Reviews

REVIEW UMIDIGI Power 3. Pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

REVIEW UMIDIGI Power 3 » Compania UMIDIGI este un brand chinezesc care ne-a obisnuit deja prin gama sa „Power” cu telefoane puternice din punct de vedere al autonomiei.

Noul sau model, UMIDIGI Power 3 nu iese din aceasta prognoza si ofera detalii si caracteristici de ultima generatie, la un pret destul de avantajos.

UMIDIGI Power 3 este genul de telefon pe care il cumperi nu pentru aspectul sau, nu pentru configuratia sa, ci in primul rand datorita bateriei sale de 6.150 mAh. Desigur, device-ul are si alte avantaje, precum si o serie de specificatii tehnice bune pentru pretul pe care il solicita compania.

Comparativ, UMIDIGI Power 3 pierde duelul cu alte terminale de pe piata, care la bani mai putini, ofera solutii mai bune. Este cazul unor telefoane mid-range de la Motorola, Xiaomi sau Honor. In schimb, Umidigi nu renunta la atuurile sale cand vine vorba de gama Power, cea mai buna dintre gamele sale de export.

Pret in Romania UMIDIGI Power 3

Noul terminal al companiei Umidigi nu are un pret atat de avantajos pe cat ne asteptam noi. E drept, pentru suma pe care trebuie sa o investesti in acest model, s-ar putea sa consideri ca merita sa dai banii pe un telefon care iti asigura o autonomie de cel mai inalt nivel.

Pe Aliexpress, modelul UMIDIGI Power 3 poate fi achizitionat acum, la precomanda, pentru 200 de dolari. Ceea ce inseamna ca modelul il va costa pe utilizatorul roman interesat de acest device putin peste 1000 de lei.

Specificatii tehnice si pareri pentru noul UMIDIGI Power 3

Gama Power de la Umidigi este recunoscuta in Asia. Este de altfel gama pe care brandul chinezesc o vinde cel mai bine si, asta pentru ca Umidigi se bucura de respectul utilizatorilor care au confirmat increderea in aceasta companie cand vine vorba despre autonomia terminalelor sale „Power”. Numele este destul de usor de intuit de unde vine, iar Umidigi face acum saltul de la Umidigi Power la Umidigi Power 3. Deci, fara „2”.

Modelul clasic al gamei a fost lansat in urma cu cateva luni bune, iar compania a mizat atunci pe un procesor Helio P35 de la MediaTek, cuplat cu 4GB RAM, 64 GB dedicati stocarii de date, o camera duala si una frontala cu rezolutie de 16 megapixeli, plus mult asteptata baterie de 5.150 de miliamperi.

De aceasta data, UMIDIGI Power 3 are argumente ceva mai bune. Bateria telefonului a fost imbunatatita si dotata acum cu o capacitate mai mare: 6.150 miliamperi.

Conform producatorului, pe noul UMIDIGI Power 3 vom avea o autonomie de peste 11 ore in gaming (neintrerupt), plus peste 29 de ore de vizualizare continut video, 55 de ore in convorbiri si aproape 600 de ore in standby. Acumulatorul noului model se incarca prin portul modern USB de tip C, iar incarcarea poate fi rapida, datorita fast charging-ului de 18W.

Desigur, trebuie tinut cont ca toate aceste „specificatii” sunt „pe hartie”. Se prea poate ca cei de la Umidigi sa exagereze cu promisiunile, insa este cert ca modelul UMIDIGI Power 3 este genul de telefon focusat pe autonomie. Se pare ca brandul chinezesc a mai plusat la un capitol: reverse fast charging. Adica la o putere de 10 W poti folosi UMIDIGI Power 3 pentru a incarca alt device. Al tau sau al unui prieten. Este o caracteristica despre care trebuie sa spun ca este una importanta si imi place. Practic, UMIDIGI Power 3 se transforma in powerbank, ceea ce nu multe telefoane de pe piata iti pot oferi. Fie ele si chinezesti.

