Reviews

REVIEW Samsung Galaxy A31 – detalii oficiale, primele pareri si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Samsung a introdus oficial noul model de telefon Samsung Galaxy A31. Noul smartphone poate fi achizitionat pe culori precum negru (Prism Crush Black), albastru (Prism Crush Blue), rosu (Prism Crush Red) si alb (Prism Crush White). Nu se cunoaste pentru moment disponibilitatea telefonului si nici pretul sau de achizitie. Mai jos, gasesti lista de specificatii tehnice complete a noului dispozitiv al sud-coreenilor:

6.4-inch (2400 x 1080 pixels) Full HD+ Infinity-U Super AMOLED display
Octa Core MediaTek Helio P65 (MT6768) (2x Cortex-A75 @ 2.0 GHz
6x Cortex-A55 @ 2.0 GHz) 12nm processor with ARM Mali-G52 GPU
4GB LPDDR4x RAM with 64GB / 6GB LPDDR4x RAM with 128GB, expandable up to 512GB via micro SD card
Android 10 with One UI 2.0
Dual SIM (nano + nano / microSD)
48MP rear camera with LED flash, f/2.0 aperture, 8MP 123° ultra-wide angle camera with f/2.2 aperture, 5MP depth sensor with f/2.4 aperture and 5MP macro sensor with f/2.4 aperture
20MP front camera with f/2.2 aperture
Fingerprint sensor
Samsung Pay
3.5mm audio jack, FM Radio, Dolby Atmos
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C
5000mAh battery with 15W fast charging

Primele pareri despre Samsung Galaxy A31

Design

In materie de design, Samsung a reusit sa-si puna cap la cap ideile si a scos un device accesibil (probabil) ca pret, dar cu un aspect extrem de placut. Avem o barbie destul de groasa pe partea din fata si margini suficient de vizibile, dar aceste detalii nu le gasesc a fi deranjante. In partea de sus avem un decupaj mic sub forma Waterdrop, in timp ce pe spate, foarte vizibile sunt cele patru camere cu care vine Samsung Galaxy A31. Inscriptia ”Samsung” se gaseste undeva in partea de jos spate a terminalului. Samsung Galaxy A31 are finisaje de buna calitate si un aspect destul de glossy.

Ecran

Pe Samsung Galaxy A31 vorbim despre un display de tip Ifinity-U Super AMOLED. Este un panel cu diagonala de 6.4-inch si rezolutie Full HD Plus, adica 2400 x 1080 pixeli. Asa cum mentionam si anterior, in partea sa de sus, ecranul are un decupaj destul de mic, care contribuie la ratia telefonului.

Procesor si memorie

Mi se pare destul de ciudat sa vad un telefon al companiei Samsung Electronics cu procesor MediaTek la bord. Ei bine, Samsung Galaxy A31 are procesorul taiwanezilor in configuratia sa. Este vorba despre Helio P65 sau MT6768 cum este cunoscut el in limbajul tehnic. Acest chipset este unul eficient, dar mult mai putin performant decat chipseturile din zona midrange de la Qualcomm sau Huawei.

Producatorul l-a asociat cu placa video ARM Mali G52 GPU, iar memoria RAM a telefonului este de 4GB LPDDR4X. Va exista pe piata si o versiune de Samsung Galaxy A31 cu 6GB RAM la bord. In functia de versiune, device-ul are 64GB sau 128GB pentru stocarea de date. Oricare dintre aceste versiuni poate fi insa extinsa pana la 512GB via mmicroSD

Dotari foto

Asa cum va scriam si mai sus, Samsung Galaxy A31 are patru camere pe spate. De fapt, vorbim despre patru senzori de imagine, cel mai impunator dintre ei avand 48 de megapixeli cu LED Flash si apertura f/2.0.

Al doilea senzor de imagine are 8 megapixeli si este ultra wide angle, in timp ce al treilea senzor are 5 megapixeli. In fine, senzorul cu numarul patru (macro sensor) are 5 megapixeli si el. Camera frontala a telefonului are apertura f/2.2 si o rezolutie de 20 megapixeli.

Sistm de operare, baterie si conectivitate

Modelul Samsung Galaxy A31 ruleaza din fabrica Android 10, are senzor clasic de amprente si optiunea Samsung Pay. In materie de conectivitate, device-ul vine cu 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS si port USB Type-C. Acesta din urma este folosit pentru incarcarea generoasei baterii de 5.000 de miliamperi. Bateria modelului lansat de Samsung are si incarcare rapida la 15W.

Acesta este asadar Galaxy A31, un device promitator, care va ajunge si in Europa. Ne-ar fi placut sa-l vedem cu un senzor Qualcomm sau Samsung la bord. In rest, lucrurile stau destul de bine pe configuratia si aspectul sau. Tie ce parere iti lasa Galaxy A31? Scrie-ne opinia ta in rubrica noastra de comentarii de mai jos.