Reviews

REVIEW Xiaomi Mi 10 Pro 5G – Unboxing și păreri. Tot ceea ce trebuie să știi despre el

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 3 ani

  • 👉 Xiaomi a aniversat 10 ani în stil de companie mare: flagship-ul care te lasă fără cuvinte
  • 👉Totul despre fondatorul companiei
  • 👉 Analiza navei amiral Xiaomi Mi 10 Pro 5G

Xiaomi, în pași de aniversare

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Din 2010, Lei Jun conduce de la Beijing un adevărat imperiu. Universul Xiaomi Corporation nu e nici diferit, nici separat de lumea mare, dar demonstrează parcă, de la an la an, că tehnologia este o soluție de succes atunci când e implementată corect. Co-fondatorul Xiaomi are la dispoziție o întreagă industrie, în care sapă adânc și performant alaturi de Lin Bin (președintele Xiaomi), iar ultimii ani demonstrează superioritatea companiei pe anumite segmente de piată. Poate că pare surprinzător, dar n-ar trebui să fie. Xiaomi a devenit un brand la fel de cunoscut precum Huawei, iar cifrele demonstrează o constanță de invidiat la nivel de vănzări, chiar și în această perioadă dificilă la nivel global.

Lei Jun are astăzi 50 de ani. S-a născut fără prea mari griji. Acasă era liniște, iar în apropiere era Hubei, localitatea unde oricine poate înțelege că viața e frumoasă și gata să ne primească fără să ceară și fără să cerceteze. Pe la 15-16 ani a aflat că poate face multe, iar pe la 28 a absolvit o școală importantă din Xiantao, care i-a permis să mearga mai departe cu planurile sale. A fost pe rând elev silitor, student eminent, inginer, CEO al unei companii și ulterior investitor. La 31 de ani fondase deja Joyo.com, pe care l-a vândut către Amazon pentru 75 de milioane de dolari. Și tot așa, până când în 2010 a pus bazele companiei Xiaomi Corporation la vârsta de 40 de ani. Iată că au trecut 10 ani de fondarea companiei cu sediul central în districtul Haidian din Beijing, iar Lei Jun a devenit nu doar printre cei mai bogați oameni din China, ci și unul dintre cei mai influenți. De ce această introducere atât de lungă? Pentru că știu că nimeni nu o să vă spună toate astea. Și pentru că trebuie să înțelegem că totul are un început.

Și pentru că am amintit că Xiaomi a fost fondată acum 10 ani, ajungem și la subiect. Aniversarea companiei a adus o serie de evenimente interesante într-un an afectat grav de pandemia de coronavirus plecată chiar din China. Iar evenimentul central a fost chiar felul în care Xiaomi a sărbătorit cei 10 ani în aprilie. Pentru a aniversa cei 10 ani, Xiaomi s-a prezentat în fața consumatorilor cu seria Mi 10, a cărei vedetă incontestabilă este Xiaomi Mi 10 Pro 5G, un flagship atractiv din toate punctele de vedere. Totodată însă, nava amiral propusă de compania controlata de Lei Jun a adus și un alt nivel de preț, adică „preț de flagship”, cum i-ar spune americanii.

Cu ajutorul prietenilor de la Xiaomi am pus și noi mâna pentru două săptămâni pe acest super telefon. Trebuie să-ți mărturisesc că a fost o perioada de teste agitată, pentru că a trebuit să împletesc utilul cu plăcutul, dar în același timp să încerc să mă edific asupra anumitor aspecte care mi-au placut și care nu mi-au plăcut la acest device. Handset-ul mi-a fost de ajutor în multe momente, chiar dacă prin dimensiunile sale, în anumite situații, mi-a fost ușor incofortabil să-l am la mine. Cu toate astea, odată ce te-ai obișnuit cu el (recunosc, nu sunt un fan al telefoanelor cu dimensiuni considerabile) „prietenia” voastră se va transforma în plăcere. Pentru că este plăcut să ai un smartphone premium la îndemână, care să poată impresiona de la prima vedere. Și trebuie să recunosc, aspectul unui handset este important, iar unul dintre primele detalii pe care le-am remarcat a fost că Xiaomi Mi 10 Pro 5G a furat rapid ochii oamenilor cu care am interacționat. Dar, hai să nu o mai lungim atât de mult cu astfel de detalii și să trecem la treabă. Aici ai review Xiaomi Mi 10 Pro 5G.

