Reviews

REVIEW | Xiaomi Mi 9 pret in Romania, specificatii tehnice, detalii oficiale si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Noul Xiaomi Mi 9 este un dispozitiv fantastic, care ofera multe dintre avantajele telefoanelor high-end din acest an, dar fara sa aiba in acelasi timp un pret mult prea mare.

Noul flagship de la Xiaomi are un ecran de tip all-body si deja celebra „pop-up camera”, precum si specificatii tehnice de top. Modelul arata fantastic, are un procesor puternic la interior, o configuratie impresionanta ca caerei foto si vine cu incarcare rapida de pana la 20 W. Pe langa toate astea, pretul sau il face sa fie si mai dezirabil.

Desigur, nu este lipsit de dezavantaje, pentru ca Xiaomi a fost nevoita sa faca un mic compromis pentru a pastra pretul cat mai scazut. Discutam si noi in continuare despre el in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Xiaomi Mi 9

Ecran AMOLED cu diagonala de 6.39, rezoluție Full HD + (pixeli X 2340 1080), cu un raport în 19: 9, NTSC 103.8% acoperire, niți 600 de luminozitate și contrast 60000: 1, protejate de un panou Corning Gorilla Glass 6
Dimensiuni ale 157.5 x 74.67 x 7.61 mm
Greutate 173 gr
Procesor: octa core de la Qualcomm, model Snapdragon 855 cu viteze de până la 2.84 GHz
Placa video Qualcomm Adreno 640 GPU
Memorie 6 / 8 GB din RAM LPDDR4X-2133
Stocare de date: 256 GB memoria internă UFS 2.1
Cititor de amprentă sub ecran, recunoaștere facială și buton fizic pentru asistent inteligent AI (de ex. Google)
Camera video triplă Sony IMX586 din spate 48 + 12 + 16 mega pixeli, autofocus hibrid (laser + PDAF), lentilă cu zoom optic 2x, unghi larg FOV 117 ° și bliț LED.
Cameră frontală 20 megapixeli
Suport dual SIM LTE, Wi-Fi ac Dual Band, Bluetooth 5.0, NFC, infraroșu, USB de tip C, GPS / A-GPS / GLONASS / BeiDou, Dual GPS L1 + L5, difuzor stereo, Game Turbo
Bateria de la 3300 mAh
Încărcare rapidă 4.0 – de la Qualcomm
Încărcarea rapidă fără fir 20W (wireless)
Sistem de operare Android 9 Pie cu interfață MIUI 10.

Pret, disponibilitate si pareri despre Xiaomi Mi 9. Cat costa in Romania Xiaomi Mi 9?

Pentru inceput sa discutam despre pretul si disponibilitatea Xiaomi Mi 9. Device-ul a devenit disponibil in luna aprilie in China, dar si in cateva tari din Europa precum Spania, Italia sau Marea Britanie. Pretul sau variaza in functie de regiune.

Varianta de 64GB memorie nativa costa 449 de euro, in timp ce varianta mai bine echipata, 128GB memorie nativa, costa 499 de euro.

Xiaomi Mi 9 pret: In Romania, poti achizitiona device-ul din mai multe magazine. O oferta foarte buna am gasit la evoMag, care vine acest super telefon cu 2299 de lei. Mi se pare un pret bun, pe care nu il vei gasi la prea multe flagship-uri de pe piata in acest moment.

Design si display

Noul Xiaomi Mi 9 vine cu un spate din sticla (curbat) si cu un look distinct, dar confortabil. Device-ul este pregatit cu un ecran de 6.39 inch in diagonala, cu tehnologie AMOLED la bord si rezolutie Full HD+. Acesta livreaza culori vibrante si face fata in orice conditii atmosferice. In partea de sus descoperim un mic deucupaj de tip waterdrop (picatura), decupaj care gazduieste camera frontala.

Dimensiunile Xiaomi Mi 9 sunt 157.5 milimetri inaltime, 74.67 milimetri latime si 7.61 milimetri grosime. Practic, telefonul este cumva „medium-sized”, dar greutatea sa de 173 de grame ii ofera cumva statutul de terminal greoi.

In partea sa de jos avem un port de incarcare USB de tip C, dar nu avem si mufa audio de 3.5 mm pentru casti. In dreapta sunt situatie butoanele pentru volum si on/off, iar in stanga vei descoperi cu bucurie un buton Google Assistant. Ce se poate remarca? Faptul ca aceste butoane sunt destul de pronuntate, un detaliu la care sincer nu ne asteptam, dar care nu mi se pare deranjant.

Pe partea din spate avem camera tri-lens despre care vom discuta ceva mai jos. La butoane se ajunge destul de usor, iar terminalul este usor de controlat in ciuda greutatii sale.

Autonomia bateriei pe Xiaomi Mi 9

Stim cu totii ca acesta este unul dintre capitolele care macina orice posesor de telefoane. Cat dureaza bateria pe Xiaomi Mi 9? Ei bine, pentru inceput trebuie sa va mentionez faptul ca Xiaomi Mi 9 are o baterie de 3.300 de miliamperi la bord, ceea ce mi se pare destul de putin pentru un device cu specificatii atat de puternice.

La o utilizare moderata, si aici includem utilizarea social media, browsing etc, device-ul pierde usor 10, poate chiar 20 de procente. La o asemenea baterie sunt convins ca Xiaomi Mi 9 nu rezista o zi fara sa-l bagi in priza. Jocurile seaca si mai mult de putere terminalul, iar daca vrei sa vezi intre timp si un film sau un serial pe Netflix, cu siguranta il vei „trimite la boxe” pentru o reincarcare rapida.

