Reviews

REVIEW iPad Mini 6. Cum se descurcă upgrade-ul făcut de Apple în lineup-ul iPad Mini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 2 ani

REVIEW iPad Mini 6 » » Pentru prima dată după 2019, Apple și-a actualizat gama de iPad Mini cu modelul iPad Mini 6.

Astfel, noul iPad Mini 6 a fost lansat în septembrie, iar vânzările au început o lună mai târziu. Am testat pentru câteva zile varianta de 256 GB Wi-Fi Only a iPad Mini 6 și vă putem împărtăși, astfel, câteva gânduri. Am vrut să testez acest dispozitiv din mai multe motive, inclusiv munca mea, care implică multă tastare, vizionarea videoclipurilor, redarea muzicii și multe altele. Deci hai să vorbim despre asta.

REVIEW iPad Mini 6: Design, Touch ID & Difuzoare

REVIEW iPad Mini 6 » » Începând cu senzația pe care o ai de prima dată când îl ții în mână, iPad Mini este exact ceea ce te aștepți de la el: detalii premium. Device-ul preia acel format plat care a fost reintrodus cu seria iPhone 12 și pe care le-am văzut și pe iPad Air și iPad Pro.

iPad Mini 6 vine cu un unibody din aluminiu, cu spatele plat și, din moment ce am cumpărat noua culoare „Starlight” pentru că a fost recent introdusă, m-am bucurat că am decis să o cumpăr pentru că arată… proaspătă. Touch ID-ul de pe partea frontală a iPad Mini 5 s-a mutat în partea de sus, integrat în butonul de pornire, la fel cum a făcut Apple cu iPad Air 4. Din păcate, touch ID-ul nu funcționează foarte bine când este murdar sau are umezeală. Deseori trebuie să-l cureți pentru a-l face să funcționeze. Când funcționează, este rapid în recunoașterea degetului și deblocarea automată a iPad-ul.

Butoanele de volum au fost mutate sus, deoarece iPad Mini 6 acceptă Apple Pencil 2 și a trebuit creat spațiu pentru a-l atașa.

🔗 Verifică oferta de huse iPhone de pe CatMobile.ro

Din păcate, iPad Mini 6 nu acceptă tastatura Magic, ceea ce pot spune că nu este tocmai un detaliu plăcut. Dar suportul pentru Pencil 2 este apreciat, deoarece oferă o experiență grozavă atunci când îl utilizați pentru anumite funcții.

În ceea ce privește difuzoarele, pot spune că sunt unele dintre cele mai bune pe care le-am ascultat pe orice tabletă. Sună plin, cu o cantitate bună de bas și înalte. Există o cameră de 12 MP deasupra afișajului, care abia se observă. Cu toate acestea, are un obiectiv cu unghi ultralarg de 14 mm și suport și pentru funcția Center Stage. În partea de jos, există un conector USB-C pentru încărcarea tabletei și nu un port lightning. Trecerea de la Lightning la USB-C face tableta mult mai portabilă, deoarece este acum compatibilă cu o serie de mai multe dispozitive.

REVIEW iPad Mini 6: Display

Trecând la partea din față, ramele din față arată puțin groase, deși au aceeași dimensiune ca pe iPad Air și Pro.

Cu toate acestea, m-am obișnuit destul de repede și nu pare atât de ciudat în timp. Dimensiunea ecranului a fost mărită la 8,3 inchi de la 7,9 inci la modelul anterior și este un display de tip IPS LCD Liquid Retina cu o rezoluție de 2266×1488, rezoluție la 326 pixeli per inch (ppi).

Per total, afișajul arată foarte bine în condiții de interior. Are o luminozitate maximă de 500 nits și devine destul de luminos. S-ar putea să întâmpinați dificultăți de citire și vizualizare când sunteți direct sub lumina soarelui, dar în caz contrar, arată decent. Rezoluția arată bine cu text și fotografii clare. Unghiurile de vizualizare sunt decente în cel mai bun caz, cu o ușoară nuanță violet atunci când îl privești de sus sau de jos. Ecranul are, de asemenea, un strat anti-reflex și oleofob și acceptă și True Tone.

