Reviews

REVIEW Apple iPhone SE 2 pareri, pret in Romania, specificatii tehnice si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Apple are in sfarsit un telefon accesibil ca pret. Si bun! Noul iPhone SE 2 este usor, ieftin si future-proofed, astfel ca putem considera ca gigantul nord-american, si-a facut bine treaba. Ne ofera acest nou device la un pret bun pentru Romania si credem noi ca pentru cine isi doreste un telefon de la Apple, pe care sa nu plateasca atat de mult brandul, are acum ocazia sa-l cumpere.

Introducere: review-ul de un minut

IPhone SE este construit în jurul unui singur obiectiv: lansarea unui nou iPhone care sa coste mai putin ca niciodata. Si, intr-adevar, pentru mai putin de 2500 de lei, poți avea un telefon nou de la Apple – este unul dintre cele mai bune iPhone-uri create vreodată și acum poți pune mâna pe unul singur.

Designul telefonului este unul familiar pentru oricine a folosit un iPhone recent – cu excepția cazului în care nu ați ținut un telefon de la Apple din 2013, atunci ați văzut acest cadru de 4,7 inci înainte, completat cu bezele de sus și de jos și un buton de pornire cu scaner de amprente încorporat. Este posibil ca Apple să se fi blocat cu același design ca cel de pe iPhone 8, dar detaliile din interior sunt mult îmbunătățite – în special noul chipset A13 Bionic din interior, care adaugă viteză aproape peste tot și îmbunătățește cu adevărat performanțele la modelele mai vechi de 4,7 inci. IPhone SE nu este chiar la nivelul iPhone-urilor lansate anul trecut, dar nu este departe.

iPhone SE pret in Romania

Asa cum spuneam, obiectivul Apple cu acest telefon a fost atins. Gigantul nord-american si-a propus sa lanseze un telefon care sa coste mai putin decat a costat vreodata, dar care sa ofere calitate si performanta in acelasi timp. Apple a reusit sa faca asta. In Romania, am gasit cea mai buna oferta pentru tine la Apple iPhone SE la eMag. Aici poti achizitiona acum Telefon mobil Apple iPhone SE 2, 64GB, 4G, Black la pretul de 2.399 de lei. Poti cumpara device-ul si in rate, iar optiunea se poate demonstra avantajoasa. Vei plati aproximativ 130 de lei pe luna pentru a avea acest telefon, imediat, in buzunare. Ca noua oportunitate, eMag ti-l poate livra mai repede. Il comanzi astazi si il poti ridica chiar tu dintr-un centru easybox. Punctul de ridicare ti-l alegi chiar tu.

IPhone SE review – pareri despre noul iPhone SE de la Apple

Design si display
IPhone SE are exact același design și afișaj ca iPhone 8 din 2017. Utilizarea acestui factor de formă a permis Apple să mențină costul dispozitivului la un nivel cât mai mic, deoarece nu a fost nevoie să investească într-un întreg nou proces de fabricație. Se simte ca lumea iPhone-ului a trecut mai departe în trei ani – acum ecranul de 4,7 inci cu bezele zgomotoase deasupra și mai jos se simte ca aparține trecutului. În acea perioadă, gama de iPhone-uri emblematice s-a mutat într-un design pe tot ecranul, cu excepția unei crestături în partea de sus.

Într-adevăr, ridicând noul iPhone SE, primul lucru pe care îl veți observa este cât de ușor este. Din nou, este posibil ca unii să nu remarce schimbarea, dar puteti avea încredere în noi: ar fi putut fi mult mai rău, deoarece dispozitivele din mai noi game de iPhone pe tot ecranul sunt mult mai grele. În timp ce designul iPhone 8 s-ar putea simți ca o alegere arhaică pentru un nou iPhone, aceasta schimbare este sesizabila si bine venita. Iar pentru unii care nu se ocupă în special de cele mai noi funcții, acest design mai familiar va fi mult mai de dorit. Se suspectează că, dacă Apple ar fi repornit forma inițială a iPhone SE, cu ecranul mai mic de 4 inci și butonul de pornire cu clic (noul iPhone SE are un buton haptic care nu se mișcă), totuși s-ar fi vândut bine; dar ecranul LCD de 4,7 inci mai mare este mai util pentru aplicațiile din zilele noastre, care folosesc bine ecranul extins. In schimb, un lucru pe care multi dintre voi il vor regreta este absenta mufei pentru căști de 3,5 mm.

