Reviews

REVIEW Vivo V19 – detalii oficiale, pret, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Smartphone-ul Vivo V19 a fost in sfarsit lansat oficial. Cu o intarziere de cateva saptamani, cauzata de pandemia de coronavirus, Vivo V19 patrunde pe piata din Indonesia, dar va ajunge la nivel global, in urmatoarea perioada. Evenimentul de lansare a fost unul online, iar Vivo V19 devine primul smartphone de la Vivo Mobiles care are „dublu punch hole” pe partea din fata. Toate detaliile despre acest nou device, in cele ce urmeaza.

S-a lansat Vivo V19. Pareri, specificatii tehnice, detalii oficiale si disponibilitate pentru noul telefon de la Vivo

Modelul Vivo V19 este o versiune de rebranding a lui Vivo V17, un smartphone pe care compania l-a lansat oficial pe piata, pe finalul anului trecut, in India.

Vivo V19 este deja listat oficial pe site-ul companiei si va deveni disponibil la nivel global. Momentan, smartphone-ul chinezilor nu are un pret oficial, dar probabil ca acesta va deveni cunoscut imediat ce Vivo il va anunta pe site-ul companiei. Se pare ca disponibilitatea sa in ceea ce priveste culorile este limitata. V19 va putea fi achizitionat pe argintiu (Sleek Silver) si negru (Gleam Black).

Asa cum va scriam si mai sus, Vivo V19 este primul telefon cu dual – selfie camera al producatorului. Mai exact, cu dual „punch-hole” pe partea din fata, acolo unde se gasesc senzorii foto pentru camera dedicata selfie-urilor. Avem 32 de megapixeli pe lentila principala cu apertura f/2.0 si 8 megapixeli pe cea secundara, wide angle, cu apertura f/2.2. O combinatie interesanta, ba chiar provocatoare ar spune unii.

Desigur, performanta selfie shooter-ului este probabil limitata in anumite conditii, in special pe intuneric, dar combinatia aleasa de Vivo mi se pare atractiva. Modulul foto principal al device-ului are un setup de tip quad-camera. 48 de megapixeli are senzorul principal cu o excelenta deschidere (f/1.79), in timp ce restul senzorilor sunt impartiti astfel:

  • -> 8 megapixeli wide angle cu deschidere f/2.2 pe cel de-al doilea senzor
  • -> 2 megapixeli bokeh lens cu deschidere f/2.4
  • -> 2 megapixeli, macro sensor, cu apertura f/2.4.

Asadar, din punct de vedere foto, Vivo V19 este macar „interesant”. Cu mentiunea ca Vivo cauta sa acopere cat mai bine acest segment si pe acest model, dar probabil ca nu trebuie sa uitam ca vorbim totusi despre un smartphone mid-range, productie chinezeasca. Asteptarile trebuie sa fie realiste in acest caz, in sensul in care experienta foto va fi una de buna calitate, fara sa asteptam minuni. Mie imi place configuratia aleasa de producator pentru noul Vivo V19 si as indrazni sa cred ca device-ul este mai degraba unul „selfie-orientated”. Ceea ce, desigur, nu e deloc rau.

In rest, configuratia lui Vivo V19 este promitatoare. Avem la dispozitie un ecran de 6.44-inch in diagonala, cu tehnologie Super AMOLED la bord si o rezolutie excelenta 2400 x 1080 pixeli. In ecran este integrat si senzorul de amprente al telefonului, ceea ce pare sa ne duca usor cu gandul la un salt valoric si tehnologic important.

Procesorul ales de Vivo pentru modelul sau, Vivo V19, este Snapdragon 712 de la Qualcomm, un chipset bun, eficient si destul de performant pentru segmentul din care face parte. Interesant este ca memoria RAM a noului V19 este de 8GB! Da, prieteni, am ajuns la momentul in care un telefon mid-range, via China, are o memorie RAM de 8GB. Impresionant, din punctul meu de vedere. Capacitatea nativa de stocare a datelor este de 128GB sau 256GB, in functie de varianta pe care o vei alege. Evident, una dintre cele doua (cea de 256GB) va fi mai scumpa. Ambele in schimb permit extinderea memoriei native prin intermediul slotului dedicat cardurilor de memorie, de tip microSD.

Si la capitolul autonomie credem noi ca Vivo V19 sta foarte bine. Avem o baterie cu capacitate mare, 4500 de miliamperi, plus tehnologie fast-charging, la 33W. Noul Vivo V19 ruleaza din fabrica Android 10 OS, cu interfata Funtouch OS deasupra, una creata si customizata chiar de catre producatorul chinez. Optiunile de conectivitate de pe Vivo V19 includ 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, USB Type-C port, GPS/GLONASS si suport dual SIM.

Ramane de vazut la ce pret va decide Vivo ca trebuie sa vanda acest device, dar dupa cum stim politica acestei companii, ne asteptam ca device-ul sa aiba un pret decent. Ceea ce il transforma cu siguranta, intr-un smartphone mid-range interesant, chiar si pentru piata din Romania. Voua cum vi se pare noul Vivo V19? Noua ne place. Asteptam si parerea ta, in rubrica de comentarii de mai jos.

Etichete:

Vivo Vivo V19
Summary
Name
Vivo
Nickname
(Vivo V19)