Reviews

REVIEW Samsung Galaxy A30s cat este de bun? Plusuri si minusuri, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Aici gasesti pareri despre Samsung Galaxy A30s. Cat este de bun noul telefon de la Samsung, ce plusuri si ce minusuri are, cat costa si de unde il poti achizitiona.

Introdus oficial pe piata in vara anului trecut, modelul Samsung Galaxy A30s a ajuns in Europa in luna septembrie. Este un telefon usor, subtire si usor de manevrat, cu aspect placut, design modern si un look care cu siguranta, atrage. Dar, cum se prezinta el la interior? Aflam in cele ce urmeaza.

Daca te hotarasti ca vrei un Telefon mobil Samsung Galaxy A30s, Dual SIM, 64GB, 4G, Black am gasit cea mai buna oferta pentru tine. Beneficiezi de o reducere de 30% printr-un simplu click pe link-ul anterior.

Samsung Galaxy A30s specificatii tehnice conform producatorului

➡️6.4-inch (1560 x 720 pixels) HD+ Infinity-V Super AMOLED display
➡️Octa-Core Exynos 7904 (Dual 1.8GHz + Hexa 1.6Hz) 14nm processor with Mali-G71 GPU
➡️3GB / 4GB RAM, 32GB / 64GB / 128GB Storage, expandable up to 512GB via micro SD card
➡️Android 9.0 (Pie) with Samsung One UI
➡️Dual SIM
➡️25MP rear camera with LED flash, f/1.7 aperture, 5MP depth sensor with f/2.2 aperture, 8MP ultra-wide angle camera with f/2.2 aperture
➡️16MP front camera with f/2.0 aperture
➡️In-display fingerprint sensor
➡️Dimension:158.5 x 74.7 x 7.8mm; Weight: 166g
➡️3.5mm audio jack, FM Radio
➡️Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C
➡️4000mAh battery with 15W fast charging

Pareri despre Samsung Galaxy A30s. Plusuri si minusuri, avantaje si dezavantaje

Samsung Galaxy A30s este relativ accesibil ca pret si are un design care ar trebui să-l distingă de mulți dintre contemporanii săi. În timp ce Galaxy A30s ne arata la prima vedere cat este de spectaculos in materie de constructie, design sau finisaje, testele noastre vor dezvălui dacă poate ține pasul cu concurența.

Pretul modelului Galaxy A30s este plasat de producator undeva intre Galaxy A40 si Galaxy A50. La interiorul sau gasim un procesor bun pentru zona midrange (Exynos 7904) si 4GB dedicati memoriei RAM, plus placa video ARM Mali-G71 MP2 GPU si cei 64 de GB dedicati stocarii de date. Interesant este ca Samsung s-a folosit cam de aceleasi detalii hardware din interiorul Galaxy A40, dar pe un telefon cu ecran ceva mai mare.

La nivelul ecranului sau, Samsung Galaxy A30s mizeaza, asa cum spuneam pe o diagonala mare. Avem 6.4-inch pe un aspect modern (19.5:9) cu o rezolutie 1560 x 720 pixeli, una pe care eu o consider potrivita pentru acest display. Un display care foloseste tehnologie Super AMOLED, este capacitiv si glossy. Un avantaj al panourilor AMOLED este capacitatea lor de a dezactiva pixeli individual. Acest lucru le permite să folosească pixeli opriți pentru a reproduce culoarea negru, oferind A30-urilor și tuturor celorlalte dispozitive AMOLED, teoretic, raporturi de contrast infinite și niveluri de negru 0 cd / m².

