Reviews

REVIEW | Poptel P60 – telefon rugged cu pret bun. Specificatii tehnice, pareri si detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Noul P60 de la Poptel este un telefon rugged cu o calitate neasteptat de buna. Nu discutam despre un telefon rezistent perfect, dar cu siguranta, pentru un producator necunoscut, Poptel a reusit prin modelul P60 sa castige destul de multa atentie. Pentru inceput, te las sa-l vezi pe noul Poptel P60 in imagini video

Specificatii tehnice si pareri despre Poptel P60

Din punct de vedere al design-ului, noul Poptel P60 nu rupe ”gura targului”. Este un telefon bine construit, fara pretentia de a te impresiona inca de la prima vedere. Design-ul sau este unul specific pe undeva telefoanelor rezistente, Poptel P60 punand accentul pe durabilitatea produsului, nu neaparat pe estetica sa.

Modelul beneficiaza de doua certificari foarte importante. In primul rand certificarea IP68, care certifica faptul ca telefonul are protectie impotriva prafului si/sau la contactul cu apa. Apoi, certificarea militara MIL-810, prin care Poptel P60 este confirmat ca un telefon super rezistent, atat la diverse socuri si contacte cat si la temperaturi vitrege.

Configuratia sa mi se pare una destul de puternica pentru un telefon din zona rugged. Ok, telefonul nu este unul premium, si mai cantareste si 247 de grame, ceea ce-l face destul de greu, dar hai sa vedem ce ofera in rest la capitolul ”bile albe”.

Inainte de toate, precizez ca Poptel P60 este capabil de conectivitate 4G si este un device de tip dual SIM.

Ecranul sau are o diagonala de 5.7-inch cu tehnologie IPS in spate si cu rezolutie 2160 x 1080 pixeli. Sub el, domneste un procesor de la MediaTek, cunoscutul Helio P23, un chipset care se bazeaza pe 8 nuclee, dintre care patru (Cortex A53) la 2.0 Ghz, iar alte patru (Cortex A53) la 1.5 Ghz. Primele sunt dedicate indiscutabil performantei, celelalte patru mai degraba eficientei. Pe langa acest procesor, Poptel P60 are o memorie RAM de 6GB (LPDDR4x) si o capacitate nativa de stocare a datelor de 128 GB. Placa video care functioneaza pe aceasta platforma este ARM Mali G71 MP2 de 700 Mhz cu 2 nuclee.

Device-ul incorporeaza senzori de proximitate si lumina, precum si accelerometru, compass, gyroscop sau senzor clasic de amprente. Din pacate, Poptel P60 ruleaza o versiune mai veche de android (v.8.0 Oreo), dar atentie, caci vorbim despre o versiune destul de curata.

Bateria sa are o capacitate impresionanta de 5.000 de miliamperi (lithium-ion), iar dotarile foto mi se par mai mult decat decente pentru un telefon de tip rugged. Avem o camera principala duala pe spate cu senzori de 16 respectiv 5 megapixeli plus LED Flash, dar si o camera frontala de 8 megapixeli pe fata.

Poptel P60 video test

Poptel P60 Selfie-test by Gizmochina

Concluzie Poptel P60

Per total, vorbim despre un telefon de buget din categoria rugged suficient de bun, cu cateva defecte oarecum normale.

Spre exemplu, device-ul are doar port USB micro, deci este privat de port USB Tip C si automat de o incarcare ceva mai rapida. Modul portret poate fi folosit pe toate camerele dar nu impresioneaza pe niciuna. Ceea ce mi se pare un al doilea semn de slabiciune. Iar procesorul nu este tocmai unul nou din seria MediaTek, dar este un procesor decent.

In plus, constructia este foarte buna, certificarile IP68 si MIL810 confirma calitatea terminalului, performanta generala este mai mult decat decenta, iar display-ul este curat, stabil, rezistent si atractiv. Peste toate, adaugam o baterie foarte buna, care cu siguranta devine un prieten de incredere in conditii dificile.

Etichete:

Poptel Poptel P60
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Poptel
Product Name
Poptel P60