Reviews

REVIEW | HTC Wildfire X pret, specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 5 ani

Luna august este luna in care HTC (vezi huse HTC in oferta noastra) a lansat oficial pe piata modelul de telefon HTC Wildfire X. Device-ul ruleaza din fabrica Android 9 si vine cu un procesor de la MediaTek. Este un telefon dual sim, modern, cu decupaj de tip waterdrop si alte cateva caracteristici foarte interesante. Discutam si noi despre HTC Wildfire X in cele ce urmeaza.

Pret HTC Wildfire X

Din primele informatii,noul HTC Wildfire X va fi disponibil pe culoarea albastru (Sapphire Blue) si va costa 150 de euro. Asta inseamna ca atunci cand va ajunge in Romania, cel mai probabil device-ul va avea un pret de aproximativ 800-900 de lei.

Pareri si specificatii tehnice HTC Wildfire X. Cum arata noul terminal de la HTC si cat este de bun

Prin HTC Wildfire X, compania taiwaneza nu face altceva decat sa-si relanseze aceasta gama. Discutam practic despre un terminal din zona mid-range, pe care,in mod ciudat, producatorul il anunta ca fiind unul de buget.

Poate ca din punct de vedere al specificatiilor sale tehnice, HTC Wildfire X se poate incadra in aceasta zona, dar daca va ajunge la pretul despre care vorbeam mai sus in Romania, ma indoiesc ca putem discuta despre un telefon de buget.

Foarte important de precizat: HTC Wildfire X nu este un telefon produs de HTC! Va amintiti probabil ca discutam de multe ori in cazule telefoanelor Nokia despre HMD Global,o companie din China care a primit licenta pentru utilizarea brandului. Aici, nu este cazul sa vorbim chiar despre un drept de utilizare completa, dar cert este ca cel putin pentru zona India, HTC a ajuns la un acord cu InOne Smart Technology care a produs si acest device HTC Wildfire X.

Un detaliu interesant la noul HTC Wildfire X este functia MyBuddy, o functie pe care o putem descrie cel mai usor si cel mai simplu astfel: SOS. Ei bine, cam asta inseamna aceasta noua functie de pe HTC Wildfire X. Este vorba despre un fel de buton de urgenta care se transforma astfel intr-o functie speciala a terminalului.

Noul HTC Wildfire X se bazeaza pe un ecran IPS de 6.22-inch in diagonala, acoperit cu sticla 2.5D. Aspectul ecranului este unul modern, formatul este 19:9, iar bretonul este unul de tip waterdrop, adica picatura de apa. Ecranul de pe HTC Wildfire X are o rezolutie HD+ ceea ce pare suficient de bine pentru un astfel de dispozitiv.

Procesorul pe care se bazeaza handsetul este MediaTek Helio P22, un chipset octa-core de buna calitate, eficient si bine optimizat pentru performanta rapida. El este cuplat cu o placa video IMG PowerVR GE8320 GPU si cu versiuni diferite de memorie de 3GB RAM sau 4GB RAM. Capacitatea de stocarea datelor este diferita in functie de versiune. Vom avea HTC Wildfire X cu spatiu de stocare clasic de 32GB si HTC Wildfire X cu 128GB la bord. La ambele versiuni exista slot microSD pentru extinderea memoriei native a telefonului.

HTC Wildfire X este un device dual sim care suporta conectivitate de tip4G. Este echipat cu WiFi a/b/g/n/ac, wi-fi direct,hotspot, bluetooth, A-GPS, GLONAS, BDS si port usb de tip c. Terminalul are cititor clasic de amprente si o greutate de 172 de grame. Grosimea sa ajunge la 7.95 de milimetri,semn ca vorbim despre un device slim.

Modelul HTC Wildfire X isi bazeaza compartimentul foto pe o camera principala tripla cu rezolutii de 12 megapixeli, 5 megapixeli, respectiv 8 megapixeli. Senzorul principa primeste tehnologie AI, iar cel de-al doilea de 8 megapixeli este ultra wide si capabil de zoom hybrid 8x. Senzorul de 5 megapixeli este pe adancimea de camp. Camera frontala pentru selfie-uri si video calling are o rezolutie de 8 megapixeli si este de asemenea echipata cu tehnologie AI.

HTC Wildfire X va avea o autonomie destul de buna. Asta daca tinem cont de capacitatea bateriei de 3.300 de miliamperi. De precizat ca aceasta baterie beneficiaza de incarcare rapida la 10W.

Mai jos ai lista de specificatii tehnice complete ale modelului:

HTC Wildfire X specifications

6.22-inch (1520 × 720 pixels) 19:9 display
2GHz Octa Core MediaTek Helio P22 (MT6762) 12nm processor with 650MHz IMG PowerVR GE8320 GPU
3GB RAM with 32GB storage / 4GB RAM with 128GB storage, expandable memory up to 256GB with microSD
Android 9.0 (Pie)
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
12MP rear camera with 1.25um pixel size, LED flash, 8MP camera for 2x Lossless Optical Zoom and 8x Hybrid Zoom, 5MP depth sensor
8MP front-facing camera, 86-degree FoV
Fingerprint scanner
3.5mm audio jack, FM Radio
Dimensions: 156.7×74.94×7.95mm; Weight: 172g
Dual 4G VoLTE, dual-band WiFi 802.11ac , Bluetooth 4.1, GPS + GLONASS, USB Type C
3300mAh (typical) built-in battery with 10W charging

Etichete:

HTC HTC Wildfire X
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
HTC
Product Name
HTC Wildfire X