Reviews

REVIEW | Xiaomi Mi A2, pret in Romania, specificatii tehnice, pareri, detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Chinezii de la Xiaomi au lansat pe langa modelul Xiaomi Mi A2 Lite si versiunea standard, Xiaomi Mi A2, telefon cu Android stock, care inlocuieste in oferta producatorului modelul Xiaomi Mi A1 de anul trecut.

Noul handset al companiei din China promite mult. Un mid-range care este menit sa asigure o experienta Android exceptionala, cu cateva aspecte de flagship in interior si un aspect imbunatatit si placut. Nu uita ca, in oferta CatMobile au intrat deja primele accesorii dedicate acestui model de telefon. Gasesti huse Xiaomi Mi A2, Mi6 X la preturi excelente intr-o gama extrem de variata, pentru toate gusturile.

Primele informatii anunta ca acest telefon introdus marti in China va costa aproximativ 250 de euro pentru versiunea sa cea mai „blanda”, ceea ce inseamna ca in Romania, Xiaomi Mi A2 va costa undeva la 1200 de lei. Cea mai puternica versiune a telefonului va fi putin mai scumpa si in tara noastra si se va indrepta spre 1300-1400 de lei.

Un pret insa atractiv pentru un device care in versiunea sa de anul trecut s-a vandut excelent si care in acest an promite sa fie chiar si mai bine vandut. De precizat ca acest pret de achizitie este probabil unul de debut. La fel s-a intamplat si anul trecut, cand modelul Mi A1 a intrat cu un pret apropiat de 1200 de lei, dar in timp a ajuns sa coste in ofertele magazinelor online din Romania sub 1000 de lei.

Specificatii tehnice Xiaomi Mi A2 si primele impresii

In testele de specialitate benchmark, Xiaomi Mi A2 demonstreaza ca este un telefon care se adreseaza tuturor celor care cauta o performanta buna la un pret mic, atunci cand vine vorba de gaming, multitasking, scrolling sau browsing. Undeva la 140000 de puncte a obtinut telefonul in testele AnTuTu, adica un scor mai bun decat cel obtinut de Mi A1 anul trecut.

Xiaomi Mi A2 (2)

O mare parte din aceasta performanta se datoreaza procesorului Snapdragon 660, un octa-core care fara indoiala este unul dintre cele mai puternice procesoare din sectorul mid-range. El se bazeaza pe patru nuclee de 2.2 Ghz Kryo 260, precum si pe alte patru nuclee de 1.8 Ghz Kryo 260. Alaturi de el, functioneaza perfect chispet-ul grafic Adreno 512, unul dintre cele mai bune si mai echilibrate de pe piata.

Xiaomi Mi A2 (3)

In plus, Xiaomi ne pune acum la dispozitie versiuni de 4GB RAM cu variante de stocare diferite de la 32 GB pana la 64 GB, dar si o versiune mai puternica de 6GB RAM cuplata cu 128 GB dedicati stocarii de date.

Iar Xiaomi adauga la reteta sa perfecta pentru modelul Xiaomi Mi A2 un ecran in format 18:9, cu tehnologie IPS LCD si o diagonala mare si atractive: 5.99-inch (6″). Noul display primeste protectie Corning Gorilla Glass 3, este curbat la extremitati si are o rezolutie maxima Full HD+ adica 2160 x 1080 pixeli. De remarcat ca pe Mi A2 avem acum o densitate a pixelilor remarcabila (403 pixeli per inch pe noul display) si un raport ecran-corp de 77.4%.

Xiaomi Mi A2 (4)

Imi place look-ul minimalist al telefonului si prima impresie pe care o lasa dispozitivul. Marginile ecranului sunt inguste, telefonul pare usor de controlat, iar designul este suficient de atractiv pentru un handset din zona mid range.

Partea foarte atractiva pe noul Xiaomi Mi A2 si unul dintre motivele pentru care credem ca Xiaomi a reusit sa dea din nou lovitura cu aceasta serie este noul sistem dual de camere. Pe spate, perechea de senzori are acum 12 MP si 20 MP, ambii senzori avand stampila Sony pe ei. Nu lipsesc acum optiunile de inteligenta artificiala, pentru ca Xiaomi Mi A2 poate identifica acum cu ajutorul camerei sale principale diverse tipuri de peisaje. In plus, dincolo de o excelenta apertura f/1.8 si de optiunea importanta pentru autofocus rapid, camera principala a lui Xiaomi Mi A2 poate filma la rezolutie 4K cu 30 de cadre pe secunda!

