Reviews

REVIEW | Samsung Galaxy S10 in Romania – pret, disponibilitate, pareri, specificatii tehnice, imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Primul super telefon al anului a fost lansat oficial de catre cel mai mare producator de telefoane mobile din Asia. Samsung Galaxy S10 ajunge si in Romania si va intra foarte rapid in programul de precomanda al principalilor operatori de la noi din tara, Digi Mobil (RCS & RDS), Vodafone si Orange.

Desigur, device-ul va intra si in oferta celor de la eMag, acolo unde romanii interesati il pot pre-comanda deja la un pret destul de bun.

Noul Samsung Galaxy S10 marcheaza aniversarea a 10 ani de cand Samsung a lansat cea mai atractiva serie a sa de telefoane (S). Fara doar si poate, are cateva puncte extrem de atractive, incepand cu ratia uriasa dintre ecran si corp, continuand cu senzorul de amprente integrat in ecran si chiar si mult discutatul Wireless PowerShare.

Asa cum probabil intuiti, noul model, Samsung Galaxy S10 este urmasul lui Samsung Galaxy S9, dar va avea un ecran ceva mai mare si o camera cu trei senzori pe partea din spate. De asemenea, producatorul propune acum o baterie ceva mai mare ca si capacitate. Mai mult, inteligenta artificiala se spune ca va aduce un plus real in ceea ce priveste camerele sale foto

Samsung Galaxy S10 (2)

Noul Samsung Galaxy S10

Unul dintre cele mai asteptate telefoane din acest an, Samsung Galaxy S10 va fi disponibil in mai multe culori: Prism White (alb), Green Prsim (verde), Prism Black (negru), Flaming Pink (roz), Blue Prism (albastru), Yellow Canart (galben). Mai jos, ai lista de specificatii complete a noului flagship de la Samsung:

Specificatii tehnice Samsung Galaxy S10

Display: diagonala 6.1-inch, rezolutie 3040 x 1440 pixeli, format 19:9, Corning Gorilla Glass 6, 88.3% raportul display-corp, Certificare IP68, 550 ppi densitatea pixelilor
Procesor: Exynos 9820 de la Samsung, cu 2×2.7 Ghz Mongoose M4 , 2×2.3 Ghz ARM Cortex A75 si 4x 1.9 Ghz ARM Cortex A55,
Placa video: Mali G76 MP12 GPU
Memorie: 8GB RAM si 128 sau 512 GB pentru stocarea de date, slot microSD pana la 512GB
Sistem de operare: Android 9 Pie cu One UI
Baterie: 3.400 de miliamperi, 15W, incarcare wireless pentru alte telefoane mobile la 9W
Dotari foto: camera principala cu senzori de 12 megapixeli (apertura f/1.5), 12 megapixeli (apertura f/2.4) si 16 megapixeli (apertura f/2.2) plus camera frontala de 10 megapixeli (apertura f/1.9)
Alte optiuni: micro USB Type C, mufa audio 3.5mm, bluetooth 5.0, cititor de amprenta integrat in ecran, A-GPS, GLONASS, BDS si GALILEO, dual band, Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax, viteze pana la 2000 Mbps in download


Pret si disponibilitate Samsung Galaxy S10 in Romania. Cât costă Galaxy S10 la eMAG? Cât costă Galaxy S10 la Orange si Vodafone?

Noul varf de gama a devenit deja disponibil in oferta emag.ro la un pret ce depaseste cu putin 4000 de lei. Poti achizitiona Samsung Galaxy S10 si de la Vodafone Romania, la abonamentul de 325 de euro Super RED 41. La Orange, noul device, in versiunea sa de 128GB costa 518 euro cu abonamentul Orange Me 45, iar la Telekom, nava amiral de la Samsung va putea fi achizitionata cu abonamentul Mobil 16 la suma de 3.369 de lei.

Versiunea de 512 GB a lui Samsung Galaxy S10 este disponibila in magazine pentru suma de 5499 de lei, iar aceasta versiune o puteti cumpara si de la Orange Romania, la acelasi abonament Orange Me 45, dar la pretul de 749 de euro. De precizat ca anumiti comercianti ofera si castile wireless Galaxy Buds drept cadou. Este o situatie avantajoasa pe care o veti intalni la magazinele online Altex, eMAG si evoMAG!

