10 Pro, un flagship care are la bord tehnologie 5G si care arata, foarte, foarte bine. Acest detaliu din urma nu ne surprinde insa prea tare. Compania a stiut mereu sa creeze device-uri de tip flagship, foarte atractive, iar Axon 10 Pro nu iese din acest tipar. Fara doar si poate, ZTE Axon 10 Pro va fi o lovitura de piata pentru producator, care a asteptat totusi parca prea mult timp pana sa scoata un astfel de device, din nou, la suprafata.

Personal, am fost mereu un fan al produselor de top de la ZTE. Ba chiar, am avut in posesie la un moment dat un ZTE Axon 7, un telefon care m-a multumit din multe puncte de vedere, dar cu suficiente lacune atunci cand venea vorba de partea software. Raman un adept al telefoanelor mari, cu sunet puternic si performante foarte bune si ceva imi spune ca ZTE Axon 10 Pro se incadreaza in acest peisaj tehnologic. Sa nu mai pierdem insa vremea si sa trecem la concret.

Pret in Romania ZTE Axon 10 Pro 5G. Cat costa ZTE Axon 10 Pro!

Ei bine, vorbeam mai sus de concret, dar momentan nu putem actualiza aceasta rubrica legata de pretul in Romania al lui ZTE Axon 10 Pro 5G. Si asta pentru ca producatorul nu a anuntat inca un cost oficial al acestui produs. Evident insa, faptul ca ZTE Axon 10 Pro are tehnologie 5G la bord (cel putin pe hartie) il va face sa fie un telefon scump. Aspectul, configuratia interna, detaliile de calitate destul de vizibile folosite la constructia sa, imi confirma aceasta teorie. Prin urmare, bazandu-ma si pe speculatiile din presa chineza, as indrazni sa cred ca ZTE Axon 10 Pro va avea un pret de pornire de 700 de dolari.

Asta inseamna ca in Romania, ZTE Axon 10 Pro ar costa undeva peste 3.000 de lei dupa estimarile mele. Mult, putin…ramane de vazut. Cert este ca de aceasta data, ZTE a scos in sfarsit un telefon de top, in adevaratul sens al cuvantului. Sa mergem mai departe si sa analizam lista specifcatiilor acestui flagship.

Specificatii complete ZTE Axon 10 Pro 5G

– Display de tip AMOLED cu diagonala de 6.47-inch, rezolutie 2340 x 1080 pixeli
– Procesor Snapdragon 855 de la Qualcomm, octa-core
– Memorie de 6GB RAM si 128 GB ROM, slot microSD de pana la 512 GB
– Placa video Adreno 640 GPU
– Sistem de operare: Android 9.0 Pie
– Baterie de 4.000 mAh cu incarcare rapida la 18W si incarcare wireless
– Camera foto principala de 48 megapixeli, 20 megapixeli, 8 megapixeli
– Camera foto frontala: 20 megapixeli
– 5G, 4G, Wi-Fi dual Band, bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS si GALILEO, NFC, USB de tip C, senzor de amprente in ecran, deblocare faciala, Wi-Fi a/b/g/n/ac

Pareri despre ZTE Axon 10 Pro. Cat este de bun ZTE Axon 10 Pro? Merita cumparat ZTE Axon 10 Pro?

Va mai trece ceva timp pana cand noul flagship al companiei va ajunge in magazinele din Romania, dar cert este ca momentan, pretul sau este o simpla speculatie. Cred ca strategia normala a unui producator ca ZTE ar fi sa ofere totusi un flagship super-atractiv, la un pret ceva mai accesibil prin comparatie cu ceea ce ofera producatorii de top de pe piata. Pentru ca, pana la urma, mai bine vinzi mult, la pret decent, decat putin, la pret foarte mare. Exemplul cel mai bun mi se pare Xiaomi. Exemplul negativ pentru ZTE mi se pare Sony. Diferenta este ca Sony isi permite datorita celorlalte divizii puternice sa mentina preturile pe care le vrea la telefoanele de top, in vreme ce ZTE cred ca nu prea mai este in masura sa faca ce vrea, in conditiile in care a iesit deja din Top 5 producatori din zona China.

