Reviews

REVIEW Samsung Galaxy A60 pret in Romania, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Samsung Galaxy A60 cat costa in Romania, pareri despre el si cum arata noul terminal >> Samsung nu se joaca si continua sa scoata telefoane pe banda rulanta in aceasta prima parte a anului. Dupa ce la mijlocul lunii trecute a lansat terminalele Samsung Galaxy A20 si Samsung Galaxy A40, din aceeasi gama, gigantul producator din Asia a introdus oficial noile telefoane din seria A, Samsung Galaxy A60 si Samsung Galaxy A40s. Cu un display si o baterie de nivelul Galaxy S10 Plus (flagshipul companiei), noul Samsung Galaxy A60 ar putea fi o alternativa de buget la S10 scrie presa de specialitate. Lista specificatiilor complete ale acestui telefon o gasesti mai jos.

6.3-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ Infinity-O display
2GHz Octa-Core Snapdragon 675 Mobile Platform with Adreno 612 GPU
6GB RAM, 128GB Storage, expandable up to 512GB via micro SD card
Android 9.0 (Pie) with Samsung One UI
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
32MP rear camera with LED flash with f/1.7 aperture, 5MP depth sensor with f/2.2 aperture, 8MP 123° ultra-wide angle camera with f/2.2 aperture
16MP front camera with f/2.0 aperture
Fingerprint sensor
USB Type-C audio, Dolby Atmos
Dimensions: 155.2 x 73.9 x 7.9mm ; Weight: 162g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), VHT80, Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C
3500mAh battery with fast charging

Samsung Galaxy A60 pret in Romania. Cat costa Galaxy A60 in Romania? Si de unde il poti cumpara

Noul Samsung Galaxy A60 va fi disponibil pe culori precum negru, albastru si portocaliu, iar pretul sau de plecare este de 298 de dolari. Telefonul va fi scos la vanzare pe finalul lunii in China, dar este incerta data la care va ajunge si in Europa. Foarte probabil il veti gasi in oferta tuturor operatorilor importanti de telefonie mobila din Romania, precum si in magazinele de specialitate. Estimam ca pretul sau va ajunge in tara noastra la 1300-1500 de euro.

Pareri despre Samsung Galaxy A60

Noul device al companiei Samsung are 162 de grame si o grosime de 7.9 milimetri. Inaltimea sa ajunge la 155.2 milimetri, iar latimea la 73.9 milimetri. Terminalul arata foarte bine, are finisaje de cea mai buna calitate si o constructie solida si atractiva.

Ecranul: Samsung Galaxy A60 mizeaza pe un panel Infinity-O cu rezolutie Full HD+. Diagonala sa ajunge la 6.3-inch cu 2340 x 1080 pixeli. Este un panel puternic, atractiv si de buna calitate, care se ridica dincolo de standardul smartphone-urilor din zona mid-range. Decupajul din partea de sus este de tip „waterdrop” (picatura) si este suficient de mic incat sa nu deranjeze. Marginile terminalului sunt aproape inexistente, iar partea de jos (barbia telefonului) este destul de subtire.

Procesorul: Noul Samsung Galaxy A60 are la bord un procesor octa-core de la Qualcomm, modelul Snapdragon 675, o platforma mobila pe care producatorul a cuplat-o cu acceleratorul grafic Adreno 612 GPU. Snapdragon 675 ar trebui sa livreze un plus de 35% la nivelul deschiderii paginilor web, prin comparatie cu Snapdragon 670. Si, mai ales, Snapdragon 675 va aduce un plus de 30% la deschiderea jocurilor de pe un telefon mobile. Aceasta din urma este o optimizare importanta, care ne face sa credem (si sa speram, de ce nu) ca in zona mid-range vor intra cat de curand telefoane de gaming destul de potente. Snapdragon 675 se bazeaza pe tehnologie Samsung FinFET de 11 nanomentri (Low Power Early), iar la bordul sau vom gasi doua nuclee Kryo 460 de 2.0 Ghz si alte sase nuclee Kryo 460 de 1.7 Ghz. Primele doua sunt dedicate de Qualcomm performantei, in timp ce urmatoarele sase sunt pentru eficienta. Alaturi de Snapdragon 675 de regula vom gasi, asa cum precizam si mai sus, noua placa video Adreno 612 GPU, una care credem noi ca din punct de vedere grafic ar aduce un mare plus la telefoanele din zona mid-range.

Memorie: Samsung Galaxy A60 are 6GB dedicati memoriei RAM si 128 dedicati stocarii de date. O configuratie puternica pentru un telefon din zona mid-range, la care se adauga slotul dedicat pentru carduri microsd prin care utilizatorul poate extinde capacitatea nativa de stocare a datelor pana la 512 GB.

Sistem de operare si optiuni: Samsung Galaxy A60 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, un sistem de operare nou si bine optimizat, peste care producatorul n-a ratat ocazia sa suprapuna interfata Samsung One UI, o interfata dezvoltata la nivel in-house. Terminalul are senzor clasic de amprente si foloseste Dolby Atmos pe partea de sunet, o garantie a calitatii din acest punct de vedere. Portul de incarcare al bateriei este USB de tip C, iar din peisajul tehnologic nu lipsesc optiunile Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac, VHT 80, GPS sau tehnologia bluetooth 5.0.

Dotarile foto: Aici, Samsung Galaxy A60 sta excelent. Este un capitol in care Samsung a insistat si bine a facut. Din punctul nostru de vedere, dotarile foto de pe Samsung Galaxy A60 sunt bune pentru acest nivel, iar cine va achizitiona acest telefon nu va ramane dezamagit. Camera principala este un modul format din trei senzori. Primul are 32 de megapixeli si beneficiaza de LED Flash si de o apertura f/1.7. Al doilea senzor are 5 megapixeli si o deschidere f/2.2, in timp ce al treilea senzor are 8 megapixeli ultra-wide angle cu apertura identica, f/2.2. In ceea ce priveste selfie-urile si sesiunile de videocalling, viitorul utilizator al telefonului Samsung Galaxy A60 va avea „de partea sa” o camera foto puternica de 16 megapixeli cu deschidere f/2.0.

Samsung Galaxy A60

Samsung Galaxy A60

Bateria: Un nou capitol la care Samsung Electronics a mizat cu incredere si a facut-o foarte bine. Aici, producatorul s-a oprit asupra unui acumulator de 3.500 mAh, cu tehnologie de incarcare rapida la bord. Teoretic, autonomia nu va fi deloc o problema pe Samsung Galaxy A60, care ar trebui sa te ajute sa depasesti o zi, dupa o singura incarcare si o utilizare normala a telefonului.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A60