Samsung Galaxy S10 (3)

Spectaculos si atractiv

Apropos de Altex, Galaxy S10 costa 4299 de lei in versiunea sa mai blanda, acelasi pret avandu-l Galaxy S10 si la evoMAG. Fata de flagshipul de anul trecut, pretentiile au crescut. Versiunea de baza a device-ului are asadar un pret de plecare de 4.299 lei, asta în vreme ce anul trecut modelul Galaxy S9 debuta la un preț de 3.899 lei. E drept, acum ai un telefon cu memorie mult mai buna, un aspect mai placut in opinia mea, plus scanner de amprente integrat in ecran, tehnologie wireless de buna calitate si un plus la nivel foto.

Pareri despre Galaxy S10. Isi merita banii? Este noul varf de gama cu mult superior lui Galaxy S9? Merita sa cumperi Galaxy S10?

Una dintre noutatile de care merita sa tii cont de aici incolo cand vine vorba despre noul Galaxy S10 este prezenta unui sistem de operare mai bun. Daca despre Android Pie am tot discutat si ii stim deja avantajele, e bine de mentionat ca noua interfata de pe Galaxy S10 este mai bine gandita de aceasta data.

Avem noua One UI peste un sistem de operare foarte bun, detaliu care avantajeaza indiscutabil experienta de pe noul flagship. Mai mult decat atat, software-ul AI de pe Galaxy S10 optimizează automat bateria, CPU-ul, memoria RAM şi chiar temperatura dispozitivului în funcţie de modul în care foloseşti telefonul.

Si da, noul varf de gama prin Wireless PowerShare poate incarca alte telefoane, asa cum am discutat si noi in trecut.

Ecranul Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 are ecranul perforat. Si performant am spune noi. Este una dintre vestile care tot circulau in trecut, in perioada de pre lansare, despre acest telefon, care iata ca se confirma. Noul ecran este de altfel si cea mai importanta (semnificativa) schimbare pe care o face Samsung la noua serie, fata de seria de anul trecut. Pana la urma, acest ecran perforat este o cale de mijloc pe care a ales-o producatorul, pentru a creste ratia ecran-corp, dar si pentru a evita sa treaca la celebrele decupaje de pe telefoanele chinezesti (waterdrop) sau, mai rau, la decupajul de tip iPhone.

Noul Dynamic AMOLED are 6.1-inch in diagonala si vine cu o rezolutie 3040 x 1440 pixeli. Aspectul acestui ecran este 19:9 si vine cu o densitate a pixelilor excelenta: 550 pixeli per inch.

Deasupra sa regasim sticla de protectie Corning Gorilla Glass 6 (cea mai noua versiune), iar certificarea IP68, care ofera protectie la contactul cu apa si praful, completeaza un peisaj tehnologic de cel mai inalt nivel. De asemenea, noul dynamic AMOLED este compatibil HDR10 Plus, un detaliu care nu trebuie ignorat.

Galaxy S10 Procesoare

Nava amiral pe care o propune Samsung Electronics in acest an se bazeaza, ca de obicei, pe tipuri de procesoare diferite in functie de zona in care ajunge telefonul. Varianta cu Snapdragon 855 si varianta cu Exynos 9820 la bord vor fi cele doua optiuni disponibile. Ambele sunt asezate alaturi de 8GB dedicati memoriei RAM si de 128 sau 512 GB pentru stocarea de date. Oricum, versiunea mai slaba are slot dedicat pentru carduri de memorie care poate duce telefonul la aceeasi capacitate de stocare (512). Iata cateva detalii despre cele doua procesoare incluse in configuratia de baza a lui Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 (4)