Asa cum precizam din start, acumulatorul nu este singurul detaliu de calitate de pe noul UMIDIGI Power 3. Modelul lansat de Umidigi vine acum si cu o configuratie mai puternica din punct de vedere foto. Avem o camera de tip quad camera pe spate, in care senzorul de 48 de megapixeli de la Samsung fura atentia. Are o rezolutie mare si o apertura buna (f/1.79). Al doilea senzor este unul de 13 megapixeli (ultra-wide), iar al treilea are 5 megapixeli. In fine, mai avem si un al patrulea senzor, tot de 5 megapixeli, care poate caputra de la 2 cm distanta. Camera selfie a terminalului are o rezolutie de 16 megapixeli si beneficiaza de tehnologie AI de infrumusetare, pentru o calitate mai buna a selfie-urilor.

In alta ordine de idei, UMIDIGI Power 3 se bazeaza pe un ecran de 6.53-inch in diagonala, cu perforatie si format 19.5:9. Rezolutia ecranului este Full HD + (2340 x 1080 pixeli), iar raportul dintre ecran si corp ar ajunge conform producatorului la 93 de procente. Foarte important: UMIDIGI Power 3 ruleaza din fabrica Android 10, noul sistem de operare de la Google, despre care gasesti toate detaliile pe blogul nostru.

Ce altceva mai avem pe noul UMIDIGI Power 3? Ei bine, device-ul este echipat cu un procesor ceva mai putin impresionant. Este vorba despre Helio P60. Desigur, avem un upgrade fata de ultima editie din gama Power, dar chipsetul nu este unul impresionant. Umidigi nu a renuntat inca la colaborarea sa cu Mediatek, desi acest terminal ar fi aratat mult mai bine cu un procesor de la Qualcomm credem noi. Sau, macar cu un chipset din gama Helio, dar ceva mai nou.

Procesorul grafic ales de Umidigi este Mali G72 MP3 care are o viteza de 800 de Mhz, in timp ce memoria RAM a device-ului este de 4GB (LPDDR4X). Capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 64GB (eMMC 5.1), iar printre optiunile de conectivitate avem Scanner amprente (pe spate), Dual 4G, Dual SIM, slot MicroSD dedicat (max 256GB), WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, NFC, USB C, GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou, Radio FM si jack 3.5mm.

Concluzie Umidigi Power 3

Da, modelul Umidigi Power 3 este unul generos cand vine vorba despre autonomie. Are un design atractiv si cateva dotari de ultima generatie. Poate fi cumparat pe culori precum gri, verde si rosu, are o constructie buna si o baterie impresionanta.

Pretul nu este mic, daca ne raportam la ceea ce oferta alti producatori chinezi. Configuratia unor telefoane de la Honor, Xiaomi sau Motorola va poate determina sa optati (la aceeasi bani sau cu mici diferente) pentru acele modele. Pe de alta parte, daca Umidigi Power 3 va avea un pret mai mic de 1000 de lei in Romania (sa zicem undeva la 750 de lei) modelul poate deveni unul interesant. Bateria este marele sau argument si poate juca un rol important in decizia dumneavoastra. Momentan, credem ca Umidigi continua strategia gresita, chiar daca gama Power este singura care conteaza cu adevarat in acest moment in vanzarile brandului. Poate ca producatorul ar putea sa mai lase putin de la el, pentru a-si spori credibilitatea si a vinde mult mai bine ca anul trecut.

Umidigi Power 3 este un telefon mai mult decat decent, dar se va lovi de o concurenta dura, care nu-l va avantaja. Asteptam si opiniile tale in rubrica de comentarii. Daca ai avut experiente cu telefoane de la Umidigi te asteptam sa ni le impartasesti si tu. Ramai alaturi de CatMobile pentru cele mai noi informatii din lumea telefoanelor mobile.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Umidigi
Product Name
Umidigi Power 3