Reviews

REVIEW | OPPO K1 specificatii tehnice, pret, pareri, disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Oppo a continuat seria lansarilor din gama FIND si a lansat in acest an dispozitivul OPPO Find X. Producatorul care a facut pasi uriasi in ceea ce priveste vanzarile in ultimii doi ani debuteaza si primul telefon din seria K. In ciuda denumirii care ne duce cu gandul la unul dintre popularele sporturi de contact din lume, device-ul este un telefon din gama medie. Avem detalii despre OPPO K1 in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice OPPO K1

Display: AMOLED, 6.4-inch cu rezolutie 2340 x 1080 pixeli, breton waterdrop, format 19.5:9, sticla curbata
Procesor: Qualcomm Snapdragon 660, 14 nm, (Quad 2.2GHz Kryo 260 + Quad 1.8GHz Kryo 260 CPU)
Placa video: Adreno 512 GPU
Memorie: 4 cu 64 GB ROM si slot microSD pana la 256GB
Camera foto principala: duala, cu senzori de 16 si 2 megapixeli
Camera foto frontala: 25 megapixeli
Android 8.1 Oreo cu ColorOS 5.2
Baterie: 3.600 miliamperi cu fast charging
Greutate: 156 grame
Grosime: 7.4 milimetri
Inaltime: 158.3 milimetri
Latime: 75.5 milimetri
Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS

Pret OPPO K1

Device-ul care va fi disponibil pe culori precum albastru si negru va costa 16.990 de rupii indiene si va putea fi achizitionat exclusiv de pe site-ul flipkart, cel putin in perioada sa de debut. In „traducere” romaneasca, device-ul ar trebui sa coste in jur de 1000 de lei.

Pareri despre OPPO K1

Noul model de la Oppo este un smartphone mid-range cu Android. Din pacate, avem doar un Android 8.1 Oreo la bordul sau, desi ne-ar fi placut sa descoperim noul K1 cu un sistem de operare nou, precum Android 9.0 Pie. Peste sistemul celor de la Google, producatorul a aplicat interfata ColorOS 5.2, o interfata dezvoltata in-house, care customizeaza clasicul sistem de operare Android.

  • 113 milioane de unitati au vandut cei de la Oppo la nivel global in 2018, un plus de 1.3% fata de 2017, care poate parea un plus mic, dar este un plus considerabil, tinand cont ca Oppo livreaza in general in Asia

Oppo K1 este un dual sim capabil de conectivitate Dual 4G VoLTE, si care include in configuratia sa cateva optiuni moderne si utile precum WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5 sau GPS + GLONASS.

Ecranul sau primeste un format modern si anume 19.5:9. Avem sticla curbata deasupra si o rezolutie excelenta (Full HD +) pe un display cu tehnologie AMOLED si o diagonala de 6.4 inch. Nu lipseste decupajul in partea de sus, un decupaj, care asa cum era de asteptat, are forma waterdrop.

Sub capota telefonului, producatorul chinez a introdus un procesor de la Qualcomm. Nu este cel mai puternic dintre chipset-urile mid-range, dar este unul dintre cele mai bune. Snapdragon 660 este un procesor fabricat pe un proces de 14 nanometri, cu patru nuclee Kryo 260 de 2.2 Ghz si alte patru nuclee Kryo 260 de 1.8 Ghz. El este cuplat cu o memorie RAM de 4GB si cu placa video Adreno 512. Memoria nativa ajunge la 64 GB, dar poate fi extinsa pana la 256 GB. Pe scurt, Oppo K1 este un telefon care va face fata oricaror solicitari de gaming din Magazin Play (la unele jocuri mai solicitate ar putea avea ceva probleme), precum si tuturor activitatilor zilnice. Datorita procesorului sau este bine optimizat pentru consumul de energie, iar nivelul de performanta este unul mai mult decat bun.

Partea optica este controlata de doua camere foto puternice. De fapt de trei, daca tinem cont de faptul ca modulul principal are doi senzori: unul de 16 megapixeli, celalalt de 2 megapixlei. Pentru selfie-uri si videocalling, Oppo s-a oprit la un senzor de 25 de megapixeli, despre care, din pacate, ofera prea putine detalii in perioada post lansare.

Oppo K1

Oppo K1

Device-ul are senzorul de amprente integrat in ecran si este echipat cu o baterie de 3.600 de miliamperi. Ca design, telefonul arata foarte bine. Isi bazeaza constructia pe materiale de calitate, iar look-ul ne obliga sa concludem ca Oppo K1 este un terminal modern. Pacat ca aria de raspandire a telefonului este una relativ redusa. Cred ca Oppo ar trebui sa-si faca din ce in ce mai serios planuri pentru Europa si mai cred ca modelul K1, primul din seria K a producatorului este un mid-range promitator.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo K1
Price
RON (aprox) 1000