Reviews

REVIEW Oppo Reno 7: plusuri și minusuri, preț, disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 2 ani

Seria Oppo Reno este una dintre cele mai căutate din portofoliul producătorului de telefoane din China. Modelul Oppo Reno 7 a fost lansat în luna noiembrie, dar nu a ajuns încă în România.

Versiunea cea mai accesibilă a acestui model costă aproximativ 420 de dolari, echivalentul a 1850 de lei. La acești bani primești un smartphone cu 8GB RAM și 128GB stocare date, plus procesor Snapdragon din seria 7 și Android 12 la bord. Cea mai scumpă dintre versiunile Oppo Reno 7 costă 516 dolari, adică aproape 2300 de lei. Ai în schimb 12GB dedicați memoriei RAM și 256GB pentru stocarea de date.

Oppo Reno 7 se remarcă prin câteva detalii de calitate, inclusiv o baterie măricică, de 4.500 mAh, dar și prin dotările foto, acolo unde surprinde plăcut printr-un selfie shooter de 32 megapixeli. Merită însă Oppo Reno 7 investiția și dacă da, de ce? Aflăm în acest scurt review.

Design Oppo Reno 7

Oppo a reușit să asambleze un smartphone atractiv la acești bani. Design-ul Oppo Reno 7 este unic și, dacă Oppo Reno 6 venea cu margini plate, pe seria Reno 7, Oppo a trecut la margini curbate. Mai mult Oppo Reno 7 are un panou din spate modelat cu linii înclinate pe întregul panou.

După părerea mea, este unul dintre telefoanele mid-range cele mai frumoase pe care le-am ținut în mână. Este ușor, îți oferă acea senzație premium pe care foarte mulți dintre noi o caută, are un buton de pornire în partea sa dreaptă și butoanele de volum în stânga. Casca auriculară rămâne în partea de sus. Tot în partea de sus ai un microfon, dar vestea bună e că găsești un al doilea microfon și în partea de jos. Tot acolo se află portul de încărcare USB de tip C, mufa audio pentru căști de 3.5 mm și difuzorul. Pe spate observi marca ”Oppo”, iar modulul camerei are trei senzori de imagine și unul pentru bliț LED.

Display Oppo Reno 7

Ecranul lui Oppo Reno 7 este un AMOLED cu rezoluție HD+ și rată de refresh la 90Hz. Are o diagonală de 6.43 inch și supot pentru HDR. Luminozitatea ajunge la 600 de niți, iar în partea din stânga sus este vizibil decupajul de tip ”Hole-Punch”. Culorile pe care le oferă acest display sunt vibrante, imaginea este una clară, iar luminozitatea bună, indiferent de momentul zilei.

Unghiurile de vizualizare în schimb sunt decente, dar nu foarte impresionante, nici măcar pentru segmentul mid-range. În plus, bărbia din partea de jos este destul de mare, ceea ce pare ciudat uneori când o observi. Există un senzor optic de amprentă în afișaj pentru securitate, care este, de asemenea, foarte rapid și precis și funcționează fără defecte.

Software și performanță Oppo Reno 7

Smartphone-ul este ghidat de un procesor de la MediaTek, modelul Dimensity 900 SoC, un chipset folosit pe mai multe device-uri mid-range.

Printre telefoanele care folosesc același tip de procesor aș aminti: Honor 50 SE, Vivo T1X, IQOO Z5X, Honor X20, Tecno Pova 5G și Oppo Reno6.

Dispozitivul primește și caracteristica din ce în ce mai vizibilă, adică aceea care permite extinderea memoriei RAM. În ceea ce privește software-ul rulează pe ColorOS 12 bazat pe Android 11, ceea ce este surprinzător, având în vedere că Oppo și-a actualizat deja o mulțime de smartphone-uri la Android 12.

Vorbind despre performanță, procesorul Dimensity 900 se ocupă de sarcinile de zi cu zi fără probleme. Comutarea între aplicații, deschiderea și închiderea acestora, navigarea și diverse alte operațiuni, le vei face fără probleme. Cu toate acestea, în ceea ce privește jocurile, nu vă puteți aștepta ca dispozitivul să se ocupe de jocuri grele, deoarece nu a fost făcut pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, jocurile ocazionale, cum ar fi Candy Crush, RL Sideswipe etc., funcționează perfect fără întârzieri. Pe de altă parte, jocurile grele, cum ar fi Call Of Duty Mobile, pierd unele cadre atunci când sunt setate la cele mai mari rate de grafică și cadre. Cu toate acestea, experiența este una satisfăcătoare.

Autonomie Oppo Reno 7

Cu un set atât de greu de caracteristici și alte elemente, consumul bateriei unui smartphone crește considerabil. Dar Reno 7 nu ezită să gestioneze totul eficient. Bateria sa de 4500 mAh pur și simplu nu vrea să se golească atunci când folosești telefonul la o intensitate ușoară. Cu utilizare ușoară, mă refer la efectuarea unor apeluri, vizionarea videoclipurilor și navigarea prin rețelele sociale.

Dispozitivul ar putea rezista cu ușurință o zi și jumătate cu o astfel de utilizare. Se poate întinde chiar și până la două zile de utilizare. Timpul de pornire a ecranului a variat între 8 și 8,5 ore. Cu toate acestea, dacă joci, navighezi pe net, etc., bateria se poate goli. În ciuda acestui fapt, telefonul vă poate oferi o autonomie bună a bateriei.

Puteți încărca smartphone-ul folosind acumulatorul de 65 W care este inclus în cutie. La 65W, telefonul are nevoie de aproximativ 30-40 de minute pentru a se încărca de la 15% la 100%, iar asta este foarte rapid. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va afecta durata de viață a bateriei în timp, deoarece astfel de viteze de încărcare rapide degradează de obicei durata de viață a bateriei mai rapid în comparație cu cele care se încarcă mai lent.

Dotări foto Oppo Reno 7

Seria Reno pune mare accent pe zona de fotografie. Și pe Oppo Reno 7 lucrurile stau la fel. Producătorul și-a echipat noul smartphone cu un senzor primar de 64MP f/1.7, senzor cu unghi ultra larg de 8MP f/2.2, senzor macro de 2MP f/2.4. În partea din față, există un senzor selfie de 32 MP

Reno 7 face fotografii decente în aer liber, cu niveluri bune de claritate și culori naturale. Cu toate acestea, când măriți, lucrurile iau o altă întorsătură. Imaginea se distorsionează puțin atunci când vorbim despre fotografii cu unghi larg, dar acest lucru nu este foarte vizibil. Culorile arată foarte identice cu fotografiile normale, cu o claritate decentă.

Performanța camerei la iluminare interioară este medie. Când diminuați și mai mult luminile, fotografia nu are mult zgomot, dar lipsa detaliilor și a culorilor sunt o dezamăgire. Fotografiile portret nu au detalii, iar culorile par, de asemenea, estompate. Fotografiile macro, pe de altă parte, erau foarte detaliate. De asemenea, selfie-uri vor arăta demențial.

În concluzie, Oppo Reno 7 face multe lucruri bine, corect. Design-ul său este superb, performanță day-by-day este una bună. Mai mult, ai o autonomie excelentă pe acest dispozitiv, iar selfie-uri sunt extrem de promițătoare. Totuși, între minusuri, aș sublinia performanțele modeste ale modulului foto principal și Android 11, care repet, vine ca o surpriză, mai ales că Oppo și-a actualizat deja o mulțime de smartphone-uri la Android 12.

Etichete:

Oppo Reno 7