Pret Xiaomi Mi 10 Pro 5G în România. Aici ai cea mai bună ofertă

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » In momentul lansării sale pe piață, device-ul avea un preț mai mare. eMag îți oferă acum o reducere semnificativă pentru flagship-ul Xiaomi, pentru care vei plăti cu aproape 800 de lei mai puțin. Am căutat pentru tine cea mai bună ofertă și am găsit iată acest Telefon mobil Xiaomi Mi 10 Pro, 256GB, 8GB RAM, 5G, Alpine White la numai 3.999 de lei. Și atenție, vorbim despre versiunea de 8GB RAM și 256GB ROM la bord.

Tot la eMag ai posibilitatea să cumperi acest device în rate lunare, plecând de la suma de 204 lei pe lună. Sau, poți accepta varianta de a-l achiziționa „refurbished” de pe același site, la prețul de 3.299 de lei. De precizat că telefonul se găseşte pe nuanţele Solstice Grey şi Alpine White.

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G: lista de specificatii tehnice importante

  • ℹ️Ecran: 6.67 inch, Super AMOLED, 2340×1080 px, HDR10+, 90Hz, Gorilla Glass 5
  • ℹ️Procesor: Qualcomm SM8250 Snapdragon 865
  • ℹ️Memorie: 8 GB RAM
  • ℹ️Stocare: 256GB
  • ℹ️Camera: 108+20+12+8 megapixeli
  • ℹ️Selfie: 20 megapixeli
  • ℹ️Dimensiuni: 162.5 x 74.8 x 9 mm
  • ℹ️Greutate: 208 g
  • ℹ️Baterie: 4500 mAh + 50W
  • ℹ️OS: Android 10
  • ℹ️Tehnologii: Bluetooth v5.0, WiFi 6, USB Type-C, NFC

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G: tot ceea ce trebuie să știi despre el

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Xiaomi Mi 10 Pro este un telefon vecin cu perfecțiunea, iar ecranul său, camerele și capacitatea bateriei sunt tot ceea ce v-ați aștepta de la un dispozitiv premium. Mai mult, difuzoarele handset-ului și viteza de încărcare sunt unele dintre cele mai bune pe care le veți găsi într-un smartphone din zilele noastre.

Cu toate acestea, există câteva ciudățenii software deranjante care impiedică poate ca experiența generală să fie la fel de netedă pe cât am dori. Și prețul este ceva mai mare decât v-ați aștepta de la un telefon Xiaomi, dar despre toate acestea vom discuta în cele ce urmează.

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Design
Dacă te vei hotari să iti comanzi acest telefon, îti voi spune din start că il vei primi într-o cutie elegantă și atractivă. Și că te vei îndrăgosti de aspectul său încă de la primul contact vizual. Pentru că încă de la prima vedere, Xiaomi Mi 10 Pro pare într-adevăr un smartphone premium. Are 208 grame și impresionează prin calitatea sticlei și a metalului folosit de producător.

Din punct de vedere vizual, Xiaomi a câștigat deja un prim război, pentru că designul noului său vârf de gamă are de toate: calitate, rezistență, materiale premium și un aspect foarte catchy.

Ce nu are? O să descoperi pe parcurs, sau când răsfoiești lista de specificatii că Mi 10 Pro 5G este lipsit de IP68, adică certificarea care confirmă că device-ul are protecție contra prafului și a apei. În schimb, ador combinația dintre ecranul cu margini curbate și spatele de sticlă. Este exact ce trebuie pentru un smartphone din 2020! Intrăm în detalii, mai jos.

