Reviews

REVIEW | Oukitel U23 pret in Romania, specificatii tehnice, pareri, imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Compania Oukitel cauta sa lanseze o noua provocare sectorului mid-range fara pretentii, prin noul sau device, Oukitel U23. O aparitie atractiva ca pret si specificatii, dar care se loveste din pacate pentru producator de o companie selecta si o rivalitate care nu va ajuta prea mult grupul Oukitel.

La prima vedere, noul smartphone Oukitel U23 are un pret bun de achizitie. Pe GearBest si SmartPrix, device-ul este cotat la suma de 210 dolari, ceea ce inseamna ca un roman interesat de acest telefon ar trebui sa plateasca undeva sub 900 de lei pentru a-l achizitiona. Ce te faci insa ca, la un pret similar poti opta pentru Xiaomi Redmi Note 6 Pro, care mie personal mi se pare un telefon mult mai bun, ori pentru noul Lenovo K5 Pro? Dar, sa evitam „spoilerele” si sa aruncam o privire peste ceea ce poate oferi acest noul telefon de la Oukitel, U23.

Oukitel U23 – specificatii tehnice, pareri, imagini

Grupul Oukitel ne-a obisnuit de-alungul timpului cu telefoane a caror autonomie este foarte bune. De regula, bateriile telefoanelor Oukitel reprezinta unul dintre principalele argumentele pentru care cineva ar fi interesat de un asemenea handset. Iar Oukitel U23 nu face nota discordanta, chiar daca producatorul putea sa mareasca putin capacitatea acumulatorului.

Oukitel U23 (1)

Pe U23, Oukitel s-a oprit la 3.500 de miliamperi (capacitate), dar bateria noului model este echipata cu tehnologie de incarcare rapida (via USB Tip C), precum si cu … surpriza: tehnologie wireless charging! Din pacate, Oukitel pune la vanzare separat padul pentru alimentare wireless, dar chiar si-asa, trebuie sa remarcam progresul tehnologic care a „lovit” compania din China.

Bateria este un aliat de incredere pentru ecranul cu diagonala mare si design edge-to-edge. Oukitel U23 chiar arata bine, in ciuda faptului ca unora nu le surade ideea „decupajului” din partea de sus. Telefonul are insa margini inguste si curbate, iar prezenta „notch-ului” creste suprafata pe care o ocupa ecranul. Decupajul este destul de generos si ascunde printre altele camera frontala a terminalului.

Ce se ascunde in spatele acestui ecran de pe Oukitel U23? O tehnologie IPS LCD, Full View, pregatita asa cum trebuie pentru un ecran cu diagonala de 6.18-inch si rezolutie Full HD Plus (2246 x 1080 pixeli). Afisajul mi se pare excelent pentru acest nivel, iar densitatea pixelilor foarte buna (400 ppi). De remarcat ca, Oukitel sustine ca ratia ecran-corp a noului sau telefon ajunge la 95%. Sa-i credem pe cuvant?

Oukitel U23 (2)

Sub acest ecran, Oukitel a optat pentru un procesor extrem de des intalnit in zona mid-range in China. In special printre producatorii de categorie ceva mai mica. Este vorba despre Helio P23 de la MediaTek, un procesor mid-range, care nu se poate compara cu procesoarele de genul Snapdragon 660 sau Snapdragon 710. De fapt, cred ca nici macar cu Snapdragon 636 pe care il gasesti pe Lenovo K5 Pro (unde, by the way, ai si o baterie mai generoasa). Oukitel putea sa faca mai mult pentru nivelul de performanta al acestui telefon, sau macar ar fi trebuie sa solicite o suma mai mica pentru U23, ceea ce probabil se va intampla totusi dupa ce va trece aceasta perioada de boom de dupa lansare.

Oukitel U23 are 8.7 milimetri grosime (ceea ce e destul de bine) si cantareste nu mai putin de 201 grame (ceea ce e mai putin bine). Nu are mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti si nici multi-touch in 10 puncte pe grandiosul sau ecran. In schimb, producatorul a pus 6GB memorie RAM si 64 GB pentru stocarea de date, o combinatie destul de reusita. Poate tocmai de-asta credem noi ca un procesor ceva mai puternic facea acest telefon un adevarat concurent pentru terminalele de la Huawei sau Xiaomi.

Oukitel U23

Oukitel U23

Pe acest model de telefon ai un scanner de amprente clasic pentru deblocarea sa rapida, dar si posibilitatea de deblocare faciala prin sistemul Face ID (tipic Android). Camera foto principala a telefonului este duala si are senzori de 16 si 2 megapixeli la bord, plus capacitate de filmare la rezolutie 1080p. Camera secundara, dedicata selfie-urilor are un senzor de 8 megapixeli. Inca un punct in minus am reperat pe finalul listei de specificatii: la acesti bani, Oukitel U23 vine fara Wi-Fi Dual Band.

Una peste alta, U23 de la Oukitel nu este un telefon rau. Dimpotriva, chiar cred ca este un smartphone aspectuos, cu cateva specificatii foarte bune. Din pacate, suma solicitata momentan de producator nu reflecta posibilitatile sale. Si tot din pacate, U23 nu cred ca se poate bate cu Redmi Note 6 Pro sau Lenovo K5 Pro. Voi ce credeti?

Specificatii tehnice

– Ecran de 6.18 inch cu rezolutie Full HD Plus (2246 x 1080 px)
– Android 8.1 Oreo la bord
– Procesor octa core MediaTek Helio P23 de 2.0 Ghz
– GPU: ARM Mali-G71 MP2
– Memorie de 6 GB RAM
– 64 GB pentru stocarea de date (plus slot microSD)
– Camera principala duala de 16 si 2 megapixeli, filmare 1080p
– Camera frontala de 8 megapixeli
– SIM Card: 2 x Nano SIM card sau 1 x Nano SIM card + 1 x microSD
– Alte optiuni: 3G,4G,Alarm,Bluetooth,Browser,Calculator,Calendar,Camera,E-book,FM,GPS,Gravity Sensing,MP3,MP4,Sound Recorder,Video Call
– Baterie: 3.500 mAh cu Fast Charging si Wireless Charging

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Oukitel
Product Name
Oukitel U23
Price
$ 210