Am lamentat pierderea ei de multe luni, dar cum iPhone-ul SE original (sau alte telefoane mai ieftine cu 2-3 ani, de la care puteți face upgrade) au avut această caracteristică, putem vedea că ar putea provoca încă consternare. Este posibil ca ecranul de pe iPhone SE să nu fie cel mai bogat în funcții, dar este în regulă. Având în vedere piața vizată, acest telefon se adresează – celor care doresc un iPhone nou, dar nu vor să cheltuiască o sumă imensă de bani pe unul singur – nu te puteai astepta la un telefon cu ecran OLED de lux. Rezoluția ecranului iPhone SE ar putea să nu fie de top (este mult mai puțin accentuată decât iPhone-urile mai recente sau chiar un număr de telefoane Android ieftine), dar nu este ceva foarte evident în majoritatea cazurilor de utilizare. Singurul lucru pe care am dori să-l vedem îmbunătățit este luminozitatea afișajului: în anii de la lansarea iPhone 8, culoarea și claritatea ecranelor de pe telefoane s-au îmbunătățit enorm, iar acestea par mai luminoase la setările implicite.

Procesorul Apple A13 Bionic

Tinand cont ca Apple A13 Binioc este fabricat pe un proces de 7 nanometri cu o metoda noua de litografiere (EUV Extrem Ultraviolet), acest detaliu permite o performanta mai buna telefoanelor iPhone, dar si o viata mai lunga pentru bateriile noilor terminale prin comparatie cu Apple A12 Bionic. Apple sustine ca A13 Bionic este cu 20% mai rapid decat A12 Bionic, cel care era deja cel mai puternic procesor pe care l-am testat vreodata, castigand cu usurinta duelurile directe cu cipurile celor de la Qualcomm si Huawei. Neural Engine este de asemenea de așteptat să fie mai rapid, ceea ce inseamna ca „masinaria” va invata mai repede ce are de facut pentru analizarea fotografiilor și videoclipurilor. O nouă caracteristică de procesare a imaginilor din spatele scenei, numită Deep Fusion, este cea care profita de puterea cipului A13 Bionic de la Apple pentru a rafina imaginile pixel-cu-pixel, ceea ce face ca telefoanele de la Apple care folosesc A13 Bionic sa fie in sfarsit competitive cu telefoanele Google Pixel, care utilizează software-ul și nu hardware-ul camerei pentru a crea cele mai bune imagini posibile. Pe scurt, in ciuda design-ului similar, consideram ca noul iPhone SE este mult mai puternic decat un iPhone 8. Poate deschide aplicatii cu o viteza impresionanta si chiar poate duce experienta la un nivel similar cu ceea ce poate face un iPhone 11 Pro uneori. Well done, Apple!

Dotarile foto
„Good photos, but not market leading” cam asa ar putea descrie americanii experienta foto de pe Apple iPhone SE. Nu vom insista foarte mult asupra ei, pentru ca stim deja cum functioneaza telefoanele Apple la capitolul foto. Si suntem convinsi ca si dumneavoastra stiti ca lupta megapixelilor poate fi transata usor de un telefon iPhone prin comparatie cu cifrele impresionante pe care le arata „pe hartie” multe telefoane din China.

