Reviews

REVIEW | Realme 2 Pro pret, specificatii tehnice, detalii oficiale, verdict

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Dupa comparatia Realme C1 vs Redmi 6A, ne intoarcem din nou privirea spre Realme, companie care a lansat zilele trecute smartphone-ul Realme 2 Pro.

Realme a lansat in mai acest an, terminalul Oppo Realme 1, in parteneriat cu cei de la Oppo. Desi a inceput ca un sub-brand al producatorului chinez mentionat anterior, Realme a lansat ulterior device-ul Realme 2, drept primul smartphone standalone al brandului. Acum, compania introduce si al doilea terminal important, denumit Realme 2 Pro.

Detalii oficiale si pret Realme 2 Pro

Smartphone-ul Realme 2 Pro a fost lansat in trei configuratii diferite, dupa cum urmeaza. O versiune de 4 GB RAM si 64 GB pentru stocarea de date, o versiune de 6 GB RAM si 64 GB pentru stocarea de date si o versiune de 8 GB RAM si 128 GB pentru stocarea de date.

Din primele informatii, Realme 2 Pro apare exclusiv pe site-ul Flipkart!

Variantele de pret sunt evident diferite. Cea mai accesibila versiune este cea de 4GB RAM si 64 GB ROM care costa in jur de 750 de lei. Avem si o a doua versiune cu 6GB RAM si 64 GB ROM ce te poate costa in jur de 850-900 de lei. Cea mai scumpa varianta a terminalului Realme 2 Pro costa putin peste 1000 de lei si aduce 8GB RAM si 128 GB pentru stocarea de date. Un pret REALMEnte atractiv! 🙂

Realme 2 Pro: argumente PRO

– design nou si atractiv, destul de modern din orice unghi il privesti
– suport 4G VoLTE
– deblocare dubla, atat clasica prin senzor de amprente cat si faciala
– usor de controlat si manevrat
– slot dedicat pentru carduri microSD
– baterie buna
– ecranul arata foarte bine si vine cu breton nou 91% screen to body ratio

Realme 2 Pro: CONTRA

– camera putea sa fie mai buna
– cateva aplicatii inutile care nu-si aveau rostul
– nu are posibilitatea de streaming HD sau 4K

Specificatii tehnice Realme 2 Pro

– Android 8.1 Oreo cu interfata ColorOS v5.2
– 156.7 x 74 x 8.5 mm
– 174 grame
– ecran de 6.3 inch IPS LCD cu rezolutie 2340 x 1080 px, Corning Gorilla Glass
– procesor Snapdragon 660 octa core 2.2 Ghz
– placa video Adreno 512 GPU
– camera principala duala de 16 si 2 megapixeli cu LED Flash
– camera frontala 16 megapixeli cu AI
– inregistrare video 1080 p @30 fps
– mufa audio 3.5 mm
– baterie de 3.500 mAh
– port USB Tip C, USB OTG
– GPS cu A-GPS
– dual VoLTE
– senzor de amprente, senzor de lumina, proximitate, compass, accelerometru, gravitate
– senzor de deblocare prin amprenta si Face Unlock bazat pe AI

Pareri Realme 2 Pro la prima vedere

Realme 2 Pro arata bine si se simte bine la tinerea in mana. Este un telefon care transmite senzatia de premium, cu margini rotunde, decupaj sub forma dewdrop si cu o constructie foarte compacta.

Realme 2 Pro (2)

Partea din fata este dominata de ecranul urias de 6.3-inch in diagonala. Ecranul este rezistent la zgarieturi, datorita protectiei Corning Gorilla Glass. Decupajul de tip „picatura” gazduieste camera selfie si alti doi senzori importanti. Raportul dintre ecran si corp ajunge la 90.8%, ceea ce pare cu adevarat extraordinar pentru un device mid-range. Partea din spate a telefonului beneficiaza de o constructie din policarbonat, iar finisajele sunt de buna calitate.

Displayul asigura o rezolutie 2340 x 1080 pixeli pe un raport 19.5:9. Detalii moderne si de buna calitate, pe un display mare, rezistent si atractiv.

Realme 2 Pro (3)

La nivel de performanta, device-ul se bazeaza pe procesorul Snapdragon 660 AIE, cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 512 GPU. Nivelul de memorie, mentionat si mai sus mi se pare remarcabil. Cea mai blanda varianta are 4GB RAM, iar cea mai puternica 8GB RAM. Destul de notabil pentru un telefon din zona medie, care in plus, se mai bazeaza si pe cateva optiunie de inteligenta artificiala, ce fac sa creasa experienta generala a utilizatorului.

Partea de multitasking se va desfasura fara emotii, iar la jocuri solicitante precum Asphalt 8 sau Shadow Fight 3 nu veti observa un lag deranjant. Desigur el exista, pentru ca telefonul nu este facut sa „rupa” precum unul cu procesor de top, dar o sa intervina dupa ceva timp si nu o sa deranjeze. Important este ca jocurile „grele” nu vor sacada atat de enervant incat sa-ti vina sa arunci telefonul. La 2Ghz viteza, cu o placa video buna si o memorie RAM de minim 4GB, experienta in gaming va fi una mai mult decat decenta. Per total, Realme 2 Pro este capabil sa livreze un nivel optim de performanta, ceea ce mi se pare excelent la banii pe care ii cere compania pentru telefon.

Realme 2 Pro (4)

Dotarile foto nu sunt entuziasmante, dar nu sunt nici de neglijat. Avem camera duala pe spate, cu senzor Sony IMX398 si un al doilea senzor de 2 megapixeli. Senzorul Sony are 16 megapixeli si este intr-adevar de generatie mai veche. Apertura este insa excelenta (f/1.7) un detaliu absolut remarcabil pentru acest device. Dincolo de optiuni de inteligenta artificiala (AI scene recognition, AR Stickers, AI Album etc), device-ul suporta captura video in format 4K si are o camera selfie de 16 megapixeli pe care o vei gasi ca fiind destul de utila.

Noul Realme 2 Pro ruleaza Android 8.1 Oreo din fabrica, un sistem de operare customizat cu interfata Color OS 5.2 UI. Din cate se pare si anunta producatorul, telefonul va primi rapid update la Android 9.0 Pie, ceea ce mi se pare excelent.

Realme 2 Pro

Bateria are 3.500 de miliamperi si conform companiei ar aduce o autonomie de 2 zile, in special pentru ca procesorul Snadpragon 660 AIE este unul power efficent. La capitolul conectivitate, Realme 2 Pro se bazeaza pe 4G Volte, Wi-Fi de noua generatie, bluetooth si suport dual-SIM.

Verdict

Noul Realme 2 Pro pare sa fie un telefon mid-range foarte interesant, pe alocuri chiar impresionant la acest bani. Aduce rapiditate, eficienta si un nivel rezonabil de performanta. Pentru suma pe care o cere producatorul, ne-am dori ca acest handset sa ajunga si in Europa.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
Realme
Product Name
Realme 2 Pro