Reviews

REVIEW | Elephone A5 pret, specificatii tehnice, pareri, detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Daca in septembrie am aruncat impreuna o privire peste Elephone Soldier un telefon rugged cu certificare IP 68 si display 2K, acum este momentul sa vedem ce ofera noul Elephone A5. Un telefon diferit, cu dotari bune si un design placut, care provine tot de la producatorul chinez.

Elephone nu este un nume mare pe piata din China, dar telefonale sale din ultimii 2 ani se vand destul de bine datorita raportului calitate pret pe care il ofera. Desigur, comparativ cu telefoanele unor producatori importanti din aceasta zona precum Xiaomi, Huawei, Oppo sau Vivo, handset-urile create de Elephone sunt inca destul de departe. Dar daca ai un buget limitat si te gandesti ca ai vrea sa investesti intr-un telefon decent, acest producator s-ar putea sa fie o solutie buna. Uite, spre exemplu, Elephone A5 costa undeva la 1000 de lei si iti ofera cateva dotari atractive. Si mai ales, un design foarte placut.

Pareri si specificatii Elephone A5

Noul smartphone Elephone A5 este un device pe care il vei aprecia rapid. Cu un design atractiv, subliniat de constructia de buna calitate si finisajele aproape premium, modelul are o configuratie destul de puternica si s-ar putea sa te surprinda. Eu iti recomand sa mai astepti putin, pentru ca sunt convins ca pretul sau de achizitie se va mai diminua in timp, odata ce va trece boom-ul lansarii sale oficiale.

De ce cred ca Elephone A5 te va surprinde? Pai, hai s-o luam treptat.

Acest model are un design surprinzator de atractiv si calitativ deopotriva. Bretonul in stil iPhone, curios sau nu, chiar contribuie din punct de vedere estetic la aspectul device-ului. Nu este foarte mare, seamana foarte tare cu ceea ce vezi in prezent pe telefoanele Huawei si se incadreaza foarte bine in „peisaj” permitand device-ului sa-si creasca raportul ecran-corp. Marginea de jos a ecranului este ceva mai groasa, dar suficient de ingusta, iar cele laterale, aproape ca nu se vad. Avem margini curbate si sticla 2.5D deasupra, iar diagonala display-ului ajunge la 6.18 inch.

Ceea ce nu face ca ecranul sa fie prea mare! Asta pentru ca aspectul este unul modern, 18.7:9, cu rezolutie 2246 x 1080 pixeli si tehnologie IPS LCD in spate. Chiar impresionant ce ofera Elephone la nivelul display-ului, care mi se pare chiar potrivit pentru acest segment de pret.

Dar, lista surprizelor placute, continua. Elephone A5 are la bord un procesor puternic de la MediaTek, care ce e drept, pare mai mult indreptate spre eficienta. Face insa fata cu brio sesiunilor de multitasking si gaming, iar restul activitatilor pretentioase pot fi indeplinite fara efort. Asta si pentru ca pe langa procesorul octa core Helio P60, telefonul este echipat cu o placa video buna (ARM Mali G72 MP3) dar si cu versiuni de memorie de 4 sau 6 GB RAM. Stocarea de date este de 64 GB in versiunea standard si 128 GB in versiunea mai potenta.

Acestor dotari, Elephone le-a adaugat si o baterie pe masura. 4.000 de miliamperi este capacitatea ei, cu incarcare prin port USB de tip C si cu tehnologie de incarcare rapida

Ei bine, ajungem si la un ultim detaliu foarte interesant pe Elephone A5. Sectorul foto aduce o configuratie spectaculoasa, dar nu neaparat eficienta. Pe spatele device-ului Elephone a asezat trei senzori de imagine, asa cum am mai vazut pe Huawei P20 Pro. Bineinteles, nu exista grad de comparatie! Telefonul celor de la Elephone are o combinatie de senzori de 12 megapixeli, 5 megapixeli si 0.3 megapixeli. Da, ati citit bine: 0.3 megapixeli. Adica un senzor „bun, care lipseste cu desavarsire”. Nu-i vad utilitatea sub nicio forma, poate doar pentru a-ti putea prezenta device-ul ca fiind unul tri camera. Baza va fi senzorul primar de 12 megapixeli, care credem noi ca este decent. Camera principala a device-ului dispune de flash LED si de functii ca autofocus, portrait sau bokeh. Camera frontala are doi senzori la bord, care sunt ambii inclusi in bretonul device-ului. Au rezolutii de 20 si 2 megapixeli.

Elephone A5 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, dispune de conectivitate 4G VoLTE si de WiFi802.11 ac (dual band) dar si de un senzor calasic de amprente pe lateral. Desigur, ca orice telefon din China mai nou, Elephone A5 beneficiaza si de deblocare faciala.

Din punctul nostru de vedere, Elephone A5 este un telefon bunicel, care arata bine si are cateva specificatii super atractive pentru acesti bani. E drept, va repet recomandarea: asteptati sa mai scada acest pret pompos, sau asteptati-l in Romania, pentru ca este foarte posibil sa vina si la noi in tara.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Elephone
Product Name
Elephone A5