Reviews

REVIEW Laptop HP 250 G7 cu procesor Intel Core i5-8265U – pareri, preturi si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Chiar mă gândeam zilele trecute să-i cumpăr iubitei mele un laptop de muncă. În perioada „work from home” e nevoie de cât mai multe device-uri pe care să-ți poti face linistit treaba, iar noi am avut ghinionul ca unul dintre laptopurile de acasa, destul de obosit dupa 2 ani si ceva, sa cedeze.

Sa mergi la un service in perioada asta pare o experientă egala cu aventura lui Tom Cruise din Mission Imposibile. Asa ca am decis sa ne comandam rapid, ceva accesibil ca pret, dar suficient de ok din punct de vedere tehnic. Stiti voi, urmeaza probabil o criza financiara si economica majora, asa ca e bine sa ai masurile de precautie la indemana.

Mi-am propus sa nu cheltuim mai mult de 2.000 de lei pe „noua achizitie” si am fost inspirat spun eu. Dupa ce am studiat atent optiunile, am gasit o oferta buna in opinia mea la eMag. Cu o reducere de 33% in buzunar, ceea ce inseamna cam 1.000 de lei, as spune ca am dat lovitura. Am ales (impreuna, ca deh…) una bucata Laptop HP 250 G7 cu procesor Intel® Core™ i5-8265U pana la 3.90 GHz Whiskey Lake, 15.6″, Full HD, 4GB, 1TB HDD, DVD-RW, Intel® UHD Graphics, Free DOS, Dark Ash Silver. O sa va zic mai jos de ce consider ca am facut o alegere potrivita pentru numai 2000 de lei. Va recomand sa aruncati o privire peste el și să incercați sa ignorați alte oferte daca nu aveti nevoie de un super ultra mega laptop pentru programare sau mai stiu eu ce jocuri, pe care oricum nu v-as recomanda sa le jucati vreodata pe laptop decat pe un laptop de gaming.

Laptop HP 250 G7 pareri si configuratie interna


Laptop HP 250 G7 cu procesor Intel Core i5-8265U la bord este de fapt un laptop de buget. Arata foarte bine in general la exterior, dar cele mai bune parti ale sale sunt ascunde in interior.

HP 250 G7 este un laptop foarte simplu. Carcasa sa este gri, dar designul sau cuprinde si părți negre, precum tastele și ecranul. Nu avem, cel putin la vedere, nimic din aluminiu, precum nicio incercare timida de a-l indrepta spre zona glossy, pentru ca acest HP 2560 G7 sa arate mai scump decat costa el de fapt.

Sincer, mi se pare destul de greu sa gasesti la aceeasi suma de bani un laptop care sa arate atat de bine si sa fie atat de bine construit. Sunt fericit sa constant ca cei de la HP au pastrat designul simplist, sa observ ca panourile din plastic au textura scoasa in relief, iar suprafata sa ramana la fel de „grippy” in scopul evident de a evita acea senzatie de plastic ieftin si iritant cum am vazut la alte companii mari (nu dam nume). Overall, nu as zice ca acest Laptop HP 25 G7 lasa impresia unui laptop de buget, cel putin la nivel de design. Iar asta mi-a placut din prima la el, pentru ca poti iesi fara probleme cu el in afara casei si sa nu te faci de ras. Desigur, nu in perioada asta. In perioada asta #stamacasa cu totii!

HP 250 G7 are un ecran de 15.6 inch, deci nu mi se pare nici mic, nici inalt. Are 1.78 kg si o grosime de 22.5 milimetri. Va spun sincer ca daca ar fi sa-l iei cu tine la munca, mai ales daca esti fata, nu cred ca vei avea o misiune usoara. Pare greut, chiar daca nu e, dar asta intareste cumva ideea de fermitate. Eu prefer sa cred ca pentru o doamna/domnisoara, un laptop potrivit de „carat” la munca ar trebui sa aiba o diagonala de 13 sau 14 inch si cu siguranta sub 2 kilograme. Acest Laptop HP 250 G7 are sub 2 kilograme, si chiar daca diagonala e de 15″ consider ca poate fi trasportat foarte usor.