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Display
Ecranul Xiaomi Mi 10 Pro 5G este superb și te atrage de la prima vedere. Acesta are o diagonală de 6,67 inci, deci o dimensiune oarecum standard pentru telefoanele de vârf din 2020. Vine cu un panou Super AMOLED cu rezoluție 1080 x 2340, care pare ușor inferior unor panel-uri din aceeași zonă. Mă gândesc la OnePlus 8 Pro, care vine tot cu un ecran de 6,7 inci, dar cu rezoluție 1440 x 3168. Afișajul are o rată de reîmprospătare de 90Hz, care este destul de respectabilă daca stai să te gândești că multe telefoane sunt încă pe la 60Hz. Datorită ei, răsfoiul printre aplicații și defilarea pe rețelele de socializare este mult mai ușoară. Cu toate acestea, ma văd nevoit să îti reamintesc că unele dintre telefoanele de top din acest an, inclusiv Samsung Galaxy S20, au rate de reîmprospătare de 120Hz. Pe de alta parte, mi se par inconveniente minore în special pentru persoanele care nu au nevoie de un afișaj de vârf (aici incluzându-mă și pe mine). M-am gândit că dacă vei alege un telefon pentru camera sa, puterea sa în zona de gaming sau durata de viață a bateriei, s-ar putea să nu-ti pese prea mult tehnologia ecranului. În plus, nimic din toate acestea nu susțin că Xiaomi Mi 10 Pro are un ecran slab.

Dimpotrivă: culorile arată bine, iar contrastul este excelent. Xiaomi Mi 10 Pro 5G are un aspect standard (dacă sunteți obișnuit cu limbajul de design al telefoanelor Android de ultimă generație), cu un ecran curbat, cu rama minimă pe partea din față, marginile curbate pe spate și un bumper al camerei din partea stângă pe din spate. Aspectul este modern și foarte atractiv din punctul meu de vedere. Ba chiar aș spune că este unul dintre punctele forte ale acestui dispozitiv premium.

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Dotări foto
Xiaomi Mi 10 Pro 5G are o cameră principală de 108 MP. Da, ați citit bine! în condiții bune de iluminat, cum ar fi în aer liber, într-o zi însorită, această camera poate face fotografii extraordinare! Și nu exagerez deloc, pentru că vei observa și tu o mulțime de detalii, culori luminoase, texturi bogate. Indiferent dacă utilizezi modul de fotografiere implict sau alte modul pentru îmbunătătirea luminii.

Dacă lumina nu este chiar atât de grozavă, adică dacă te afli la interior sau pe timpul nopții, imaginile îsi pierd din calitate, dar modul implicit de combinare a pixelilor atentuează aceste probleme. Totuși, fotografiile realizate în condiții de lumină slabă arătau totuși mai bine decât fotografiile făcute pe alte telefoane cu rezoluții mai mici. Și asta merită subliniat! De menționat că această cameră de 108 MP dispune de apertura f/1.69, functie OIS, stabilizare EIS, autofocus cu laser, diverse functii AI si PDAF. Ce mai ai la dispoziție la nivel foto? Păi, un senzor de 8 megapixeli (telephoto) cu zoom optic hybrid 10X și zoom digital 50X, un senzor bokeh de 12 megapixeli și un alt senzor ultra wide de 20 megapixeli cu unghi de 117 grade și apertura f/2.2.

1
2
3
4
5
Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G foto

Camera selfie re 20-megapixeli, functie AI și video la nivel 1080p cu 30fps. Îti voi mărturisit că am apreciat concursul camerei frontale pentru că selfie-urile făcute cu aceasta au arătat foarte bine, in special atunci când am folosit modul portret, care estompează automat fundalul oferind totodată o precizie excelenta. Cat despre partile video si sunet, va ofer mai jos un exemplu interesant:

