Stiri

Reversul medaliei! China pedepsește SUA, după incidentul Huawei. Ce decizie s-a luat la Beijing

Home  »  Stiri

Robert Radu

acum 1 an

Ministerul Chinez de Comerț a luat decizia de a sancționa companiile străine care prejudiciază firmele din China. Pare un răspuns al Guvernului de la Beijing ca urmare a sancțiunilor și interdicției impuse de Statele Unite prin președintele Donald Trump, companiei Huawei, cel mai mare producător de telefoane din China.

Administratia Donald Trump a luat decizia de a interzice activitatea companiei Huawei pe teritoriul Statele Unite. Presedintele american a decis sa interzica tuturor companiilor americane sa mai foloseasca un echipament tehnologic de la alte companii care reprezinta un risc potential pentru securitatea nationala a Statele Unite. Pe langa Huawei, Statele Unite s-a indreptat recent si spre o alta companie chineza. Este vorba de ZTE care a fost acuzata de asemenea ca „lucreaza” pentru a fura secrete comerciale.

Reactie agresiva de la Beijing dupa incidentul Huawei. Ce pregateste Guvernul Chinez

Acum, Beijingul răspunde! Gao Feng (foto jos), purtător de cuvânt la Ministerului de Comerț din China a anunțat lista neagră a companiilor străine (majoritatea din SUA) care afectează sau chiar prejudiciază activitatea companiilor naționale chineze.

Toate companiile care apar pe această listă vor fi sancționate de către Guvernul Chinez, dar momentan, nu se cunoaște gravitatea și nici măsura acestor sancțiuni. Specialiștii Guvernului vor verifica toate aceste companii, iar dacă nu respectă regulile pieței și, mai ales, dacă pun în pericoli integritatea financiară a firmelor din China, atunci vor urma măsuri dure. China amenință de asemenea cu sistarea exportului de materiale rare, extrem de utile în opinia oficialilor de la Beijing pentru producția de electronice și electrocasnice.

Multe dintre acestea sunt folosite inclusiv la producția de baterii și display-uri, astfel că este cumva de înțeles dorința executivului de la Beijing.

Cert este că războiul chinezo-american continuă, iar pe viitor, acest ”duel” poate afecta și alte zone de importanță mare pentru piețele de desfacere din Europa și nu numai.

Etichete:

Hauwei