Reviews

REVIEW Galaxy Tab S8 – plusuri și minusuri, performanță, impresii generale

Home  »  Reviews

Florin Codreanu

acum 2 luni

Cu siguranță, Galaxy Tab S8 este unul dintre concurenții iPad-ului în acest moment. Și nu există prea mulți în același registru, asta e clar. Având un design atractiv, un sunet bun și un nivel de performanță demn de remarcat, Galaxy Tab S8 trezește interesul și confirmă cumva așteptările.

Nu există prea multe tablete cu Android care să se apropie de un iPad, dar specialiștii cred că Galaxy Tab S8 este cea mai apropiată de creația celor de la Apple, atât valoric, cât și la nivel de specificații.

Samsung a lansat variantele Tab S8, Tab S8 + și Tab S8 Ultra, iar versiunea standard, Galaxy Tab S8 este cea mai accesibilă ca preț. Probabil este și cel mai important model al seriei pentru că pare device-ul care atrage cel mai mult atenția majorității celor interesați.

Plusuri Galaxy Tab S8

Samsung Armor Aluminium, carcasa lui Galaxy Tab S8, are atât rol de protecție împotriva căderilor, dar este și foarte reușită, în sensul că tableta Samsung oferă acel feeling de premium. Are Galaxy Tab S8 elemente de design de la iPad? Ei bine da,datorită părților sale plate. Este însă un lucru bun, care ajută la controlul exercitat asupra tabletei de către utilizatore.

Galaxy Tab S8 are o configurație cu patru difuzoare, câte două pe fiecare parte a tabletei. AKG reglează sunetul, iar difuzoarele sună frumos și devin destul de puternice. Probabil nu la fel de puternice precum cele de pe iPad, dar oferă o voce clară și garantează o experiență audio grozavă. Butonul de pornire funcționează ca un senzor de amprentă care este rapid și precis pentru a identifica amprenta și a debloca tableta. În partea din spate a tabletei, există o bandă lucioasă care curge sub cameră, unde S-Pen-ul se fixează folosind magneți, care sunt drăguți.

S-Pen-ul se va încărca și atunci când îl prindeți pe spatele tabletei. Cu toate acestea, există o limitare la aceasta, deoarece se va încărca numai atunci când vârful stiloului este orientat către cameră. Dacă se află în poziția opusă, nu se va încărca.

Frontal, Tab S8 de la Samsung are un panou TFT LTPS de 11 inch, care acceptă o rată de împrospătare de 120 Hz. Vine cu 276 densitate a pixelilor și cu o rezoluție de 2560 x 1600. Poate că nu e cel mai clar afișaj, mai ales în comparație cu iPad, dar pare să fie precis atunci când vine vorba despre culori. Experiența de pe Netflix spre exemplu pare super ok și poate fi considerată un răsfăț pe Galaxy Tab S8. Ecranul este suficient de luminos, dar dacă îl veți ține sub lumina directă a soarelui, pare foarte probabil să nu puteți citi cum trebuie.

Un plus important îl primește S-Pen. Funcționalitatea sa a fost implementată în mod inteligent în software, astfel încât utilizatorul să poată profita pe deplin de ea. S-Pen are o latență de 6,2 ms pe Tab S8, în timp ce pe Tab S8+ și Tab S8 Ultra este de 2,8 ms. Teoretic, latența pare mai mare pe Tab S8, dar este aproape ca și cum ai scrie pe hârtie când scrii pe tabletă. Există un meniu care arată S-Pen exclusiv pe tabletă, care apare imediat ce detașați S-Pen-ul din spate. De asemenea, arată procentul bateriei S-Pen. Bateria de pe S-Pen vă poate ține toată ziua și a scăzut de la 100% la 50% în 12 ore de utilizare. S-a încărcat înapoi la 100% în 5 minute și asta este impresionant. În afară de acestea, există multe funcții și cazuri de utilizare pentru S-Pen pe care le puteți explora, cum ar fi PENUP, unde puteți desena, mâzgăli și face multe mai multe. Experiența devine și mai bună datorită cât de precis și de util poate deveni S-Pen în timp ce navighează prin software-ul Samsung.

