Reviews

REVIEW | LG Q70 specificatii tehnice oficiale, primele pareri, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

LG Electronics, cea mai importanta divizile a LG Group a anuntat oficial modelul de telefon LG Q70. Compania care detine o cota de 11% pe piata mondiala de televizoare LCD cata sa-si reformeze incet, incet divizia mobila, dar are foarte mult de tras, mai ales daca tinem cont de concurenta.

Noul model LG Q70 este de fapt un smartphone din zona mid-range pe care compania fondata in urma cu 60 de ani il arunca pe piata intr-o situatie disperata. Situatia LG pe piata telefoanelor mobile nu este una tocmai fericita in acest moment, iar unul dintre motivele pentru care lucrurile merg prost este chiar zona mid-range, acolo unde LG nu se impaca tocmai bine cu raportul pret-calitate.

Modelul LG Q70 este primul model din portofoliul companiei care dispune de o camera selfie decupata in ecran. Pare un detaliu important, dar daca este sa analizam la modul general, acest lucru reprezinta o noutate doar pentru LG. Acest gen de telefoane au fost lansate de mult timp pe piata, astfel ca LG nu face decat sa se adapteze unui trend pe care alta data, incerca sa-l initieze prin fel de fel de noutati. Pe de alta parte, presa de specialitate considera ca device-ul poate fi un rival pe masura pentru modelul Galaxy A50 al celor de la Samsung.

Specificatii tehnice si pareri LG Q70

Modelul mid-range, LG Q70 dispune de certificare IP68, dar si de certificare militara MIL-STD-810G. Pe scurt, noul smartphone al companiei LG are capacitatea de a rezista la contactul cu apa si praful, dar beneficiaza si de constructia ideala care sa-i permita sa faca fata la contactul cu ploaia, radiatiile solare, socurile termine, umiditate sau diversele vibratii.

Mai mult, LG Q70 este un terminal interesant pentru ca este echipat cu Quad DAC si are sunet stereo DTS:X 3D. Alaturi de toate aceste detalii interesante, una dintre caracteristicile aparte ale modelului este butonul Google Assistant. Pana la urma insa, nimic din toate aceste caracteristici nu reprezinta o mare noutata. Si atentie, vorbim despre un telefon, al carui pret de plecare este de 450 de dolari! Ce ascunde LG Q70 la interior? Aflam in cele ce urmeaza.

LG Q70 (2)

Display
LG Q70 este echipat cu un ecran de tip IPS, a carui diagonala ajunge la 6.4-inch. Vorbim despre un ecran interesant, atractiv, ale carui margini sunt aproape insesizabile, cu exceptia partii de sus si a barbiei telefonului, care sunt destul de vizibile. Aspectul ecranului este unul modern (format 18.5:9), iar rezolutia mi se pare una buna: Full HD+ adica 2310 x 1080 pixeli.

Procesor
Modelul mid-range pe care LG Group il scoate acum pe piata se bazeaza pe un procesor bun din zona mid-range. Compania infiintata acum 60 de ani de Koo In-hwoi si-a delegat divizia smartphone sa urce putin nivelul in sectorul mid-range, astfel ca includerea procesorului Qualcomm Snapdragon 675 este o veste buna in opinia mea. Vorbim despre un procesor tactat la frecventa de 2.0 Ghz si cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 612, unul foarte util inclusiv atunci cand vine vorba despre gaming. Acest noul procesor de la Qualcomm ar trebui sa livreze un plus de 35% la nivelul deschiderii paginilor web, prin comparatie cu Snapdragon 670, predecesorul sau. Si, mai ales, Snapdragon 675 va aduce un plus de 30% la deschiderea jocurilor de pe un telefon mobile. Snapdragon 675 se bazeaza pe tehnologie Samsung FinFET de 11 nanomentri (Low Power Early), iar la bordul sau vom gasi doua nuclee Kryo 460 de 2.0 Ghz si alte sase nuclee Kryo 460 de 1.7 Ghz. Primele doua sunt dedicate de Qualcomm performantei, in timp ce urmatoarele sase sunt pentru eficienta.

Memorie & Sistem de operare
LG Q70 ascunde 4GB dedicati memoriei RAM (LPDDR4X) pe care i-a cuplat cu 64 GB pentru stocarea de date. Device-ul primeste si un slot dedicat pentru carduri de memorie de tip microSD. Astfel, viitorul utilizator are posibilitatea de a extinde capacitatea nativa de stocare a datelor a device-ului. Modelul ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, un sistem de operare „acoperit” cu interfata LG UX dezvoltata chiar de catre producatorul sud-coreean.

Dotari foto
Asa cum spuneam si mai sus, LG Q70 aduce cateva mici noutati la nivelul compartimentului foto. Cea mai importanta este camera de 16 megapixeli pentru selfie-uri decupata in ecran. Pe spatele device-ului descoperim nu mai putin de trei camere. Avem un senzor principal de 32 de megapixeli cu diafragma f/1.8, PDAF si flash LED. Un al doilea senzor de 13 megapixeli troneaza pe spatele dispozitivului, pentru ca cel de-al treilea senzor de 5 megapixeli sa fie unul de adancime. Teoretic, device-ul va functiona fara probleme in acest sector indiferent de conditii. S-ar putea ca LG Q70 sa ofere o calitate buna instantaneelor surprinse chiar si in conditii de iluminat scazut, dar in lipsa unor teste de specialitate, pastram momentan rezerve in privinta acestei afirmatii.

Baterie & Alte optiuni
Modelul LG Q70 se bazeaza pe un acumulator de 4.000 de miliamperi. Este un detaliu de calitate din punctul meu de vedere, pentru ca device-ul are o capacitate buna. In plus, vine cu tehnologie de incarcare rapida Quick Charge 3.0 de la Qualcomm.

LG Q70 este un device capabil de conectivitate 4G, vine cu A-GPS si GLONASS, are Wi-Fi b/g/n, DLNA, hotspot, bluetooth si port USB de tip C. Nu lipseste din configuratia sa mufa audio de 3.5 mm pentru casti si cititorul de amprente. In plus, asa cum mentionam si mai sus, terminalul este echipat cu buton Google Assistant. 8.3 milimetri este grosimea acestui model, care conform producatorului cantareste 198 de grame.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG Q70