Xiaomi Mi A2 (5)

Nici la capitolul selfie nu putem reprosa mai nimic noului handset cu android pur de la Xiaomi. Avem un senzor Sony cu rezolutie de 20 de megapixeli, plasat in partea de sus a ecranului, senzor care promite selfie-uri de foarte buna calitate, mai ales daca ne raportam la pretul final de achizitie al telefonului. Selfie-shooter-ul de pe Mi A2 Lite promite poze cu efect Bokeh, are o diafragma F1.8 foarte buna si poate inregistra video in format Full HD.

Xiaomi Mi A2 (6)

Autonomia noului model cade in sarcina unei baterii de 3.000 de miliamperi (Li-Ion), o capacitate standard care speram ca se va demonstra a fi utila. De remarcat ca telefonul are tehnologie de incarcare rapida pe acumulatorul sau, si nu este vorba despre orice tehnologie de incarcare rapida ci de Quick Charge 3.0 de la Qualcomm, una dintre cele mai bune de pe piata.

Xiaomi Mi A2 (7)

Xiaomi Mi A2 va putea fi achizitionat pe culori precum auriu, negru, albastru, rosu si roz-auriu. Ah da, si cel mai important detaliu: Mi A2 ruleaza din fabrica Android Oreo v8.1, un sistem de operare pur, fara nicio aplicatie inutila din fabrica. Iata-i mai jos specificatiile complete.

Culori: Rose Gold, Flame Red, Sand Gold, Glacier Blue, Black
Display: 18:9 5.99in Full-HD+, 2160 x 1080
Procesor: Qualcomm Snapdragon 660
GPU: Adreno 512
Deblocare: Face Unlock sau senzor clasic de amprente
Camera principala duala: 20Mp + 12Mp Sony IMX486 Picture Perfect dual-camera, f/1.75, 1.25um pixels
Camera selfie: 20Mp Sony IMX376
AI Scene detection
Baterie: 3010mAh
Incarcare: USB-C, Quick Charge 3 (50% in 30 mins)
Dimensiuni: 158.7mm x 75.4mm x 7.3mm
Greutate: 166g
Dual SIM

Xiaomi Mi A2 vs Xiaomi Mi A1: Top 5 diferente esentiale

Cu siguranta Mi A1 a fost una dintre marile lovitur reusite anul trecut de Xiaomi. Suntem aproape la fel de siguri ca si Mi A2 va lasa o impresie excelenta pe piata si se va bucura de vanzari masive in Asia si Europa. Iata care sunt principalele diferente intre versiunea de anul trecut si noul model din acest an.

1. Display 18:9 – Noul Mi A2 este mai inalt si mai ingust decat device-ul de anul trecut. Este firesc pentru ca Xiaomi a facut trecerea la noul format 18:9 pe ecranul lui Xiaomi Mi A2, in timp ce anul trecut telefonul avea doar format 16:9, clasic.

2. Ecran mai mare cu rezolutie superioara – Xiaomi Mi A2 are un ecran de 6-inch, in timp ce Mi A1 avea doar 5.5-inch pe ecranul sau. Rezolutiea este acum Full HD+ in timp ce anul trecut era un Full HD, care ce e drept asigura destula calitate pe un ecran cu dimensiuni mai mici.

Xiaomi Mi A2

Xiaomi Mi A2

3. Procesor mai bun – Snapdragon 660 este un procesor incontestabil superior modelului Snapdragon 625 de anul trecut. Avem acum o viteza maxima de 2.2 Ghz si o placa video mai buna. Si la memorie a umblat putin Xiaomi, mai ales ca vom avea o versiune de Xiaomi Mi A2 cu 6GB RAM la bord. Versiunea standard ramane la 4GB.

4. Dotari foto superioare: aici Xiaomi face o diferenta abisala! Modelul Xiaomi Mi A2 este mult imbunatatit din punct de vedere foto, pentru ca are camera duala de 20MP+12MP, mai buna decat combinatia de 12MP+12MP de anul trecut. La nivelul camerei frontala, cei 20MP ai camerei selfie de pe Mi A2 depasesc cu mult nivelul celor 5 MP de pe MI A1 de anul trecut. Optiunile de inteligenta artificiala sunt de asemenea un mare plus.

Xiaomi Mi A2 review

5. Pretul este mai mare: anul trecut, Xiaomi Mi A1 era lansat la 170 de euro pe piata din China. Imbunatatind device-ul, Xiaomi vine acum cu un pret mai mare, 250 de euro. Vestea buna e ca producatorul a pastrat raportul calitate-pret, pentru ca noul handset este mai bun decat cel de anul trecut.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 14 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi A2
Price
Euro 250