REVIEW iPad Mini 6: Performanță

iPad Mini 6 este alimentat de cel mai recent cip Apple A15 Bionic cu un procesor cu 6 nuclee, grafică cu 5 nuclee și Neural Engine cu 16 nuclee.

În ceea ce privește performanța, această tabletă este o adevărată forță. Se descurcă cu ușurință în orice task, fie că este vorba de jocuri sau de o sarcină grea asociată procesorului. Nu au existat întârzieri sau nimic ca atare și chiar și jocurile pe tabletă au fost la fel de distractive pe cât mă așteptam să fie.

O mică problemă, totuși, a fost raportul de aspect al aplicațiilor. Deoarece iPad Mini 6 are o nouă rezoluție a ecranului și un alt raport de aspect, unele dintre aplicațiile ai căror dezvoltatori încă nu și-au corectat codul apar cu bare negre pe laterale, făcându-l să pară ciudat.

Centrul pentru notificări poate fi accesat din partea de sus, în timp ce Setările rapide pot fi accesate din dreapta sus. Apelurile video și audio Facetime funcționează bine. Funcția centrală funcționează foarte bine atunci când apelați cu FaceTime. Încă nu am avut șansa de a testa SharePlay cu Facetime, dar și asta ar trebui să funcționeze bine. App Switcher și Split View fac multitasking-ul super ușor, fără întârzieri. Una dintre funcțiile pe care mi-a plăcut cel mai mult a fost Notă rapidă, unde puteți glisa din dreapta jos pentru a lua o notă și apoi o glisați înapoi.

Rezumatul notificărilor este o altă caracteristică care vă permite să vizualizați toate notificările neimportante la un moment dat, după criterii stabilite de dumneavoastră. De asemenea, browserul Apple Safari primește și grupuri de file, ceea ce face experiența de navigare ușoară. Experiența de tastare a fost și distractivă, dar deoarece ecranul iPad Mini 6 este comparativ mai mic decât iPad Air sau Pro, tastatura ocupă puțin mai mult de jumătate din afișaj atunci când este în peisaj, ceea ce ar putea îngreuna lucrurile pentru cineva căruia nu-i place treaba asta. În afară de asta, tastarea și navigarea pe această tabletă sunt la fel de bune pe cât poate fi pe alte iPad-uri. Vizionarea videoclipurilor este mult mai bună pe iPad Mini 6 decât vizionarea lor pe un iPhone sau pe orice alt dispozitiv.

REVIEW iPad Mini 6: Baterie și Cameră

iPad Mini 6 are o baterie de 19,3 wați-oră despre care se spune că durează până la 10 ore de navigare pe internet prin Wi‑Fi sau vizionare video și până la 9 ore pe modelul Wi-Fi + Cellular.

Tableta poate rezista cu ușurință 3-4 zile cu o utilizare foarte ușoară. Durata de viață a bateriei poate scădea cu ușurință la o singură zi și chiar la mai puțin de 10 ore în cazul utilizării intense.

În concluzie, durata de viață a bateriei este aproape de ceea ce susține Apple, dar nu mai mult. Durata de viață a bateriei în standby a fost, de asemenea, super, deoarece am pierdut doar 1% într-un interval de 7-8 ore în timp ce tableta era în standby.

iPad Mini 6 are un total de două camere, inclusiv una pe față și una pe spate. Partea din spate are o cameră Wide de 12 MP cu deschidere f/1.8 care are Smart HDR, stabilizare automată a imaginii și bliț cu ton adevărat Quad-LED. În față, există o cameră frontală Ultra Wide de 12 MP, câmp vizual de 122°, deschidere f/2.4, suport Smart HDR 3 și înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps. Camera din spate nu este cea mai bună, dar poate fi folosită dacă nu aveți telefonul în preajmă. Fotografiile nu sunt cele mai clare în special sub lumină artificială sau lumină slabă. În condiții de iluminare bună și în aer liber, imaginile ies decente, cu detalii și claritate bune, dar nu la fel de bune ca cele care ies de pe iPhone-uri sau alte produse emblematice.

Review iPad Mini 6: Concluzie
iPad Mini 6 este o achiziție grozavă pentru prețul său și este un adevărat instument tehnologic universal. Fie că este vorba de performanță, camere, afișaj sau orice altceva, iPad Mini 6 excelează în aproape toate aspectele.

Etichete:

iPad Mini 6