La prima vedere, dupa cateva zile de utilizare, i-am descoperit si acel weak spot. As spune ca ecranul nu e tocmai wow. Are rezolutie 1080p, ceea ce pe o diagonala de 15.6″ nu suna tocmai rau. Ce nu mi-a placut e ca pare prea basic. Nu are nicio tehnologie noua cu adevarat speciala, nu are o imagine impresionanta si din ce vad in testele benchmarks tind sa cred ca am dreptate. Unghiurile de vizualizare și culoarea sunt primele bile negreu in minus. Uită-te la ecranul acestui Laptop HP 250 G7 dezactivat și vei observa ca pare destul de fin, dar fiecare grad de înclinare îi înrăutățește cumva aspectul. Sigur, iti spune un tip extrem de exigent: nu e deranjant. Nu vei observa aceste probleme decat daca esti la fel de exigent ca mine (ceea ce iubita mea spune ca e destul de greu).

Sa trecem la ceea ce conteaza insa cu adevarat. Pe acest Laptopn HP 250 G7 vei descoperi un procesor din a 8-a generatie de la Intel Core i5. Este vorba despre Inte Core i5-8265 CPU, pe care il avem „cuplat” cu 4GB RAM DDR4 si 256 GB SSD. Sunt componente similare, ba chiar identice cu laptopuri care sar de 4.000 de lei, asa cum stii deja de Huawei MateBook 13 sau chiar de Envy 13 de la HP. Iti spun sincer, vrei sa vezi cele mai bune 20 seriale Netflix in 2020 pe Laptop HP 250 G7? Ei bine, vei avea parte de o experienta reusita, fara intreruperi. In nebunia mea, chiar am testat cateva jocuri pentru a ma edifica asupra potentialului. In vreme ce FIFA20 nu poti juca pe mai niciun laptop, FIFA19 se instaleaza usor si porneste. Ba chiar evolueaza bine o vreme pana incep problemele de sacadare si intrerupere enervanta. Cum sa-ti zic?! E firesc: jocul are nevoie de o memorie de 8GB RAM, prin urmare devine greu sa joci popularul simulator pe un astfel de laptop.

Dar, cu cateva adjustari, ai o posibilitate buna sa te bucuri de el la un nivel decent. Am testat si FIFA 18: merge brici. Il ajuta mult Frecventa Turbo Boost care ajunge la 3.9 Ghz. Frecventa nominala pe acest procesor cu patru nuclee si arhitecura Whiskey Lake este de 1.6 Ghz.

Avem un procesor grafic integrat (Intel UHD Graphics. Stii cum se descurca in teste? Ei bine, pentru un laptop de 2.000 de lei, acest Laptop HP 250 G7 obtine scoruri impresionante. Similare cu ceea ce-ti ofera un laptop de 4.000 de lei, poate si mai scump. 12.597 de puncte in Geekbench 4 si 3719 puncte in PC Mark 10. Not bad! Peste performantele unor laptopuri ca Acer Aspire 3 sau Lenovo V330 si aproape la acelasi nivel cu Huawei MateBook 13 cu i7 la bord!

Modelul de Laptop HP250 G7 are o baterie de 41Wh la bord. Cam 5 ore de video cu luminozitatea la 120 cd/m in cam 60% din cazuri. Banuiesc sincer ca procesorul Intel este foarte eficient, deci cred ca vei fi multumit. Imi place ca are un port USB 3.0 la bord si doua porturi USB 2.0, un port Ethernet, HDMI si full-size SD card slot. Ciudat este ca nu avem un port USB-C, dar hey, we can live with that.

Verdict


Laptop HP 250 G7 este un laptop practic. Recomand achizitionarea sa daca nu vrei sa investesti prea multi bani intr-un laptop. Faptul ca iti ofera o performanta foarte buna, la bani putini, ar trebui sa conteze. Cel putin, pentru noi, conteaza. Iar momentan, as spune ca sunt multumit de experienta cu el. Voi reveni si cu alte detalii pentru a mai completa acest articol in timp, in functie de experienta pe care o vom avea cu HP 250 G7 cu Intel Core i5 la bord.

Etichete:

Laptop HP 250 G7
Summary
Aggregate Rating
3.5 based on 3 votes
Brand Name
HP
Product Name
Laptop HP 250 G7