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Autonomia bateriei
Xiaomi Mi 10 Pro are o baterie de 4.500 mAh, care din punctul meu de vedere este o capacitate destul de generoasă pentru un telefon de vârf. Pe de altă parte este destul de clar că autonomia unui astfel de smartphone depinde depinde la fel de mult de optimizarea performanței, precum și de încărcarea pe care o poate deține – și Mi 10 Pro pare că stă destul de bine în această privință. Puteți folosi Xiaomi Mi 10 Pro pentru o zi ușoară, în care nu îl utilizați foarte mult (cazul meu) fără a fi nevoie să-l încărcați. Eu am trecut prin asta și îti pot confirma că dacă vă verificați doar mesajele, sau urmăriți câteva clipuri ori jucați jucați jocuri lucrurile sunt în regulă. În general, vei observa că telefonul te va ține până într-o a doua zi la o astfel de utilizare obișnuită

Dacă ai afișajul mereu pornit sau opțiunea de ecran de 90Hz, durata de viață a bateriei nu va fi la fel de impresionantă. Puteți porni telefonul pentru încarcare rapidă de 50 W. La testul meu, după doar 15 minute la incăract, bateria a crescut pană la 28% și a durat mult mai puțin de o oră pentru a ajunge la încărcarea completă. Există, de asemenea, o încărcare fără fir de 30 W, care nu prea atinge viteza încărcării prin cablu, dar este totuși mai rapidă decât in cazul multor alte dispozitive.

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Performanță și software
Xiaomi Mi 10 Pro 5G se bazează pe cel mai puternic procesor din zona Android și de la Qualcomm. Cel puțin asta este opinia majorității specialistilor. Avem o arhitectura Kryo 585 pe un proces tehnologic de 7 nanometri, cu frecventa maxima de 2.84 Ghz, plus tehnologie AI. Acest chipset este asociat cu o memorie RAM de 8 GB. În plus, chipset-ul vine cu un modem 5G, astfel încât Xiaomi Mi 10 Pro este un dispozitiv compatibil 5G. În ceea ce privește spațiul de stocare, veți beneficia de 256 GB, care ar trebui să fie suficienti pentru majoritatea utilizatorilor, indiferent dacă doriți doar să vă stocați fotografiile și aplicațiile, sau chiar dacă doriți să încărcați o mulțime de jocuri de top, sau să înregistrați și să editați videoclipuri in mod regulat. O colecție premium pentru un smartphone premium, așa cum se cuvine.

Sistemul de operare este Android 10, cu interfața MIUI a celor Xiaomi. Recunosc, nu sunt fanul acesor aplicații preinstalate, pe care este puțin probabil să le folosiți vreodată, și da, asta poate să fie puțin iritat. Însă a fost mai puțin neplăcut decât mă asteptam eu. Altceva care merită subliniat este că senzorul de amprentă pe ecran se simte puțin mai lent decât pe alte telefoane premium. Dacă vii sau faci trecerea de la un telefon cu senzor fizic de amprentă digitală sau deblocare facială, este posibil să nu fie o problemă pentru tine, dar dacă apreciezi activarea rapidă, este posibil ca Xiaomi Mi 10 Pro să fie puțin lent.

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Concluzie: îți recomand să cumperi acest handset premium de la Xiaomi? ✅

Review Xiaomi Mi 10 Pro 5G » Din punctul meu de vedere, Xiaomi Mi 10 Pro 5G este un smartphone de calitate. Un flagship care se respectă și care oferă un nivel de performanța optim. Are o autonomie bună, un sistem audio excelent, arată foarte bine și te va impresiona fără doar și poate, la nivel de performanță (grație procesorului de top) și mai ales în zona foto, acolo unde experiența mea cu Mi 10 Pro 5G a fost cu adevărat excelentă.

Dacă ești un pasionat de gaming, s-ar putea să ai probleme cu marginile curbate ale ecranului. Vei rula orice joc fără niciun fel de problemă, asta e clar, dar pe mine personal, marginile curbate m-au pus puțin în dificultate pe zona de gaming. Una peste alta, pentru mine, Xioami Mi 10 Pro 5G este un smartphone de mari dimensiuni care poate concura, la orice capitol cu multe alte terminale de acest gen din serie. Este o opțiune serioasă dacă vrei un handset de top, cu dimensiuni mai mari.