In mod normal, ZTE Axon 10 Pro este un upgrade important al companiei prin comparatie cu modelul Axon 9 Pro de anul trecut. Avem un ecran excelent, care creste iata la o diagonala de 6.47-inch, semnificativ mai mare decat cea de anul trecut, care ajungea la 6.2-inch. Panoul este de tip AMOLED si are o rezolutie excelenta: 2340 x 1080 pixeli, ceea ce subliniaza ca vorbim in sfarsit despre un display foarte bun pe un telefon ZTE. Mai mult, senzorul de amprente a fost mutat sub ecran (good job), iar bretonul din partea de sus, inspirat anul trecut de la iPhone X, a devenit acum unul „minuscul” de tip waterdrop (picatura).

Configuratia interna mi se pare de top. ZTE a apelat la cel mai nou sistem de operare de la Google pentru partea de software, iar la nivel de performanta, noul Snapdragon 855 in combinatie cu modelul Qualcomm X50 (asta pentru conectivitate 5G) si cu cei 6GB dedicati memoriei RAM plus 128 GB pentru stocarea de date ma fac sa cred ca ZTE s-a pus serios pe treaba. Ei bine da! Asa arata un flagship, ZTE!

Si nu se termina aici! Avem un sistem triple camera pe spate, care include lentile wide si ultra wide, ceea ce ma face sa cred ca ZTE Axon 10 Pro va oferi nu doar doua niveluri de zoom optic ci si o performanta foto, mult superioara oricarui handset ZTE de pana acum. Camera frontala, pentru selfie-uri si videocalling are 20 de megapixeli si o apertura f/1.8. Dincolo, pe spate, ZTE Axon 10 Pro 5G vine cu 48 megapixeli pe senzorul principal cu dimensiune a pixelului de 0.8 microni, cu 20 de megapixeli pe senzorul ultrawide si cu 8 megapixeli pe cel telephoto. Apertura cea mai buna este de asemenea f/1.8 pe senzorul principal, iar modulul foto nu este privat de stabilizare de tip OIS si de capacitatea de filmare la rezolutie Ultra HD. Cred ca este cel mai bun telefon de la ZTE din acest punct de vedere, ever! Si salut felul in care producatorul a „gandit” acest capitol.

ZTE Axon 10 Pro 5g

ZTE Axon 10 Pro 5g

Intre optiunile importante, dincolo de tehnologia 5G (aveti pe blog in link-ul anterior o analiza explicativa a acestui termen) am citit printre specificatii ca device-ul include NFC, are un sistem audio din nou foarte puternic, deblocare faciala si tehnologie bluetooth de ultima generatie. Bateria are 4.000 de miliamperi, iar ZTE nu prea se joaca la acest capitol, astfel ca sunt sigur ca autonomia telefonului va fi buna. Aceasta baterie vine si cu incarcare rapida la 18W, dar si cu incarcare wireless, ceea ce reprezinta inca un plus.

Concluzie personala? Cred ca ZTE Axon 10 Pro merita cumparat daca va avea au pret mai mic raportat la flagship-urile standard ale marilor producator. Imi place cum arata, imi place ce ascunde la interior, si imi place cum a raspuns ZTE provocarilor tehnologice de pe piata. In opinia mea de fost posesor de telefoane ZTE si de semi-fan al produselor companiei, acest ZTE Axon 10 Pro 5G este cel mai bun telefon de pana acum al producatorului. Sper sa ajunga repede in Romania si ca ZTE sa nu exagereze cu costurile. Altfel, toate bune!

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
ZTE
Product Name
ZTE Axon 10 Pro