Reviews

REVIEW Nokia 6.2 pret, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

HMD Global, detinatoarea drepturilor asupra brandului Nokia, tocmai a lansat modelul Nokia 6.2, cel mai recent smartphone al companiei din gama medie în India, așa cum promisese.

Telefonul a fost introdus la IFA și ambalează un PureDisplay de 6,3 inci FHD + Waterdrop PureDisplay care folosește procesorul vizual Dedicated Pixelworks pentru a îmbunătăți conținutul video la calitatea HDR în timp real, cu până la un miliard de nuanțe de culoare, contrast mai ridicat și o gamă dinamică extinsă. Nokia 6.2 este alimentat de Snapdragon 636 cu 4 GB RAM si rulează Android 9.0 (Pie), care poate fi actualizat la Android 10.

Mai jos, specificatiile tehnice complete ale noului Nokia 6.2 conform producatorului:

6.39-inch ( 1080 × 2340 pixels) Full HD+ 19.5:9 aspect ratio HDR 10 PureDisplay with Corning Gorilla Glass 3 protection, 500nit brightness, 96% NTSC Color Gamut
1.8GHz Octa-Core Snapdragon 636 14nm Mobile Platform with Adreno 509 GPU
4GB LPPDDR4x RAM, 64GB (eMMC 5.1) internal storage, expandable memory up to 512GB with microSD
Dual SIM (nano + nano + microSD)
Android 9.0 (Pie), upgradable to Android 10
16MP rear camera with LED flash, f/1.8 aperture, 8MP 118° ultra-wide angle lens with f/2.2 aperture, 5MP depth sensor
8MP front camera with f/2.0 aperture, ZEISS optics
Fingerprint sensor
3.5 mm headphone jack, FM Radio
Google Assistant button, Notification LED
Dimensions: 159.88 x 75.11 x 8.25mm; Weight: 180g
Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C 2.0
3500mAh battery

Pret Nokia 6.2

Noul model al companiei Nokia va fi disponibil pe negru (ceramic black), iar pretul sau in India ajunge la 15.999 de rupii indiene, echivalentul a 970 de lei la data redactarii acestui articol. Momentan, terminalul este disponibil prin intermediul Amazon.in.

Pareri despre Nokia 6.2

Nokia 6.2 este confectionat dintr-un compozit de polimer, un material de doua ori mai puternic decat policarbonatul, la jumatate din greutatea normala a aluminiului. Este o demonstratie de forta a producatorului, care in zona mid-range aduce pe piata un nou telefon excelent construit, cu durabilitate si rezistenta sporita.

Nokia 6.2 (2)

Modelul are sticla Corning Gorilla Glass 3, atat pe fata, cat si pe spate, un detaliu care contribuie la nivelul estetic al Nokia 6.2. Totodata, el dispune de un scanner de amprente montat pe partea din spate, slot dual SIM si microSD, iar sub capota sa se afla o baterie generoasa de 3.500 de miliamperi.

Displayul Nokia 6.2 are o diagonala de 6.39-inch si un aspect modern 19.5:9. Vorbim despre un ecran denumit PureDisplay, cu protectie Corning Gorilla Glass, luminozitate de 500 de niti si 96% NTSC Color Gamut. Diagonala sa mare este dublata de o rezolutie buna si avantajoasa, Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli.

Am fi preferat totusi sa vedem un procesor chiar si mai puternic in configuratia lui Nokia 6.2, dar va trebui sa ne multumim cu Snpadragon 636. Ceea ce nu e tocmai rau, dar e clar ca se putea si mai bine. Nokia ar fi putut merge macar pe un chipset Snapdragon 660 credem noi, dar optiunea este cumva justificata. Un fel de compromis care face ca pretul device-ului sa nu creasca atat de mult. Snapdragon 636 nu este un procesor rau pentru aceasta zona, dar are minusuri evidente fata de colegii sai de gama de la Qualcomm, zona medie. Procesorul este fabricat pe un proces tehnologic de 14 nanometri, are o viteza de 1.8 Ghz, opt nuclee la bord si este cuplat cu placa video Adreno 509. In ajutorul sau „sare” memoria RAM de 4GB LPPDDR4X, in timp ce capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 64GB (eMMC 5.1). Aceasta capacitate este din fericire extensibila pana la 512 GB. Asa cum spuneam si mai sus, device-ul are slot microSD dedicat pentru carduri de memorie care pot creste nivelul de stocare al datelor.

Nokia 6.2 ruleaza Android 9.0 Pie din fabrica, dar producatorul anunta ca acest sistem de operare este upgradabil la Android 10, noul sistem de la Google. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre Android 10 si avantajele sale, poti rasfoi articolele noastre de pe blog.catmobile.ro.

In departamentul foto, Nokia 6.2 este echipat cu lentile ZEISS pe partea din fata, acolo unde descoperim un senzor de imagine de 8 megapixeli cu apertura f/2.0, foarte util pentru selfie-uri si sesiuni de videocalling. Pe spate, modelul are o camera tripla, impartita dupa cum urmeaza:

 

  • – senzor principal de 16 megapixeli, cu LED Flash si deschidere f/1.8
  • – senzor secundar de 8 megapixeli, cu lentile ultra-wide angle si deschidere f/2.2
  • – senzor de adancime de 5 megapixeli

 

O configuratie buna, in care se remarca senzorul principal cu apertura buna, dar si ceilalti doi senzori. Asta ne face sa credem ca modelul Nokia 6.2 va performa la un nivel decent, pe alocuri foarte bun pentru telefoanele din zona mid-range. Probabil ca va avea ceva probleme la efectuarea unor instantanee pe timpul noptii, dar nimic peste care sa nu poti trece cu vederea la acesti bani.

Ce altceva mai ofera Nokia 6.2? Ei bine, in configuratia sa remarcam faptul ca device-ul este echipat cu mufa audio de 3.5 mm pentru casti (ceea ce este un lucru bun), dar si cu buton Google Assistant, si notificari prin LED. Smartphone-ul are capacitate dual4G VoLTE, este echipat cu WiFi 802.11 ac si cu tehnologie bluetooth de ultima generatie. Detine GPS cu functia GLONASS si port de incarcare modern, USB Type C 2.0 pentru incarcarea bateriei de 3.500 de miliamperi. Nu se face momentan nicio referire la nivelul de incarcare rapida al device-ului.

Concluzie: Nokia 6.2 este un device bun din zona mid-range. Pretul sau de achizitie (aproximativ 900 de lei, probabil undeva la 1000-1100 de lei in Romania) nu este unul rau. Ne-ar fi placut sa aiba un procesor Snapdragon din zona mid-range, ceva mai puternic, dar intelegem compromisul la care a apelat compania.

Telefonul este placut ca aspect, are o constructie solida si este destul de usor (greutatea sa ajunge la 180 de grame). In plus, este usor manevrabil, daca tinem cont de faptul ca are doar 8.25 mm grosime si o inaltime de 159.88 milimetri. In opinia noastra, Nokia a facut o treaba buna cu modelul Nokia 6.2. Ne place ecranul sau, faptul ca vine cu buton Google Assistant, tehnologie dual 4G VoLTE, un sistem bun de operare si dotari foto decente pentru acest nivel. In plus, pare sa fie la prima vedere un telefon rapid, suficient de performant si durabil. Ramane sa-l primim si noi la teste si sa completam acest articol in timp cu celelalte impresii. Va asteptam in rubrica de comentarii pentru primele idei despre modelul Nokia 6.2.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
HMD Global
Product Name
Nokia 6.2