Reviews

REVIEW | Meizu Note 9 pret, disponibilitate, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Anuntat si lansat oficial undeva in luna martie, noul smartphone Meizu Note 9 este unul dintre terminalele foarte interesante din zona mid-range. Are un aspect foarte placut, un design modern si atractiv, cateva specificatii tehnice puternice si un pret destul de bun de achizitie. Terminalul a devenit rapid popular in zona Asia si am considerat ca merita sa-i acordam ceva mai mult interes. Vom trece si noi in revista cele mai importante argumente ale noului model Meizu Note 9 si vom stabili cat de inspirata sau nu este achizitionarea unui astfel de model de telefon.

Preturi pentru Meizu Note 9

Meizu Note 9 este deja disponibil pentru a fi cumparat in zona China. Device-ul are preturi diferite in functie de versiunea dorita de clienti. Astfel:

  • – Versiunea de 4GB RAM cu 64GB stocare de date costa 208 dolari
  • – Versiunea de 4GB RAM cu 128 GB stocare de date costa 237 de dolari
  • – Versiunea de 6GB RAM cu 64 GB stocare de date costa 237 de dolari

In opinia mea, preturile sunt destul de decente pentru acest telefon. Pare destul de clar ca Note 9 de la Meizu este echivalentul modelului Redmi Note 7 de la Xiaomi, dar chiar daca cele doua terminale seamana din punct de vedere al aspectului, parca exista cateva plusuri pe acest nou device al Meizu. Desigur, stabilitatea aduce un plus pentru device-ul celor de la Xiaomi. Mai jos, un video care il infatiseaza pe Meizu Note 9 in toata splendoarea sa.

Pareri despre Meizu Note 9

Noul device al companiei Meizu aduce cateva noutati importante la nivel software. Poate cea mai interesanta optiune noua la acest capitol este optiunea Hyper Gaming, prin care utilizatorii device-ului pot creste performantele oferite de jocuri. Plusuri remarcabile in opinia mea, pentru un telefon cu pret destul de mic ar fi si la nivel de tehnologie AI, precum si prezenta unei generatii noi de deblocare faciala, precum si incarcarea rapida la 18W a puternicei baterii a device-ului.

Meizu Note 9 (4)

Pe ecranul telefonului avem decupaj, unul de tip „picatura” asa cum ne-au obisnuit deja majoritatea producatorilor din China. Vorbim despre un IPS de 6.3-inch in diagonala cu rezolutie 2244 x 1080 pixeli si un aspect modern, 18.7:9. Deasupra sa, producatorul a acceptat protectia Corning Gorilla Glass (incerta generatia de sticla de protectie).

Meizu Note 9 ruleaza Android Pie din fabrica, peste care Meizu a adus Flyme OS 7.2, un sistem de operare care nu ma da pe spate. In schimb, prezenta procesorului octa-core Qualcomm Snapdragon 675 este o veste buna. El este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 612 GPU si cu versiuni de memorie de 4 sau 6GB RAM. Capacitatea de stocare a datelor ajunge la 64 GB sau la 128 GB. Avem slot combo (dual sim si single sim plus lot pentru cardurile microSD de pana la 256 GB).

Meizu Note 9 (6)

In sectorul foto, Meizu merge din nou pe mana unui senzor Samsung. Este vorba despre senzorul principal spate care are 48 de megapixeli si o apertura f/1.7 plus dimensiune a pixleilor de 0.8 microni. Al doilea senzor spate are doar 5 megapixeli cu apertura f/2.4 pentru adancimea in camp. Camera frontala, pentru selfie-uri si sesiuni de video calling are o rezolutie de 20 de megapixeli si apertura f/2.0. Atrage din acest punct de vedere (al valorii senzorului), dar sunt convins ca are destule lacune de performanta in special in conditii de intensitate scazuta a luminiii.

De mentionat ca Meizu Note 9 se bazeaza pe o baterie de 4.000 de miliamperi cu incarcare rapida la 18 W, care ar trebui sa asigure o autonomie buna device-ului. Un device care cantareste 169.7 grame si are o grosime de 8.65 milimetri.

Concluzie: Meizu Note 9 este un fel de Xiaomi Redmi Note 7, cu mentiunea ca are cateva imbunatatiri la nivel intern. Aspectul este similar si va reprezenta o concurenta pentru smartphone-ul celor de la Xiaomi. Preturile sunt de asemenea (aproape) similare (mai ales in zona China). Meizu a scos un telefon mid-range bun, cu pret de achizitie bun, dar care nu reprezinta nici pe de parte un varf in segmentul mid-range al acestui an. Are plusuri si minusuri (parca mai multe minusuri) comparativ cu alte device-uri din aceasta zona. Va performa bine in gaming, la fel de bine in zone ca multitasking sau browsing. Are un sistem bun de operare si dotari decente din punct de vedere foto si autonomie.

Etichete:

Meizu Meizu Note 9
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu Note 9
Price
$ 208