Reviews

REVIEW | Honor 10 Lite pret, specificatii, pareri, imagini, detalii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

E oficial! Honor 10 Lite a fost in sfarsit anuntat de catre producatorul chinez, asa cum a promis. Device-ul lasa o impresie placuta inca de la primul contact vizual pe care il ai cu el.

Vorbim despre un smartphone din zona mid-range, cu specificatii puternice, un aspect placut si, speram noi, un pret de achizitie cat mai decent. Despre acest smartphone v-am scris si noi zilele trecute, anticipandu-i lansarea iminenta, dupa aparitia sa in baza de date a site-ului TENAA (site-ul agentiei de certificari din China). Ce configuratie are Honor 10 Lite, cum arata si cat va costa probabil telefonului, aflam in cele ce urmeaza.

Honor 10 Lite specificatii tehnice

Ecran de 6.21-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ 19:5:9 sticla curbata 2.5D
Procesor: Octa-Core Kirin 710 12nm (4 x 2.2GHz Cortex-A73 +4 x 1.7GHz Cortex-A53)
Placa video: ARM Mali-G51 MP4 GPU
Memorie: 4GB RAM cu 64GB stocare de date / 6GB RAM cu 64GB / 128GB stocare de date, extensibila pana la 256GB cu microSD
Android 9.0 (Pie) cu interfata EMUI 9.0
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
Camera principala duala 13MP cu apertura f/1.8 LED flash,si al doilea senzor de 2MP
Camera frontala pentru selfie-uri 24MP cu apertura f/2.0
Dimensiuni: 154.8×73.64×7.95mm;
Geutate: 162g
Senzor clasic de amprente si deblocare prin recunoastere faciala
Conectivitate: Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 4.2 LE, GPS + GLONASS
Baterie: 3400mAh

Honor 10 Lite pret si disponibilitate

Noul Honor 10 Lite va fi disponibil pe culori precum negru (midnight black), alb (white) si doua culori speciale Gradiant Blue si Gradiant Red. Conform presei din China, Huawei a stabilit un pret de 1.399 yuani in China pentru acest telefon in versiunea sa cea mai accesibila. Asta ar insemna echivalentul a aproximativ 800 de lei pentru Honor 10 Lite cu 4GB RAM si 64 GB ROM.

Citeste si: Top 5 telefoane Honor in 2018

1.899 yuani costa versiunea cea mai scumpa a lui Honor 10 Lite, adica aproximativ 1.200 de lei in „traducere” romaneasca. Probabil ca in Romania, tinand cont de taxele percepte de magazine sau operatori pretul va fi putin mai mare de-atat. Insa undeva la 1200 – 1300 de lei pentru versiunea de 6GB RAM si 128 GB ROM as zice ca nu suna tocmai rau.

Honor 10 Lite are argumente solide in favoarea sa: pareri despre telefon, la prima vedere

162 de grame cantareste acest device si doar 7.95 milimetri are al ca si grosime. Un echilibru perfect la care Honor, subdivizie a brandului Huawei, s-a „gandit” destul de bine. Telefonul este un hybrid dual-sim care ruleaza din fabrica, Android 9.0 Pie (cel mai nou sistem de operare de la Google), customizat cu ajutorul interfatei EMUI 9.0 (via Huawei). Pare pregatit la acest capitol sa ofere o experienta completa, sigura si bine optimizata cerintelor utilizatorilor.

Honor 10 Lite (1)

Device-ul poate fi folosit cu doua cartele de tip nano sim sau cu o cartela nano sim si un card microSD (de memorie) pentru ca utilizatorul sa poata extinde capacitatea nativa de stocare a datelor. Ca tot vorbim de ea, Honor s-a oprit la 64 GB in „formula de baza”, in timp ce formula ceva mai puternica are 128 GB.

Honor 10 Lite are un ecran de 6.21 – inch in diagonala, cu rezolutie Full HD Plus si aspect modern in format 19.5:9. Ecranul este imbracat in sticla curbata 2.5D si beneficiaza de un notch (decupaj) de tip waterdrop. Asadar, Honor „scapa” de decupajul de tip iPhone si adopta un decupaj mult mai chinezesc. Este vorba despre o crestatura mai mica, in care se afla camera foto frontala, un breton „picatura” care creste raportul dintre ecran si corp marind suprafata pe care o acopera ecranul telefonului.

Honor 10 Lite (2)

La nivel de performanta, Honor 10 Lite promite sa ofere o experienta completa. Pentru segmentul mid-range, acest device pare la un standard inalt. Avem la bordul sau un procesor octa-core, Kirin 710, fabricat pe un proces de 12 nanometri. El are in alcatuirea sa 4 nuclee de 2.2 Ghz Cortex A73 si alte 4 nuclee de 1.7 Ghz Cortex A53. Procesorul este cuplat de producator cu o memorie RAM de 4 GB sau 6 GB (in functie de versiune) si cu acceleratorul grafic, ARM Mali G51 MP4 GPU. In principiu, cam tot ceea ce tine de gaming si multitasking pare o formalitate pentru Honor 10 Lite.

Evident, anumite jocuri din Magazin Play pot pune probleme device-ului, dar parerea mea este ca Honor 10 Lite va „duce” orice joc pe care il vei incerca pe el. Aplicatiile pot fi rulate cu usurinta, iar prezenta unui sistem de operare atat de nou ma face sa cred ca totul este bine optimizat, iar bateria nu se consuma atat de usor. Ca tot vorbim de baterie, ei bine, Honor 10 Lite este pregatit sa asigure o autonomie de calitate prin acumulatorul sau de 3.400 miliamperi.

Honor 10 Lite

Honor 10 Lite

Telefonul beneficiaza de conectivitate de tip 4G VoLTE si de standarde noi atunci cand vine vorba de WiFi (802.11 ac) si bluetooth (v4.2). Honor 10 Lite are scanner clasic de amprente pe partea din spate (primele informatii sunt ca deblocarea este extrem de facila prin metoda clasica) dar si recunoastere faciala. Sectorul foto este unul echilibrat si puternic.

Avem o camera duala pe spate, asa cum Honor ne-a obisnuit in acest an. 13 megapixeli si 2 megapixeli sunt rezolutiile celor doi senzori, iar apertura maxima este f/1.8. Camera destinata selfie-urilor este puternica, iar rezolutia de 24 de megapixeli serveste drept marturie in acest sens.

De pe Honor 10 Lite nu lipseste tehnologia GPU Turbo, care cantareste greu in cantarirea performantei device-ului, Nivelul de a performa al telefonului primeste prin aceasta tehnologie un boost de minim 20%. Nu lipsesc nici optiunile de inteligenta artificiala, precum AI Portraits sau AI Scene Detection (22 de scene diferite).

Una peste alta, ne place noul Honor 10 Lite! Speram sa aiba un pret decent in Romania pentru ca daca ar costa intr-adevar undeva la 1200 de lei poate fi fara indoiala un best buy cel putin pentru zona mid-range.

sursa: Weibo

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Honor
Product Name
Honor 10 Lite