Reviews

REVIEW | Xiaomi Mi 9 SE pret in Romania. Specificatii tehnice, detalii oficiale, primele pareri, disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Compania Xiaomi a lansat oficial în urmă cu ceva timp modelul de telefon Xiaomi Mi 9 SE. Este vorba despre o variantă ceva mai accesibilă a flagshipului Xiaomi Mi 9, care evident are și un nivel al performanțelor inferior. Dar, Xiaomi Mi 9 SE este un telefon puternic, atractiv din punct de vedere financiar și cu specificații interesante. Avem și noi detalii despre el, în cele ce urmează.

Xiaomi Mi 9 SE specificații tehnice și pareri

Noul Xiaomi Mi 9 SE are 7.5 milimetri grosime și o greutate de 155 de grame. Device-ul are un design modern, atractiv și bine gândit, în sensul că oferă calitate, la un preț foarte bun.

Ecran: Xiaomi Mi 9 SE vine cu un ecran SUPER AMOLED în 16 milioane de culori, cu diagonală de 5.97-inch și un raport screen-to-body de 84.1%. Rezoluția sa ajunge la 2340 x 1080 pixeli, iar aspectul său este modern, 19.5:9. Ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass 5, iar densitatea pixelilor atinge 432 ppi.

Sistem de operare: Noul model rulează din fabrică Android 9.0 Pie, peste care producătorul a aplicat interfața MIUI 10, o interfață customizată și dezvoltată in-house.

Procesor: Xiaomi Mi 9 SE are la bord procesorul Snapdragon 712 de la Qualcomm, un chipset dezvoltat pe un proces de fabricație de 10 nanometri. Este vorba despre un octa-core de 2.3 Ghz, cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 616. Device-ul nu are slot dedicat pentru carduri de memorie, astfel că utilizatorii trebuie să se mulțumească din start cu cei 64 sau 128 GB dedicați memoriei native. Vestea foarte bună este că memoria RAM a telefonului ajunge la 6GB, ceea ce sună perfect pentru un dispozitiv din zona mid-range.

Dotări foto: Acest model de la Xiaomi nu stă deloc rău la capitolul foto. Presa chineză scrie de altfel la superlativ despre sistemul de camere gândit de producător pentru acest device. Avem un sistem triple camera pe spatele dispozitivului, cu un senzor principal de 48 de megapixeli și apertură f/1.8. Al doilea senzor are 13 megapixlei și o apertură f/2.4, în timp ce al treilea termen este de 8 megapixeli cu apertură f/2.4.

Primul senzor este wide, al doilea ultra wide, iar al treilea telephoto. În ceea ce privește camera foto frontală, cea dedicată selfie-urilor și sesiunilor de videocalling, Xiaomi Mi 9 SE este echipat cu un senzor de imagine de 20 de megapixeli, cu apertură f/2.0. Sistemul foto al lui Xiaomi Mi 9 SE are dual LED flash, HDR și panorama în dotare, poate filma la rezoluție 4K cu 30 de cadre pe secundă și Full HD cu 30/60/120 cadre pe secundă. Camera frontală filmează la rezoluție Full HD.

Baterie: Xiaomi Mi 9 SE se bazează pe o baterie de 3.070 miliamperi, cu tehnologie de încărcare rapidă de 18 W. Încărcarea acumulatorului se face prin portul USB de tip C.

Disponibilitate și preț: Device-ul poate fi achiziționat pe culori precum violet, albastru și gri. Conform site-ului GSMArena, Xiaomi Mi 9 SE costă 300 de euro, ceea ce înseamnă că în România ar putea ajunge undeva la 1500-1600 de lei.

Alte opțiuni importante:

  • WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
  • Senzor de amprente: integrat în display
  • Alți senzori: accelerometru, gyro, compass, senzor de proximitate
  • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
  • NFC, USB On-The-Go, Bluetooth v5.0
  • Dimensiuni: 147.5 x 70.5 x 7.5 mm
  • Greutate: 155 grame

Puncte forte: ecran de bună calitate, design plăcut, procesor mid-range foarte bun, dotări foto excelente pentru nivel, port USB de tip C și încărcare rapidă a bateriei

Puncte contra: nu are mufă audio pentru căști de 3.5 milimetri și nici slot dedicat pentru carduri de memorie microSD.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 9 SE