Reviews

Review Moto E5 Plus: specificatii tehnice, pareri, pret de achizitie

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Moto E5 Plus a fost al doilea terminal prezentat ieri oficial de subdivizia Lenovo, dupa modelul standard, Moto E5. Noul device isi trage inspiratia din telefoanele cu ecran 18:9 mult mai scumpe, oferind acest modern format ecranului sau, precum si o baterie masiva, dar la un pret destul de accesibil.

Totodata insa, parca Moto E5 Plus duce prea mult cu gandul la un alt device din sectorul buget al Motorola, mai exact modelul Moto G6.

Design

Moto E5 Plus are cateva trasaturi premium, care il face sa para un flagship. Display-ul isi trage partea leului, beneficiind de margini subtiri, dar inca prezente. 9.35 milimetri grosime are acest nou telefon de la Motorola si 161.9 x 75.3 inaltime si latime.

Cu toate acestea, la 200 de grame greutate, credem noi ca Moto E5 Plus nu este un smartphone tocmai usor. Evident insa, acest dezavantaj este provocat si de bateria imensa din spate.

Look-ul sau ar trebui sa combine rama metalica si sticla, insa faptul ca Motorola foloseste totusi plasticul, alungand putin ideea de telefon de buget cu accente premium. Asta chiar daca la prima vedere, chiar pare, pentru ca finisajele sunt excelente.

Handset-ul primeste o usoara protectie impotriva apei si prafului (nu va faceti iluzii, e vorba de o protectie impotriva stropirilor accidentale cu apa, sau eventual a ploilor usoare) precum si sticla Corning Gorilla Glass 3, care il va proteja in fata zgarieturilor sau socurilor minore.

Display

Moto E5 Plus se bazeaza pe un ecran de 6-inch in diagonala, cu rezolutie HD+ adica 1440 x 720 pixeli si format modern 18:9. In spatele sau se afla o tehnologie IPS LCD. In timp ce pentru clipuri video ecranul pare sa aiba dimensiunile potrivite, trebuie sa recunoastem ca pentru un display IPS unghiurile nu sunt cel mai bine alese.

Moto E5 Plus (1)

In format landscape, Moto E5 Plus isi „permite” sa piarda din luminozitate, iar la o rezolutie HD+ nu pare sa aiba nici macar un contrast extraordinar. Performanta display-ului sau trece drept modesta, dar pe alocuri poate fi considerata decenta.

Platforma mobila, performanta, sistem de operare

Moto E5 Plus se bazeaza pe un procesor Snapdragon 425 de la Qualcomm, un quad-core cu viteza maxima de 1.4 Ghz. Acest procesor este cuplat cu 3GB RAM si cu placa video Adreno 308. Pe piata va fi disponibila si o versiune cu doar 2GB RAM, in timp ce stocarea de date va fi diferita si cuprinsa (in functie de versiune) intre 16 si 32 GB.

Moto E5 Plus (2)

Device-ul ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo si beneficiaza de slot dedicat pentru carduri de memorie, care va permite extinderea memoriei native pana la 256GB. Teoretic, performanta sa in gaming, browsing, multitasking sau scrolling ar trebui sa fie una multumitoare, cu toate ca pe partea de gaming, device-ul nu are suficiente atuuri pentru a trece de perioadele grele de lag in cazul unor jocuri solicitante.

Dotari foto

Noul Moto E5 Plus se bazeaza pe o camera principala de 12 megapixeli echipata cu functii importante precum PDAF & laser, detectie faciala, HDR sau panorama, dar si cu capacitate de filmare la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Moto E5 Plus (3)

Pe partea sa frontala, Moto E5 Plus vine cu o camera foto de 5 megapixeli (apertura f/2.0 si LED Flash). In zona SUA, Moto E5 Plus va fi disponibil cu o camera frontala de 8 megapixeli, dar si cu o apertura mai slaba (f/2.2).

Baterie

Asa cum spuneam, unul dintre marile atuuri ale acestui device este bateria sa de tip non-removable, Lithium-Ion, de 5.000 miliamperi. Aceasta ar trebui sa asigure o autonomie mai mult decat buna, mai ales daca tinem cont si de configuratia device-ului inclusiv de noul sistem de operare Android 8.0 Oreo.

Concluzie Moto E5 Plus

Moto E5 Plus da lovitura cand vine vorba de performanta bateriei sale, insa devine vulnerabil ca pret (undeva la 190-200 de euro) raportandu-ne la concurenta si la ceea ce poate oferi. Practic, la jumatate de pret, noul Infinix Hot 6 Pro nu e prea departe de acest nou device Motorola.

In ciuda faptului ca are un ecran mare, rezolutia este destul de modesta, iar design-ul pare atractiv la prima vedere, insa are cateva lacune evidente. Nu se apropie nici la acest capitol de Moto G6, un telefon care pare construit cu adevarat de Motorola, pe calapodul unui telefon de buget excelent.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Motorola
Product Name
Moto E5 Plus
Price
Euro 190