Noul chipset de la Samsung, Exynos 9820, este fabricat pe un proces de 8 nanometri LPP FinFET, iar compania sustine ca acest procesor consuma cu minim 10 procente mai putina energie decat toate procesoarele fabricate pe 10 nanometri. Pentru comparatie, Kirin 980 de la Huawei si Apple A12 Bionic sunt considerate cele mai bune procesoare de pe piata in acest moment si sunt fabricate pe 7 nanometri. Arhitectura Samsung Exynos 9820 se bazeaza pe o combinatie eficienta de nuclee, care imbina a patra generatie de Cortex A75 si alte patru nuclee Cortex A55. Conform companie, noul Exynos 9820 comparat cu predecesorul sau Exynos 9810 aduce un plus de 15% in testele multi-core si de pana la 20% in testele single core. Performanta generala a chipset-ului Exynos 9820 ar fi mai buna decat cea a lui Exynos 9810 cu 40 de procente.

Samsung Galaxy S10 (6)

Pe de alta parte, Snapdragon 855 a devenit in momentul lansarii sale cel de-al treilea chipset construit pe o arhitectura de 7 nanometri. Noul procesor primeste acum performantul procesor grafic Adreno 640, dar si noua tehnologie Snapdragon Elite Gaming, al carei obiectiv este imbunatatirea experintei de gaming a utilizatorilor. Teoretic, ar fi vorba despre o alternativa pe care o ofera Qualcomm la tehnologia GPU Turbo de la Huawei despre care v-am scris si noi in trecut pe blogul nostru. Snapdragon 855 este un procesor care foloseste un modem 5G nativ, ceea ce devine o premiera pentru producatorul originar din San Diego. Evident, dezvoltatorii si producatorii au acces in continuare la modemul X24 prin conexiuni 4G. Modemul X24 LTE este capabil de viteze in donwload de pana la 2Gbps, iar pentru zona 5G, Qualcomm propune acum modemul X50. Pe Snapdragon 855 avem si procesor de imagine nou, ceea ce inseamna ca fotografierea se poate face si cu ajutorul algoritmilor AI pentru procesare.

Dotari foto pe Galaxy S10

Noul device are 3 camere pozitionate pe partea din spate, si una in fata. Noul Galaxy S10 are lentile Ultra-Wide cu un camp vizual foarte aproape de ceea ce vede ochiul uman. Nivelul de inregistrare video a fost imbunatatit, iar functia Super Steady joaca un rol foarte important.

Teoretic, aceasta functie este un fel de tehnologie care stabilizeaza digital. Galaxy S10 filmeaza atat cu camerele de pe spate, cat si cu camera de pe fata la calitate Ultra HD, iar camera principala permite si inregistrare HDR 10 Plus. Evident, nu lipseste unitatea de procesare neurala, cu ajutorul careia utilizatorul lui Galaxy S10 poate realiza capturi de foarte buna calitate fara sa aiba nevoie de diverse setari manuale.

Galaxy S10

Asa cum poti citi mai sus, din lista de specificatii tehnice, sistemul foto principal al telefonului este compus din trei camere. Galaxy S10 are pe spate o cameră tele cu 12 MP cu f2.4, o cameră wide de 12 MP cu f 1.5 şi o cameră ultra wide de 16 MP cu f2.2. Pentru selfie-uri există o cameră foto de 10 MP cu deschidere f1.9. Totul suna impresionant.

Overall, totul arata de parca Samsung a ascuns cumva un laptop in interiorul unui smartphone. Doar ca noul flagship are o memorie superioara anumitor laptop-uri de pe piata. Doua dintre ele le am si eu acasa si au doar 4GB RAM la bord. Ecranul pare cea mai importanta noutate si probabil cea mai semnificativa schimbare fata de modelul de anul trecut (apropos, acest dynamic AMOLED vine cu culori ceva mai bune decât vechiul Super AMOLE), iar pretul device-ului nu mi se pare unul neasteptat.

Samsung Galaxy S10 (5)

Cele trei telefoane lansate de Samsung in seria S

Pana la urma, acest telefon pare sa fie o versiune intermediară între Samsung Galaxy S10e și Galaxy S10 Plus si ele anuntate oficial de producator, doua handset-uri despre care vom discuta si noi in perioada urmatoare. Cum vi se pare noul Galaxy S10?

Summary
product image
Aggregate Rating
2.5 based on 2 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy S10
Price
Lei 4299