Reviews

REVIEW Vivo V23 – păreri, specificații tehnice, avantaje și dezavantaje

Home  »  Reviews

Florin Codreanu

acum 1 lună

Iată recenzia noastră despre Vivo V23 5G, un smartphone care are unul dintre cele mai plăcute designuri din segmentul său de piață.

REVIEW VIVO V23

Modelul Vivo V23 5G este una dintre lansările recente ale producătorului și are un preț cuprins între 1800 și 2100 de lei pentru varianta de top. Segmentul pe care a intrat acest device este unul plin de alternative, pentru că Vivo V23 5G se bate cu telefoane ca IQOO 9 SE sau OnePlus Nord 2, deviceuri cu prețuri similare. Să aruncăm însă o privire peste ceea ce oferă Vivo V23 5G.

Review Vivo V23: design

Zona de design este unul dintre cei mai stâlpii de susținere pe care stă Vivo V23. Dispozitivul are un spate metalic cu un cadru din aluminiu cu laturi plate, care se simte la fel de premium ca un flagship. Butoanele de volum și de pornire din dreapta oferă feedback bun, iar aderența generală atunci când țineți telefonul este foarte bună. Există un singur difuzor în partea de jos care sună normal la volum maxim și este puțin dezamăgitor. Un alt element hardware dezamăgitor este motorul cu vibrații care zdrăngănește, care este exact opus față de cât de frumos este designul. Vibrează puternic și este similar cu cele de pe telefoanele de buget redus.

În spate există un sistem triple camera într-o matrice pătrată și un bliț în lateral. Matricea de camere iese puțin în afară și nu se așează plat pe o masă, dar nici asta nu este o problemă. În comparație cu concurenții săi precum Nord 2 și iQOO 9 SE și alții, considerăm că acesta este un design pe care majoritatea smartphone-urilor din această gamă nu îl au și, în același timp, este și cel mai impresionant. Există un panou curbat din spate pe iQOO 9 SE pe care l-am văzut pe o grămadă de alte smartphone-uri. Nord 2 are și un design similar.

Review Vivo V23: afișaj

Vivo V23 5G are un ecran AMOLED FHD+ de 6,44 inci cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz care acceptă o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli. Vivo a optat pentru un design cu crestătură care pare puțin prea vechi în acest moment, dar este mai bine decât să aibă două decupaje pentru gauri, deoarece dispozitivul are o configurație dublă pentru cameră selfie.

Acesta devine foarte luminos când este în aer liber, cu toate acestea, este puțin reflectorizant. Reproducerea culorilor este drăguță și totul o să ți se pară suficient de clar. În comparație cu Nord 2, pe care l-am testat personal, afișajul pare prea reflectorizant, ceea ce poate distrage atenția uneori. Nu au existat probleme cu culorile și ratele de reîmprospătare.

Review Vivo V23: software și performanță

Vivo V23 5G este echipat cu un procesor Dimensity 920, iar variantele pot ajunge până la 12 GB RAM cu 4 GB RAM virtuală împreună cu 256 GB spațiu de stocare. În utilizarea zilnică, performanța va fi mai mult decât decentă, fiecare aplicație fiind deschisă instantaneu și păstrată în memorie de sistemul de operare cât mai mult timp posibil. Nu te vei confrunta cu niciun fel de întârzieri la comutarea între aplicații.

În ceea ce privește jocurile, totuși, s-ar putea să fii puțin dezamăgit când vei juca Call Of Duty Mobile, deoarece în meciurile Battle Royale poți observa o grămadă de scăderi de cadre. Jocuri precum RL Sideswipe vor funcționa bine, dar vei simți că un plus în ceea ce privește capacitatea de răspuns la atingere nu ar strica. Pentru jocuri grele, am alege Nord 2 sau iQOO 9 SE, deoarece au procesoare mult mai capabile care se ocupă cu ușurință de jocuri grele.

V23 5G de la Vivo rulează pe FunTouch OS 12 bazat pe Android 12 din cutie, ceea ce este grozav. Software-ul este întotdeauna o preferință personală și este subiectiv pe baza gustului. FunTouch OS, spre deosebire de numele său, nu este foarte distractiv de utilizat și devine plictisitor după un timp, în ciuda faptului că are un aspect neted și decent. iQOO vă va oferi o experiență identică ca și Vivo V23, dar dacă doriți un sistem de operare cu animații fluide, OnePlus, Oppo sau Samsung este calea de urmat.

Review Vivo V23: autonomia bateriei

Vivo V23 5G este susținut de o baterie de 4200 mAh care acceptă încărcare rapidă de 44 W.

Cu un nivel mediu de joc împreună cu o rată de reîmprospătare constantă de 90 Hz, navigare, vizionare videoclipuri, răsfoire și chat, Vivo V23 5G va rezista mai mult de o zi cu 6 ore și 40 de minute de timp de ecran. În schimb, dacă vei juca jocuri ceva mai solicitante, autonomia nu va mai fi la fel de buna. Teoretic, durata de viață a bateriei pe V23 5G este super și este mai bună decât Nord 2.

Review Vivo V23: camere foto

Vivo V23 5G are un shooter principal de 64 de megapixeli, o cameră ultra-wide de 8 megapixeli și o cameră macro de 2 megapixeli. În față, există o configurație de cameră duală constând dintr-o cameră selfie principală de 50 de megapixeli și o cameră ultra-largă de 8 megapixeli.

Vei observa că fotografiile făcute în aer liber sunt pline de detalii și culori, cu aspect natural, cu o gamă dinamică și cu multp claritate. Detaliile rămân intacte, însă fotografiile nu vor fi atât de consistente. În ceea ce privește fotografiile sub iluminare artificială, acestea vor fi, de asemenea, bine detaliate, cu culori vibrante și luminozitate suficientă.

În ceea ce privește selfieurile, detaliile sunt surprinse cu o precizie destul de mare, iar detectarea marginilor am spune că este mai bună în zona portret, unghiul larg ajutându-vă să acoperiți o zonă bună. În general, cu Vivo V23 5G veți obține culori naturale în pozele dumneavoastră, fără niciun fel de zgomot în imagine. În ceea ce privește fotografiile realizate în condiții de iluminat scăzut, calitatea și detaliile pozelor sunt afectate, în timp ce detectarea marginilor păstrează culori decente.

Review Vivo V23: concluzie

În opinia noastră, ținând cont de zona în care ”activează” Vivo V23, putem spune că oferă un pachet bun la prețul de achiziție pe care l-am găsit noi. Există smartphonuri care au performanțe de joc mai bune și chiar sunet mai bun chiar și în acest segment de piață. Dacă vrei camere grozave, performanță generală decentă, calitate și design de top, atunci Vivo V23 merită achiziția!

Etichete:

Vivo V23