Reviews

REVIEW | Nokia 7.1 pret in Romania, specificatii tehnice, pareri, imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

HMD Global a anuntat oficial noul smartphone mid-range Nokia 7.1, device incadrat in programul Android One. Terminalul are cateva caracteristici foarte interesante, dar nu include noul procesor Snapdragon 710 asa cum s-a vehiculat initial in presa din Asia. Avem detalii despre acest model, in cele ce urmeaza.

Pret in Romania Nokia 7.1

Proaspat anuntat de catre compania HMD Global, detinatoarea drepturilor asupra brandului Nokia, modelul Nokia 7.1 va fi disponibil in doua culori, dar si la preturi diferite.

Varianta cea mai accesibila a device-ului costa 300 de euro, in timp ce varianta mai scumpa a sa, ajunge si la 350 dolari, in functie de tara in care este comercializat. Va ajunge imediat si in Europa si probabil si in Romania.

Ne asteptam ca Nokia 7.1 sa coste undeva la 1400-1500 de lei daca aceste preturi se vor confirma. Noi speram totusi ca este o greseala pe undeva si ca aceste preturi nu vor fi valabile pentru Europa, pentru ca ni se par putin cam maricele. In principiu, un astfel de flagship mid-range ar trebui sa coste ceva mai putin, raportandu-ne la ceea ce ofera device-ul. Si asta exagerandu-i putin calitatea si accentuand imaginea brandului. Cei de la The Verge confirma pentru moment aceasta suma. Nokia 7, predecesorul sau costa undeva sub 1000 de lei in acest moment.

Nokia 7.1 primele pareri

Ceva este insa cert: Nokia 7.1 arata bine si este bine construit. Compania finlandeza a vandut peste 4.5 milioane de telefoane Nokia 7 in al doilea trimestru al acestui an si spera sa-si imbunatateasca vanzarile cu versiunea de update Nokia 7.1.

Nokia 7.1 review

Parte a programului Android One, telefonul te asigura ca nu vei avea parte de aplicatii inutile atunci cand il pornesti, dar si de o experienta generala excelenta la nivel software. Implicarea Google ne face sa credem ca HMD Global a mai scos un telefon curat si bine gandit, iar asta ne bucura. Foarte curand, device-ul va primi si update spre Android 9.0 Pie, cel mai nou sistem de operare al companiei Google.

In materie de specificatii tehnice, Nokia 7.1 nu este rau. Daca te decizi sa investesti in el, primesti un smartphone mid-range cu android pur si procesor Snapdragon 636. Nu este cel mai puternic dintre procesoarele din zona mijlocie, dar este un procesor bun, care oricum iti va consuma putine resurse.

Nokia 7.1 (2)

El functioneaza alaturi de 4GB dedicati memoriei RAM si de 64 GB asigurati de producator pentru stocarea de date. Nokia 7.1 are slot dedicat pentru carduri microSD in cazul in care doresti sa maresti capacitatea de stocare. Bateria sa are 3.060 miliamperi si, spre deosebire de alte telefoane incadrate la acest pret, Nokia 7.1 iti ofera mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti si port USB de tip C.

Desigur insa, device-ul nu este tocmai unul premium. Avem un ecran de 5.8-inch, ceea ce contravine putin trendului care cauta telfoane din ce in ce mai generoase. Diagonala este insa buna, iar rezolutia ne face cu ochiul: full HD plus.

Nokia 7.1 (1)

Daca esti un fan al selfie-urilor, ei bine afla ca Nokia 7.1 are pregatita pentru tine o camera frontala de 8 megapixeli, pe care cred ca o vei gasi ca fiind excelenta. Camera de pe spate este duala si are la bord senzori de imagine de 12 si 5 megapixeli.

Terminalul va fi disponibil si intr-o versiune ceva mai blanda, cu memorie de 3GB RAM si cu 32 GB dedicati stocarii de date. Revenind pentru cateva secunde la ecran, merita mentionat faptul ca acesta este un HDR 10 display, cu aspect modern (19:9) si protectie Corning Gorilla Glass 3. Mi se pare destul de ok.

Platforma pare in regula si cred ca te vei bucura de un procesor bun, care atinge o viteza maxima de 1.8 Ghz. Placa video Adreno 509 am mai vazut-o si pe alte dispozitive si contribuie in mod cert la o experienta buna in gaming. In ceea ce priveste bateria, da…avem fast charging. In vreme ce sistemul de operare cu care vine Nokia 7.1, Android 8.1 Oreo este curat si foarte bine optimizat.

Nokia 7.1

Nokia 7.1

Una peste alta, un mid-range decent spre bun, cu destule calitati si cu un sistem de operare avantajos, curat si cu siguranta ca iti va oferi update-urile necesare rapid. Iti las mai jos specificatiile complete ale telefonului si te astept cu pareri: merita sau nu investitia in opinia ta?

Specificatii tehnice Nokia 7.1

5.84-inch (2244 x 1080 pixels) Full HD+ HDR 10 display cu aspect 19:9 si protectie Corning Gorilla Glass 3
Procesor de 1.8GHz Octa-Core Snapdragon 636 14nm
Placa video Adreno 509 GPU
Memorie de: 3GB LPPDDR4x RAM cu 32GB (eMMC 5.1) stocare date / 4GB LPPDDR4x RAM cu 64GB (eMMC 5.1) stocage date, extensibila via microSD pana la 400 GB
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
Android 8.1 (Oreo), upgradabil la Android 9.0 (Pie)
Modul foto principal dual care include senzori de 12MP (RGB) cu dual LED flash, apertura f/1.8 ,1.28 um dimensiune pixel, lentile ZEISS si 5MP (Monochrome) cu apertura f/2.4 si 1.12um dimensiune pixel
Modul foto frontal de 8MP cu apertura f/2.0
Senzor de amprente
3.5 mm headphone jack, FM Radio, Nokia OZO audio
Dimensiuni: 149.7 x 71.18 x 7.99mm;
Greutate: 160g
Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, Type-C 2.0, NFC
3060mAh battery cu fast charging

Summary
product image
Aggregate Rating
3.5 based on 3 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 7.1
Price
$ 350