Vestea buna este ca device-ul se incarca repede. Cam 45 de minute dureaza incarcarea sa pana la 80-90%, ceea ce imi spuna bine. In plus, el vine cu incarcare wireless, care sa stii ca este una excelenta. Aproximativ 30 de minute dureaza incarcarea pana la 80% a device-ului, in contextul in care Xiaomi Mi 9 suporta incarcatoare de pana la 20W.

Departamentul foto: cat de buna este camera de pe Xiaomi Mi 9

Noul varf de gama de la Xiaomi are pe spatele sau o camera tripla. Aici, descoperim senzori de imagine de 48 de megapixeli (cu apertura f/1.75), 16 megapixeli (apertura f/2.2 ultra wide) si 12 megapixeli (apertura f/2.2 telephoto). Nu lipseste colectia de functii bazate pe inteligenta artificiala, in timp ce in sectorul „selfie” avem o camera de 20 de megapixeli (pe fata) cu apertura f/2.0.

Fotografiile pe care le vei face cu Xiaomi Mi 9 arata foarte bine. Culorile sunt clare, tonurile sunt precise, iar cadrele pe care le vei surprinde iti vor lasa o impresie placuta. Performanta device-ului scade in conditii de iluminat scazut. Calitatea pozelor are de suferit, in special la nivel de culoare. Modul Night Camera te va ajuta in acest sens, dar pozele efectuate cu Xiaomi Mi 9 pe timpul noptii nu sunt la fel de impresionante. Sigur, nu arata rau deloc, dar parca ne-ar fi placut sa avem ceva mai mult de la Xiaomi Mi 9.

Interfata si sistem de operare

Xiaomi Mi 9 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, cel mai nou sistem de operare de la Google.

Xiaomi a pus peste interfata sa MIUI, cea despre care v-am mai scris ca nu mi se pare atat de impresionanta. Vestea buna este ca telefonul nu este supra incarcarcat, dar este destul de limpede ca Xiaomi trebuie sa mai lucreze la interfata sa. In principiu arata bine, iar telefonul nu se misca rau. Primesti optiuni interesante precum „luminozitate adaptiva a ecranului”, dar mereu parca e loc de mai bine la aceasta interfata. Nu vei fi dezamagit de ea. Poate ca sunt eu prea subiectiv.

Performanta Xiaomi Mi 9: Snapdragon 855 la loc de cinste

Este indubitabil unul dintre cele mai mari avantaje (daca nu chiar cel mai mare) al noului Mi 9: procesorul Snapdragon 855. Cu ajutorul sau poti face absolut orice cu acest telefon. Dupa Apple A12 Bionic si Kirin 980 de la Huawei, Snapdragon 855 devine cel de-al treilea chipset construit pe o arhitectura de 7 nanometri. Acest procesor de la Qualcomm beneficiaza de performantul procesor grafic Adreno 640, dar si de noua tehnologie Snapdragon Elite Gaming, al carei obiectiv este imbunatatirea experintei de gaming a utilizatorilor. Teoretic, ar fi vorba despre o alternativa pe care o ofera Qualcomm la tehnologia GPU Turbo de la Huawei. El integreaza patru nuclee eficiente de 1.8 Ghz, un nucleu foarte rapid  (2.8 Ghz) si alte 3 nuclee de calibru, care ating viteze de 2.4 Ghz.  Este cel mai puternic procesor pentru telefoanele Android si integreaza Qualcomm 3D Sonic Sensor. Astfel, cititorul de amprenta al terminalelor care folosesc Snapdragon 855 este integrat in display, situatie in care se afla si noul Xiaomi Mi 9. Teoretic acesta ar putea sa recunoasca degetul chiar si atunci cand este umed.

Niciun joc din Magazin Play nu-i rezista! Viteza de procesare este una nebuna, efectele sunt senzationale, iar performanta generala mi se pare excelenta.

In testele benchmark, Xiaomi Mi 9 a oferit un rezultat senzational in testul multi-core: 10.316 puncte. Este un scor fantastic, care il pune foarte aproape de telefoane de top ca Samsung Galaxy S10 Plus sau iPhone XS. Chiar daca multe flagship-uri au acum 8GB RAM, Xiaomi Mi 9 are doar 6GB RAM la bord, dar par sa fie suficienti pentru a asigura o super competitie rivalilor mult mai scumpi de pe piata.

Verdict

Am zis asta de la inceput si nu am motive sa dau inapoi: Xiaomi Mi 9 este un telefon foarte puternic, cu optiuni senzationale, la un pret relativ mic.

Procesorul si setup-ul camerei il fac sa devina un rival pentru orice nava amiral de pe piata si merita fara indoiala sa il iei in calcul daca nu vrei sa platesti sume foarte mari pe telefoane „de brand”. Nu pot spune ca Xiaomi Mi 9 este un telefon perfect. Daca la nivel de performanta impresioneaza indiscutabil, la capitolul autonomie a bateriei, Mi 9 lasa putin de dorit.

Oricine doreste performanta la un pret mic, indiferent ca e vorba de puterea de procesare, gaming, fotografie sau alte optiuni, cred ca Xiaomi Mi 9 merita investita. In acest moment este unul dintre cele mai puternice telefoane pe care le poti cumpara la un pret sub 2800-3000 de lei.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 9
Price
RON 2299