Fara a intra prea mult în detalii cu privire la performanțele camerei, retineti: camera iPhone SE utilizează practic același set de lentile și un număr de megapixeli, ca iPhone 8, cu o cameră de 12 MP, un obiectiv cu șase elemente și un capac de sticlă safir pentru rezistență. In schimb, pentru ca exista A13 Bionic, lucrurile tind sa ne incante. Puneți fotografii de pe iPhone SE lângă fotografii realizate cu iPhone 8 Plus, de exemplu, și puteți vedea instantaneu îmbunătățirea, reproducerea mai exactă a culorilor și o fotografie „mai bună”, indiferent dacă sunt făcute în condiții mai luminoase sau mai întunecate. „Reglarea” de către Apple a imaginilor de la noul iPhone SE – modul în care consideră că ar trebui să arate o fotografie – este interesantă, procesarea urmând să fie pe urmele celei din gama iPhone 11, favorizând o scenă cu aspect mai cool.

Bateria si autonomia pe noul iPhone SE
Noul iPhone SE ar trebui, în teorie, să o autonomie de mai lunga durată decat iPhone 8, deoarece are un motor mai eficient în centrul său, iar iOS 13.4 este mai bun în gestionarea consumului de energie. Cu toate acestea, Apple spune că iPhone SE „durează aproximativ la fel ca iPhone 8”, ceea ce este surprinzător și sugerează că ar trebui să vezi cu 2 – 4 ore mai puțină autonomie a bateriei în utilizare normală decât un iPhone 11 și cu până la 25 de ore mai puțin dacă doar folosind iPhone-ul pentru audio. In concluzie (si atentie, vorbim de o concluzie personala) cred eu ca Apple putea face o treaba mai buna la acest capitol, chiar daca asta ar fi insemna cresterea pretului telefonului, ceea ce Apple, evident, nu a dorit. As spune ca bateria de pe iPhone SE este poate singurul punct slab al acestui telefon. Tot ca si o concluzie personala, bateria telefonului este mica si procesorul sau este unul puternic, so….pare firesc ce se intampla. Pe de alta parte, softul e foarte bine optimizat, ceea ce ne poate ajuta inclusiv lanivel de autonomie. Asa ca, as concluziona, spunand ca totul se reduce la modul in care folosesti telefonul. Daca esti un power user si utilizezi telefonul fara restrictii (cu tot ceea ce implica asta) atunci iti voi spune de pe acum: vei fi dezamagit de autonomia bateriei de pe noul iPhone SE. Pe de alta parte, daca esti light sau medium user (faci browsing pe internet, putin social media gen Facebook, Twitter, Reddit, telefoane/sms-uri/WhatsApp, ocazional poze si filmari) atunci bateria noului iPhone SE te tine fara probleme o zi, poate chiar o zi jumate.

Concluzie
Fara doar si poate, acesta este telefonul de la Apple cu cel mai bun prețde pana acum. Nu numai că este cel mai ieftin model, dar vine cu Touch ID, un procesor puternic care îl face rapid și receptiv și o cameră decentă, totul pentru aproape jumătate din prețul unui iPhone 11. Pentru video este de departe cea mai buna alegere in acest segment de pret. Procesorul ii ofera lui SE si avantajul care il distinge de alte oferte in acest buget. Camera foto de inalta calitate, touch impecabil, sistemul IOS ruleaza extraordinar si in combinatie cu cel mai bun procesor de pe piata, este alegerea perfecta pentru persoanele care vor un telefon mai mic si fara face id. Toate aplicatile de pe acest device se vor misca intr-un mod foarte fluent, pozele si mai ales filmarile arata bine spre foarte bine. Fara indoiala, procesorul sau este marele argument pe care ti-l ofera Apple iPhone SE si pentru el, cred ca merita sa faci trecerea de la un Android la acest device. Designul telefonului este ireprosabil (in ciuda notei arhaice), marimea sa este perfecta, telefonul este usor, finut, elegant si subtire. Mi se pare o optiune perfecta in cazul in care nu vrei neaparat un telefon de mari dimensiuni. Daca vrei un Apple accesibil ca pret, acesta este singurul in care merita sa investesti dupa parerea mea.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Apple
Product Name
iPhone SE