Reviews

REVIEW | Motorola Moto Z3 pret in Romania, pareri dupa lansare, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Motorola este o companie recunoscuta pentru telefoanele sale low si mid-range, dar planurile producatorului care apartine de Lenovo sunt ceva mai mari in acest an. La sediul central din Statele Unite al companiei, Motorola a introdus oficial noul model Motorola Moto Z3, noul flagship al producatorului. Alaturi de el, cateva accesorii interesante.

Pret in Romania Moto Z3

Abia a debutat in SUA, unde este vandut exclusiv prin Verizon, dar normal ca gandurile noastre merg spre pretul telefonului din Romania. Nu stim exact cand va ajunge Moto Z3 la noi, dar putem anticipa la ce suma sa ne asteptam.

In SUA, Motorola vinde acest device pentru 480 de dolari. Prin urmare, in Europa si evident, in Romania, telefonul va costa ceva mai mult, probabil chiar cu 100 de dolari in plus.

Ne asteptam ca in tara noastra, Moto Z3 sa coste undeva la 2500-2700 de lei. La acesti bani vei primi un telefon puternic, cu design premium si corp foarte subtire, dar fara Snapdragon 845, ceea ce e putin surprinzator intrucat presa de specialitate anunta ca Motorola nu va lansa modelul Z3 Force in acest an.

VIDEO | Moto Z3 hands-on

Impresii si pareri despre Motorola Moto Z3

Asa cum ne asteptam, Motorola Moto Z3 este o versiune premium a telefonului Moto Z3 Play. Producatorul a evitat hype-ul de anul trecut si a anuntat acest terminal la sediul sau din Chigago. Teoretic, putem considera ca acest Motorola Moto Z3 este succesorul oficial al telefonului Motorola Moto Z2 Force de anul trecut. Si asta pentru ca in acest an, nu vom avea se pare Motorola Moto Z3 Force. Device-ul a fost introdus in American alaturi de Moto Mod 5G, un modul care permite utilizatorilor Verizon accesul la reteaua interna 5G.

Motorola Moto Z3 (2)

Motorola Moto Z3

Noul terminal de la Motorola vine cu un ecran de 6.01-inch cu tehnologie AMOLED si rezolutie Full HD+ adica 2160 x 1080 pixeli. Aspectul sau este 18:9, iar ecranul este protejat de sticla curbata 2.5D Corning Gorilla Glass 3.

In detrimentul unui procesor Snapdragon 845 mai nou, compania a optat pentru chipset-ul Snapdragon 835, cel mai puternic procesor pentru telefoanele Android din 2017. Procesorul octa-core este cuplat cu 4GB dedicati memoriei RAM si cu 64 GB pentru stocarea de date. Exista un slot micro SD pentru extinderea memoriei native pana la 2TB.

Motorola Moto Z3 (3)

Sectorul foto se remarca prin modulul dual de pe spate, acolo unde gasim camere cu senzori de 12 megapixeli (apertura f/1.7) + 12 megapixeli. Frontal, Motorola Moto Z3 are o camera de 8 megapixeli, single, cu apertura f/2.0.

Noul model Motorola Moto Z3 are o baterie cu capacitate standard de 3.000 de miliamperi cu suport pentur incarcare rapida (15W). Aceasta baterie asigura conform producatorului pana la 8 ore de autonomie cu doar 15 minute de incarcare in spate.

Motorola Moto Z3 (4)

Credem ca formula Snapdragon 835 + Adreno 540 + 4GB RAM LPDDR4X asigura un nivel optim de performanta pentru gaming, multitasking si browsing. Sigur, ne-ar fi placut un Motorola Moto Z3 cu Snapdragon 845, mai ales in absenta unui model din gama Force in acest an, dar probabil ca si pretul ar fi fost unul si mai mare. Bateria are o capacitate standard, dar ei ii putem adauga un Moto MOD, care o va duce la peste 5000 de mAh. Ecranul cu tehnologie Super AMOLED asigura o densitate a pixelilor de 402 inch si cosnuma mult mai putina energie prin comparatie cu un ecran Quad HD+. E drept si calitatea este mai mica, dar credem noi ca rezolutia Full HD+ este una foarte buna pentru acest telefon.

Motorola Moto Z3 (6)

Design-ul de tip Motorola place, iar faptul ca din nou producatorul aduce un telefon foarte subtire cu o evidenta calitate premium in dreptul constructiei este un motiv de satisfactie. Camerele sunt bune, cele duale de pe spate avand in componenta un senzor color si unul alb-negru, fiecare cu rezolutii de 12 megapixeli. Deschideri foarte bune atat pe spate cat si pe fata, capacitate slow motion si inregistrare video la rezolutie Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda.

Senzorul de amprente este plasat pe lateral, dar telefonul beneficiaza si de deblocare faciala, o optiune bine gandita si bine venita. Avem Android 8.1 Oreo la bord si asisten vocal Google Assistant precum si adaptor USB de tip C pentru ca telefonul Motorola Moto Z3 nu are mufa clasica pentru casti.

Motorola Moto Z3

Motorola Moto Z3

156 de grame si 6.75 milimetri! Din nou Motorola aduce un telefon ultra slim, usor de manevrat si foarte atractiv. Rama de pe margini este metalica, iar constructia sa premium (sticla si pe fata si pe spate) are rezistenta la stropirea cu apa.

Motorola Moto Z3 (5)

Din pacate, probabil ca la pretul la care va ajunge in Romania, parerea noastra este ca Motorola nu va avea succes cu Motorola Moto Z3. De ce? Pentru ca probabil acest telefon va fi mai scump sau va avea aproximativ acelasi pret ca OnePlus 6 spre exemplu, un telefon mult mai bun. Da, dotarile sale sunt de top, dar inferioare modelului de la OnePlus la aceiasi bani. Iar includerea unui procesor Snapdragon 835 este un handicap, in ciuda faptului ca nu se pune in discutie calitatea sa. Comparativ insa cu alte telefoane putin mai scumpe sau la acelasi pret, Motorola pierde.

Specificatii complete Moto Z3

Display:
6.01-inch Super AMOLED
2,160 x 1,080 rezolutie
18:9 aspect ratio
Corning Gorilla Glass 3
79 % screen-to-body ratio

Procesor:
Qualcomm Snapdragon 835
2.35GHz, octa-core

Placa video:
Adreno 540

Memorie RAM:
4GB

Memorie ROM:
64 GB cu microSD pana la 2TB

Dotari foto:
Camera principala duala 12MP+12MP, apertura f/2.0, 1.25μm pixels
Phase-detect si laser autofocus, dual-LED flash
Camera frontala 8MP cu apertura f/2.0,1.12μm pixels

Audio:
Difuzor frontal
USB Type-C
fara 3.5mm jack
USB-C to 3.5mm adaptor inclus

IP Rating:
Fara, rezistenta la stropirea cu apa

Deblocare:
Senzor de amprente si deblocare faciala

Sistem de operare:
Android 8.1 Oreo

Dimensiuni si greutate:
76.5 x 156.5 x 6.75mm
156g

Baterie:
3.000 mAh cu fast charging TurboPower

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
Motorola
Product Name
Motorola Moto Z3
Price
$ 480