Și partea de software este una care corespunde așteptărilor. Tableta Galaxy Tab S8 rulează pe Android 12 și va primi upgrad-urile majore ale sistemului de operare în continuare.

Interfața de utilizare este identică se pare cu cea de pe un smartphone SAmsung, cu o scară diferită a aplicațiilor care sunt optimizate pentru ecranul mare al unei tablete. Există funcții importante, așa cum sunt Good Lock, acțiunile Bixby Voice și temele care pot fi explorare. Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 alimentează tableta, iar performanța este mai lină ca niciodată. Cu 8 GB de RAM și 128 GB de spațiu de stocare care poate fi extins cu un card MicroSD, nu ar trebui să vă confruntați cu probleme de performanță sau de stocare cu Galaxy Tab S8 în niciun tip de circumstanțe.

Poate fi folosită Galaxy Tab S8 drept un înlocuitor pentru PC? Depinde probabil de nivelul în care tu utilizezi un astfel de device. Dacă folosești DeX de la Samsung, poți utilzia mai mlte aplicații simultan sub forma mai multor ferestre, la fel ca pe un Mac sau un PC cu Windows.

Tab S8 are o baterie de 8000 mAh cu încărcare rapidă de 45 W. Bateria vă poate ține cu ușurință mai mult de o zi cu o utilizare ușoară. La o utilizare intensă, inclusiv navigarea, vizionarea videoclipurilor, tastarea etc., tableta rezistă o zi cu 10 ore de timp de ecran și exact așa ar trebui să funcționeze o tabletă de această dimensiune.

În ceea ce privește zona foto, Galaxy Tab S8 are un senzor de imagine care funcționează excelent în aer liber. Dacă nu ai la îndemână smartphone-ul, Galaxy Tab S8 își face bine treaba. Vine cu un senzor primar de 13 megapixeli (deschidere f/2.0) și un senzor ultra wide de 6 megapixeli (deschidere f/2.2)

Ce se poate îmbunătăți la Galaxy Tab S8

După cum am spus, Tab S8 se poate apropia foarte mult de o experiență completă de PC, dar un element important al utilizării unui PC este tastatura. Tastele de pe Galaxy Tab S8 sunt super ok, dar tastele numerice din partea de sus par parcă puțin prea mici. Răspunsul tastaturii în timpul tastării este impresionant, dar pentru că întreaga zonă a tastaturii este mică, te poți trezi atingând ecranul absolut fără să vrei. Ar fi mers un suport pentru trackpad, care poate ușura foarte mult misiunea celui care scrie. De asemenea, utilziarea S-Pen alături de tastatură este ok, dar parcă nu suficient pentru a înlocui un computer.

O altă parte mai puțin plăcută a utilizării tastaturii cu Galaxy Tab S8 este că nu există un indicator Caps Lock.

În altă ordine de idei, Galaxy Tab S8 poate face față fără îndoială la cele mai grele jocuri fără lag. Nu aș recomanda însă experiența pentru că unele jocuri sunt special create pentru mobil. Nu par să fie optimizate pentru un ecran atât de mare, iar experiența nu este una impresionantă. Sigur, asta nu ține de Galaxy Tab S8.

Și zona de selfie-uri poate fi îmbunătățită, mai ales când vine vorba despre detalii. Avem un senzor ultrawide de 12 megapixeli cu deschidere f/2.4, iar pentru sesiunile de video calling lucrurile merg perfect. Nu atât de bine se prezintă lucrurile atunci când vine vorba despre selfie-uri.

Scurtă concluzie

Galaxy Tab S8 de la Samsung este cu siguranță una dintre cele mai bune oferte ale companiei. Putem spune că pe undeva concurează cu iPad-ul în mai multe aspecte și se dovedește a fi un device polivalent, atât în ceea ce privește performanța, designul sau experiența generală de utilizare a unei tablete premium. Punctele sale forte sunt design-ul, afișajul, zona audio, performanța, senzorul foto principal, bateria și zona software. Punctele sale slabe sunt în zona tastaturii, a jocurilor, lipsa unui suport pentru trackpad, precum și senzorul secundar al camerei foto.

Etichete:

Galaxy Tab S8