Reviews

Review Amazon Kindle 2019: pret, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Cei de la Amazon au lansat a zecea generatie Kindle. Are acelasi design si aceeasi rezolutie a ecranului ca varianta Kindle entry level. Discutam si noi despre Amazon Kindle 2019 in cele ce urmeaza.

Review Amazon Kindle 2019: info

Ca de obicei, in cutia oficiala a produsului veti descoperi doar un cablu microUSB, alaturi de obisnuitele documente informative. Device-ul poate fi gasit in doua variante de culoare: alb si negru.

Amazon Kindle 2019: design si display

Noul Kindle vine cu un ecran de 6-inch in diagonala cu rezolutie 600 x 800 pixeli. Conform producatorului, densitatea pixelilor ajunge la 167 pixeli per inch, adica o densitate similara cu ceea ce gasim pe Kindle-ul entry level, a opta generatie.

Comparativ cu Kindle Paperwhite care are o densitate a pixelilor de 300 pixeli per inch, textul s-ar putea sa vi se para usor neclar. Dar, acest lucru nu este foarte evident. Sigur, daca veti compara cele doua produse s-ar putea sa se observe diferenta. Panelul este E Ink Carta, adica acelasi care se gaseste si in configuratia Paperwhite.

De asemenea, la fel ca in cazul Paperwhite Kindle, device-ul vine cu lumina frontala reglabila, care face chiar si mai confortabila citirea pe intuneric. Avem insa numai 4 LED-uri in partea de jos, ceea ce nu cred ca se compara cu cele 5 LED-uri proiectate in partea de sus pe Kindle Paperwhite. Recunosc insa ca acest detaliu nu mi se pare atat de negativ. Asta pentru ca pe intuneric, noul Amazon Kindle 2019 ofera o cantitate buna de luminozitate care te poate ajuta usor la citit. In plus, producatorul ne asigura ca si in lumina puternica a soarelui, panelul face fata cu brio.

 Review Amazon Kindle 2019

Tot in partea de jos a dispozitivului avem un port micoUSB, alatura de butonul de alimentare. 8.7 milimetri grosime are noul Amazon Kindle 2019 si o inaltime de 160 milimetri. Asadar, dimensiuni mai mici decat Kindle-ul entry level, plus lumina frontala. Cu toate acestea, noul device cantareste ceva mai mult. Are 174 de grame, adica este cu 13 grame mai greu decat Kindle entry level. Finisajele de pe spate sunt din plastic, la fel si caracasa. Nu vei scapa insa device-ul din mana, intrucat plasticul nu este atat de alunecos.

Review Amazon Kindle 2019: Software

Partea de software este bine acoperita de noul Kindle. El integreaza optiuni importante precum Goodreads sau Page Flip care va permite sa previzualizati alte pagini dintr-o carte, fara a parasi pagina curenta ori a va pierde locatia. Aveti de asemenea la dispozitie vocabular, definitiile din dictionar si X-Ray, care va ofera o lista a oamenilor, locurilor si lucrurilor dintr-un e-book.

 Review Amazon Kindle 2019

La fel ca alte Kindles, noul dispozitiv suporta Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, MOBI neprotejat sau PRC. Prin conversie ai acces si la HTML DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG si PMP. La fel ca si pe alte editii, fisierele PDF Kindle de mari dimensiuni, necesita timp pentru a se incarca si mari (zoom).

Review Amazon Kindle 2019: performanta

Noul Kindle 2019 este alimentat de procesorul NXP 6SLL (800 Mgz/1Ghz Cortex A9) cu 512 MB memorie RAM. Avem o versiune de stocare interna de 4GB, din care veti primi aproximativ 2.6GB spatiu liber pentru a stoca mii de carti.

Nu benefiaza de alte optiuni precum Paperwhite sau Oasis. Paginile se incarca destul de rapid, dar poate nu la fel de rapid ca pe Kindle Voyage spre exemplu. Noul Kindle este disponibil cu suport Wi Fi 802.11 b/g/n si de asemenea cu blutooth si cititorul de ecran VocieView. Daca ai casti sau vrei sa adaugi un difuzor o poti face, dar atentie pentru ca nu suporta redarea audio a audiobook-urilor. Cel putin, nu pentru moment.

Review Amazon Kindle 2019

La nivel de autonomie, totul este ok. Avem o baterie de 1040 mAh, iar Amazon ne promite pana la 4 saptamani (fara oprire) daca vei citi in jur de 30 de minute epe zi cu o luminozitate setata la 13. Daca setezi luminozitatea la 10, autonomia creste. Kindle iti arata acum si procentajul bateriei, ceea ce te va ajuta sa stii cat mai ai la dispozitie pentru a citi. Un pas important facut de Amazon pe care il salut.

Review Amazon Kindle 2019: concluzie

Din punctul meu de vedere, pentru o suma de aproximativ 500 de lei as spune ca este cea mai buna oferta pentru un Kindle cu lumina built-in. Daca esti interesat sa achizitionezi noua varianta o poti face momentan de pe Amazon. Daca esti interesat de un plus de calitate si vrei ceva mai mult, mergi catre Paperwhite, varianta noua. Altfel, in caz contrar, Amazon Kindle 2019 nu suna deloc rau.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Amazon
Product Name
Amazon Kindle 2019