Reviews

REVIEW Lava Z53 specificatii tehnice, pareri, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Indienii de la Lava International au lansat cel mai recent device al lor din seria Z. Este vorba despre un nou telefon de buget, cu pret extrem de accesibil, care include o serie de specificatii interesante, dar nu neaparat impresionante. Mai jos, ai lista de specificatii tehnice complete a noului terminal, conform producatorului din India.

Specificatii tehnice Lava Z53

6.1-inch (1280 × 600 pixels) HD+ 19:9 2.5D curved glass display
1.4GHz Quad-core SC9832E processor with Mali 820MP1 GPU
1GB RAM, 16GB internal storage, expandable memory up to 256GB with microSD
Android 9.0 (Pie)
Dual SIM (nano + nano + microSD)
8MP rear camera with LED Flash
5MP front-facing camera
3.5mm audio jack, FM Radio
4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS
4120mAh battery

Disponibilitate si pret: Modelul Lava Z53 poate fi achizitionat pe culori precum roz (Prism Rose) si albastru (Prism Blue), iar pretul sau de achizitie este de 4820 rupii indiene, echivalentul a 300 de lei la data redactarii acestui articol. Smartphone-ul poate fi achizitionat in acest moment prin intermediul site-ului Flipkart.

Pareri despre Lava Z53

Noul model al companiei Lava este unul clar dedicat segmentului low budget. Nu are caracteristici impresionante, desi design-ul sau este unul modern si placut. De remarcat ca ecranul cu diagonala de 6.1 inch are un aspect modern, in format 19:9. Deasupra sa avem sticla curbata 2.5D, iar rezolutia este una destul de ok pentru acest nivel: HD+ adica 1280 x 600 pixeli. In partea sa de sus, dispozitivul are un decupaj de tip „waterdrop” ceea ce confera o nota de design mult mai aproape de tendintele pietei pentru acest smartphone.

Mai departe, din lista de specificatii pusa la dispozitie de producator aflam ca modelul Lava Z53 are un procesor modest la bord. Este vorba despre un quad-core care atinge o viteza maxima de 1.4 Ghz. Acest chipset este cuplat cu placa video Mali 820 MP1 GPU.

Terminalul ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie (Go Edition) si este un dual sim care functioneaza cu ajutorul unor cartele nano SIM. De remarcat ca include in configuratia sa un slot microSD, prin care viitorul utilizator poate extinde memoria nativa de 16GB pana la 256 GB.

In ceea ce priveste memoria RAM, Lava Z53 are doar 1 GB la bord, ceea ce mi se pare extrem de putin chiar si pentru segmentul de buget. E drept, la un telefon de 300 de lei nu te poti astepta totusi la mai mult.

Sistemul de camere foto este extrem de simplu. Avem 8 megapixeli pe partea din spate si alti 5 megapixeli pe partea din fata. Camera principala este echipata si cu LED Flash. Device-ul include o mufa audio de 3.5 mm pentru casti, dar si functia Radio FM, pentru pasionatii de muzica si nu numai. Lava Z53 are supor pentru 4G VoLTE, beneficiaza de Wi-Fi 802.11 b/g/n si de tehnologie bluetooth 4.2. Totodata, device-ul are la bord GPS si GLONASS pentru o pozitionare cat mai exacta. Noul smartphone de buget al indienilor de la Lava International are o baterie de 4120 de miliamperi la bord.

Asa arata noul Lava Z53. Tie cum ti se pare? Ai accepta sa platesti o suma modica, de 300 de lei, pentru un asemenea smartphone? Daca da, de ce? Te asteptam in rubrica de comentarii a acestui articol cu opiniile tale.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lava
Product Name
Lava Z53