Reviews

REVIEW | Samsung Galaxy A9 pret in Romania, detalii tehnice, specificatii, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Samsung Galaxy A9 este un smartphone foarte atractiv de la producatorul sud-coreean, dar si un telefon care poate fi achizitionat si in Romania. „The world’s first quad camera smartphone” are foarte multe argumente in favoarea sa printre care si o lista de specificatii care il transforma intr-unul dintre cele mai atractive telefoane mid-range de pe piata.

Rasfoieste oferta de huse Samsung

Din pacate, pretul de achizitie pare sincer, cam maricel, in ciuda celor patru camere de pe spate cu care incearca sa ne ademeneasca Samsung. Haideti sa vedem insa ce specificatii aduce acest model Samsung Galaxy A9:

SIM Dual-sim
Display 6,3 Inch Super Amoled
Procesor Octa-core 2.2GHz&1.8GHz
Rețea
3G
4G – 2100 MHz
4G (2100 Mhz + 2600Mhz)
4G – Volte
4G – Volte & VoWiFi
Sistem operare Android
Memorie RAM 6 GB
Memorie internă 128 GB
Rezoluție cameră 24.0 MP + 5.0 MP + 10.0 MP + 8.0 MP
Camera secundară24 Mp
Caracteristici cameră Autofocus
Baterie3800 mAh

Pret Samsung Galaxy A9

Noul device a intrat in oferta de abonament a operatorului Digi Mobil. Pe scurt, pretul de achizitie al telefonului este de 2.599 de lei. Digi Mobil iti propune o varianta „de compromis” sa-i zicem, in sensul in care poti plati un avans de 271 de lei pentru acest device si o rata lunara de 97 de lei. In total, ar trebui sa platesti la un abonament pe doi ani undeva la 2328 de lei. Pretul este insa aproape la fel de mare ca al unui Samsung Galaxy S8 Plus sau al unui Huawei P20 ori la acelasi nivel cu Samsung Galaxy S8. La acest abonament (care incepe de la 2.88 euro pe luna) primesti minute nelimitate nationale plus 10 GB trafic de date in 3G si 50GB in 4G.

Pareri despre Samsung Galaxy A9

Noul Samsung Galaxy A9 are, asa cum spuneam si mai sus, destul de multe argumente in favoarea sa. Doar pretul as spune ca il trage usor in jos. Device-ul impresioneaza prin ecranul sau foarte generos de 6.3-inch cu rezolutie 2220 x 1080 pixeli si aspect 18.5:0. Deasupra sa, avem sticla curbata 2.5D care contribuie destul de mult la aspectul estetic al telefonului.

Samsung Galaxy A9 (3)

Samsung Galaxy A9 vine cu procesor octa-core de la Qualcomm, model Snapdragon 660. Acesta este cuplat cu un accelerator grafic bun (Adreno 512 GPU) si cu o memorie RAM de 6 sau de 8 GB RAM, plus 128 GB pentru stocarea de date. Telefonul are insa si slot pentru carduri microSD, astfel ca memoria sa nativa poate creste prin alaturarea unui astfel de card pana la 512 GB.

Din fabrica, Samsung Galaxy A9 ruleaza Android 8.0 Oreo. Telefonul este dual-sim si se bazeaza pe o baterie de 3.800 de miliamperi, cu tehnologie de incarcare rapida. Doar 7.8 milimetri grosime are acest device, care cantareste doar 183 de grame.

Samsung Galaxy A9 (2)

Cel mai atractiv capitol, cel putin la nivel de imagine si marketing, este sectorul foto. Samsung Galaxy A9 se bazeaza pe patru camere foto pe modului principal, dupa cum urmeaza:

-> primul senzor are 24 de megapixeli, PDAF si apertura foarte buna f/1.7
-> al doilea senzor are 10 megapixeli cu apertura f/2.4
->  al treilea senzor ultra-wide are 8 megapixeli si apertura f/2.4
-> ultimul senzor are 5 megapixeli (destinat adancimii de camp) cu apertura f/2.2

Prin acest modul cu patru camere, Samsung Galaxy A9 poate filma la rezolutie Ultra HD cu 30 cadre pe secunda. Device-ul beneficiaza si de camera frontala puternica, a carei rezolutie atinge 24 de megapixeli. Camera sa destinata selfie-urilor poate filma la rezolutie full hd cu 30 d cadre pe secunda.

Ce parere iti lasa Samsung Galaxy A9? Te asteptam in comentarii cu opinia ta legata de acest device.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A9
Price
RON 2599