Reviews

REVIEW | Xiaomi Mi 8 Lite pret in Romania, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Noul Xiaomi Mi 8 Lite este deja oficial si face parte din familia Mi 8 lansata de Xiaomi in acest an. Device-ul din zona mid-range a fost lansat odata cu Xiaomi Mi 8 Pro si are cateva specificatii tehnice foarte atractive.

Terminalul dispune de mai multe versiuni in functie de memorie si pare, in ciuda denumirii „lite” un smartphone destul de puternic. Pretul este de asemenea unul avantajos, astfel ca il putem trece si pe el, la capitolul reusite, cand vine vorba despre producatorul chinez.

Despre Xiaomi Mi 8 Lite discutam si noi in cele ce urmeaza. Va reamintim ca celelalt telefon lansat de Xiaomi in aceste zile, modelul Mi 8 Pro este unul dintre smartphone-urile care au senzorul de amprente integrat in display.

Xiaomi Mi 8 Lite pret in Romania

Asa cum spuneam, noul Xiaomi Mi 8 Lite are mai multe versiuni disponibile pe piata. Fiecare primeste un pret diferit de achizitie, toate fiind preturi bune in opinia noastra. Versiunea de 4 GB RAM a lui Xiaomi Mi 8 Lite costa 200 de dolari, in timp ce versiunea de 6GB RAM cu 64 GB pentru stocarea de date costa 250 de dolari.

In fine, cea mai potenta dintre versiunile lui Xiaomi Mi 8 Lite, cea de 6GB RAM si 128 GB pentru stocarea de date, costa 300 de dolari.

Astfel, preturile modelului, traduse in limba romana ar fi cuprinse intre 800 si 1200 de lei. Probabil ca in Romania ar putea costa si ceva mai mult, dar cam acesta va fi intervalul in care device-ul va putea fi achizitionat cel putin la scurt timp dupa ce va intra in Romania modelul, iar pretul sau va fi unul in scadere.

Specificatii tehnice Xiaomi Mi 8 Lite

Display de 6.26-inch (2280×1080 pixels) Full HD Plus in format 19:9, 1500:1 contrast ratio
Procesor Octa Core Snapdragon 660 14nm Mobile Platform (Quad 2.2GHz Kryo 260 + Quad 1.8GHz Kryo 260 CPUs)
Placa video Adreno 512 GPU
Memorie (versiuni) 4GB / 6GB LPDDR4x RAM cu 64GB stocare, 6GB LPDDR4x RAM cu 128GB stocare
Android 8.1 (Oreo) customizat cu interfata MIUI
Dual SIM
Camera principala duala de 12MP (Sony IMX363 sensor, 1.4μm pixel size, f/1.9 apertura) si 5MP (Samsung S5K5E8, 1.12um pixel size)
Camera frontala (selfie) 24MP ( Sony IMX576 sensor, 1.8um pixel size)
Senzor de amprente clasic
Dimensiuni: 156.4×75.8×7.5mm;
Greutate: 169g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz) 2×2 MIMO , Bluetooth 5 LE, GPS + GLONASS, USB Type-C
Baterie 3.350 miliamperi cu tehnologie Qualcomm Quick Charge 3.0

Xiaomi Mi 8 Lite disponibilitate

Noul Xiaomi Mi 8 Lite va fi disponibil pe culori precum albastru, auriu si negru. Terminalul va ajunge foarte probabil si in Romania, dar ramane de vazut daca doar in magazine, sau si in oferta operatorilor de telefonie mobila din tara noastra.

Pareri Xiaomi Mi 8 Lite

Xiaomi a tinut sa lanseze in aceasta perioada inca un smartphone mid-range puternic, cu pret accesibil. Pentru ca in general, cam asta este Xiaomi Mi 8 Lite. De ce „inca un smartphone mid-range” puternic? Pentur ca specificatiile sale ne duc cu gandul la Xiaomi Mi A2 si el lansat in acest an si despre care aveti detalii pe blogul nostru.

