Reviews

REVIEW Lenovo K10 Plus – specificatii tehnice, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Aspect placut, constructie buna, design modern si cateva specificatii tehnice mai mult decat atractive. In cateva cuvinte, cam asa se prezinta noul Lenovo K10 Plus, device anuntat de producatorul chinez in aceasta perioada. Noul model are scanner de amprente clasic, decupaj de tip iPhone si un design care se va numara cu siguranta printre reusitele segmentului mid-range. Toate detaliile despre Lenovo K10 Plus, in cele ce urmeaza. Pentru inceput, iata specificatiile tehnice pe care le anunta producatorul:

6.22-inch (1520 × 720 pixels) HD+ 19:9 aspect ratio Dot Notch display
1.8GHz Octa-Core Snapdragon 632 14nm Mobile Platform with Adreno 506 GPU
4GB RAM, 64GB storage, expandable memory up to 2TB with microSD
Dual SIM (nano + nano + microSD)
Android 9.0 (Pie)
13MP rear camera with f/2.0 aperture, Dual LED flash, 8MP 120-degree wide-angle lens, and 5MP camera for portrait shots
16MP front-facing camera
Fingerprint sensor
3.5mm audio jack, FM Radio
Dimensions: 158.26×75.77 mmx8.3 mm; Weight: 172g
4050mAh battery with 10W charging

Pret si disponibilitate Lenovo K10 Plus

Noul smartphone al companiei Lenovo devine disponibil la finalul acestei luni. Pretul sau de achizitie in India este de 10.999 de rupii indiene, echivalentul a 670 de lei, la data redactarii acestui articol. Device-ul va putea fi cumparat pe culori precum negru si „sprite”. Il veti gasi imediat pe site-ul Flipkart.

Pareri despre Lenovo K10 Plus. Cat este de bun K10 Plus?

Asadar, Lenovo a anuntat oficial in India, modelul Lenovo K10 Plus. Vorbim de fapt despre un telefon din zona mid-range, cu specificatii tehnice bune si, se pare, si cu un pret bun de achizitie.

Noul Lenovo K10 Plus se bazeaza la nivel de performanta pe o configuratie decenta pentru segmentul mediu. Procesorul ales de producator este un model Snapdragon 632 de la Qualcomm, chipset din zona mid-range, inferior unor modele ceva mai puternice asa cum este spre exemplu Snadragon 660 si net inferior modelului Snapdragon 710.

Alegerea producatorului este insa justificata. De fapt, as putea spune ca Lenovo a facut un compromis pentru ca pretul telefonului sa nu sara prea mult. Langa acest chipset fabricat pe un proces tehnologic de 14 nanometri, Lenovo adauga o memorie RAM de 4GB, dar si 64 GB dedicati stocarii de date. Astfel, Lenovo K10 Plus arata bine din acest punct de vedere al platformei sale. Nu ideal, dar bine. De mentionat ca device-ul este echipat cu slot microSD pentru carduri de memorie, cu ajutorul caruia utilizatorii vor putea extinde capacitatea nativa de stocare a datelor, chiar si pana la 2TB. Alaturi de procesor, mai functioneaza si placa video Adreno 506, cu ajutorul careia, Lenovo K10 Plus va acoperi si segmentul grafic, atat de necesar pe telefoanele din zilele noastre.

Modelul ruleaza Android 9.0 Pie din fabrica, dar probabil ca va primi update la Android 10. Vestea buna este ca Lenovo nu l-a incarcat atat de mult cum o facea in trecut, cu prea multe aplicatii pre instalate. Sau, cel putin, asa sustine.

Noul Lenovo K10 Plus are un ecran foarte interesant. Decupajul din partea de sus este de tip „dot notch” si imi place, pentru ca ocupa putin spatiu si nu este deloc deranjant. Diagonala ecranului este de 6.22-inch, iar rezolutia ajunge la 1520 x 720 pixeli, adica HD+. Aspectul acestui display este de asemenea unul modern. In termeni tehnici, el inseamna 19:9.

Elementele moderne pe care le ofera Lenovo K10 Plus sunt destule. Fiind insa un telefon din zona mid-range, (chiar buget spre mid-range), device-ul nu are scanner de amprente integrat in display. Il vei gasi pe partea din spate, acolo unde se poate ajunge destul de usor cu degetul.

Lenovo K10 Plus are 172 de grame si 8.3 milimetri grosime. Prin urmare, putem spune ca este un device slim si usor, pe care il vei putea manevra cu destula usurinta, chiar si cu o singura mana. Conform producatorului, bateria este unul dintre detaliile tehnologice cele mai atractive la noul K10 Plus. Aceasta are o capacitate de 4.050 de miliamperi si se poate incara la 10W.

Nici sectorul foto nu este unul de neglijat. Frontal, Lenovo K10 Plus are o selfie-camera de 16 megapixeli. Pe de alta parte, camera principala are o rezolutie de 13 megapixeli pe senzorul principal si de 8 megapixeli pe cel de-al doilea senzor. Avem diafragma f/2.0 pe primul senzor, dar si Dual LED Flash. Exista si un al treilea senzor la bordul modului principal. Acesta are 5 megapixeli si foloseste destul de mult la fotografiile de tip portret.

Din punctul nostru de vedere, noul Lenovo K10 Plus este un device destul de interesant. Daca pretul sau va fi si mai mic atunci cand va fi vandut in Romania, merita sa aruncati o privire peste el. Investitia dumneavoastra va fi in siguranta, mai ales daca va procurati acest device la abonament. E foarte posibil sa il gasiti in oferta Digi Mobil. Lenovo K10 Plus are baterie buna, un aspect elegant, modern si placut, un procesor decent, memorie RAM (suficienta) este dual SIM si vine cu o configuratie foto interesanta. Te asteptam in rubrica de comentarii pentru a schimba primele impresii despre acest model de la Lenovo. Ramai pe blog.catmobile.ro pentru cele mai tari noutati ale momentului.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo K10 Plus