Pentru ca am tot insistat pe diagonala lui Galaxy A30s ea este asadar mai mare decat cea de pe Galaxy A40 (care are acelasi procesor si aceeasi placa video), mai mare decat pe Nokia 7.2 sau P30 Lite (care folosesc procesoare diferite, de la alti producatori, dar oarecum similare ca performanta). Ce pot sa remarca este ca rezolutie 1560 x 720 pixeli este mai mica decat cea a lui Galaxy A40, dar similara cu cea de pe HTC Desire 19 Plus, un telefon care costa la fel de mult, dar care in opinia mea este inferior acestui Galaxy A30s. Ecranul arată rate de răspuns foarte rapide la testele noastre și ar trebui să fie foarte potrivit pentru jocurile cu ritm rapid. Ecranul cu tehnologie SuperAMOLED oferă, de asemenea, modelului A30s, unghiuri de vizualizare stabile. El nu va avea distorsiuni de luminozitate sau de culoare, chiar și în unghiurile de vizualizare acute. Prin urmare, modelul A30s ar trebuie sa permita ecranului sau să rămână mereu lizibil, indiferent de unghiul din care îl priviți.

Acest telefon are 7.8 milimetri grosime si o greutate de 166 de grame. Adica se incadreaza in parametrii pe care ii asteptam de la un telefon cu ecran de 6.4-inch. Device-ul este dual SIM si permite extinderea memoriei native printr-un microSD, are voice over LTE (VoLTE) si VoWifi, dar fac precizarea ca el se poate folosi de aceste tehnologii daca operatorul pe care il utilizati le are incluse in reteaua sa.

Vine din fabrica cu One UI 1.5 care sincer, seamana destul de mult cu un Android stock, dar care are si cateva customizari, toate din suita de aplicatii Samsung. Galaxy A30s A30 are trei camere orientate spre spate și una frontală. Senzorul primar de pe acest model este un senzor de 25 MP care are o diafragmă f / 1,7, pe care Samsung îl completează cu un senzor de adâncime de 5 MP și o cameră ultra-lată de 8 MP care ambele au diafragme f / 2.2. În partea sa frontala, există o cameră de 16 MP în față cu o deschidere f / 2.0. In opinia mea, modelul va gestiona mai bine fotografiile macro, cu senzorul său de 25 MP capabil să capteze mai multe detalii decât în ​​cazul fotografiilor generale. Marginile obiectelor se disting mai mult, în timp ce încețoșarea se instalează doar la niveluri mari de zoom. Pe de altă parte, camera primară va avea dificultati în condiții de lumină scăzută. Senzorul va captura aproape toate detaliile și subexpune întreaga scenă, în timp ce zgomotul imaginii poate fi prezent.

Pe partea de gaming, placa video ARM Mali-G71 MP2 este suficient de puternica pentru a rula mai toate jocurile cu cerinte grafice moderate. Spre exemplu, device-ul nu a intampinat nicio problema in a rula excelent jocul Arena of Valor la o grafica ridicata. In schimb, are o medie de 27.8 FPS in Asphalt 9: Legends, la o grafica scazuta. De altfel, ecranul tactil și senzorii asociați au funcționat perfect în timpul testelor noastre de joc.

Samsung echipează telefoanele A30s cu o baterie de 4.000 mAh, care a durat 10:34 ore în testul nostru Wi-Fi. Această valoare nu este rea, dar multe dintre dispozitivele noastre de comparație obțin o durată de rulare comparabilă sau mai bună cu baterii mai mici. De aproximativ două ore pare sa aiba nevoie Samsung Galaxy A30s pentru a ajunge la un nivel de incarcare complet cu încărcătorul inclus in pachet.

Verdictul nostru ✅


Samsung Galaxy A30s este un smartphone decent, iar pretul sau de achizitie din acest moment mi se pare unul bun si justificat. Panoul său SuperAMOLED este clar și luminos, deși rezoluția sa de 720p este destul de scăzută conform standardelor de astăzi. Exynos 7904 este suficient de puternic pentru toate sarcinile de zi cu zi și chiar pentru unele jocuri. Retineti ca jocuri complexe precum Asphalt 9: Legends vor împinge telefonul până la limitele sale. Bateria device-ului mi se pare una buna, dar performantele in Wi-Fi sunt relativ lente. Pe de alta parte, senzorul de amprente nu mi se pare o reusita. Tinand cont de pretul sau, Samsung Galaxy A30s se ridica exact la aceste asteptari. Poate ca autonomia bateriei ar fi putut sa fie mai mare, dar una peste alta, pretul mi se pare bun, iar telefonul are suficiente avantaje incat sa-l justifice.

Summary
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A30s