Xiaomi Mi 8 Lite (1)

 

Procesorul este de generatie mai veche (adica de anul trecut) dar ramane unul puternic. Snapdragon 660 are o viteza maxima de 2.2 Ghz si un accelerator grafic foarte puternic asa cum este Adreno 512. Xiaomi a pus 4GB RAM pe acest terminal, dar si 6 GB RAM, alocand versiuni de memorie nativa de 64 GB sau 128 GB. O configuratie repsectabila, chiar atractiva la acesti bani. RAM-ul este de tip LPDDR4X, ceea ce mi se pare cu atat mai impresionant.

Aproape sigur, Xiaomi Mi 8 Lite nu va avea emotii pe partea de gaming si va fi capabil sa ofere un nivel solid de performante overall. Pe noul sau terminal din zona medie, Xiaomi a pus Android 8.1 Oreo, sistem de operare customizat cu interfata MIUI.

Xiaomi Mi 8 Lite (2)

Ecranul este un alt detaliu atractiv al noului device. Da, Xiaomi Mi 8 Lite are breton de tip iPhone, dar si o diagonala impresionanta de 6.26-inch cu format super modern, 19:9. Avem sticla curbata 2.5D si o rezolutie de 2280 x 1080 pixeli la 403 pixeli per inch (densitate). Rata de contrast este buna: 1500:1.

Aspectul imi place si as spune ca e chiar atractiv. Nu pare un terminat din zona mid-range, iar acest detaliu s-ar putea transforma intr-un avantaj indiscutabil. Spatele si fata dispozitivului sunt acoperite de sticla, iar finisaje par sa fie glossy. Coloristica e in doua sau chiar trei tonuri, si se incadreaza in trend-ul de pe piata asiatica. Rama metalica este slim si bine finisata. La modul general, o nota excelenta pentru aspectul lui Xiaomi Mi 8 Lite.

In ceea ce priveste conectivitatea, am remarcat ca Xiaomi Mi 8 Lite are doua minusuri. Si ele trebuie mentionate pentru ca foarte multa lume e interesata de ele. Le consider minusuri in continuare, desi accept ideea de progres in acest domeniu. Cu toate astea, nu agreez spiritul de turma.

Xiaomi Mi 8 Lite

Xiaomi Mi 8 Lite

Mi 8 Lite vine fara slot micro SD (ok, s-ar putea sa nu fie o pierde prea mare in special pe versiunea de 128 GB) dar si fara mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti. Avem sunet asadar prin portul USB tip C, un detaliu pe care parca din ce in ce mai multi il reproseaza. Chiar si in discutiile pe care le mai port ocazional cu prietenii mi se reliefeaza acest detaliu. Dar, asa cum spuneam: sa respectam trendul.

Xiaomi Mi 8 Lite are tehnologie bluetooth de ultima generatie, WiFi 802.11 in standardele a/b/g/n/ac si suport pentru 4G VoLTE. Nu lipseste optiunea dual sim si nici cea de GPS echipata cu AGPS, GLONASS si BEIDOU.

Xiaomi Mi 8 Lite review (2)

Apreciez dotarile foto ale lui Mi 8 Lite. Pe spate, camera duala are senzori Sony si Samsung, cu rezolutii de 12, respectiv 5 megapixeli. Aceasta camera are inclusiv optiuni de tehnologie artificiala, garantand efectul de blur in background. Totodata, poate identifica pana la 238 de tipuri de peisaje, obiecte sua locatii. Camera selfie are 24 de megapixeli si foloseste un senzor Sony. Da, si aici avem optiuni de inteligenta artificiala, plus auto HDR, self timer si recunoastere faciala.

Terminalul are 169 de grame si o grosime de 7.5 milimetri.

Xiaomi Mi 8 Lite concluzie

Din punctul meu de vedere Xiaomi Mi 8 Lite isi face banii. Are cateva minusuri, dar compenseaza la alte capitole. Imi place aspectul sau, dar si specificatiile sale interne, bune pentru zona mid-range. La un pret de 1100-1200 de lei mi se pare investie de calitate.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 11 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 8 Lite
Price
$ 200