Stiri, Top list

Din ce in ce mai multe replici de iPhone X pe piata » cauza, efect si solutii

Home  »  Stiri  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

Din ce in ce mai multi specialisti sustin ca cele mai bune replici de telefoane sunt aceste noi replici de iPhone X de pe piata. Daca in trecut, o clona iPhone 7 nu era atat de bine cotata, in prezent, noile clone facute dupa „chipul si asemanarea” lui iPhone X, par sa se bucure de un succes instant. Iar lucrurile nu se opresc aici.

Desigur, termenul „replica” sau „clona” este evident fortat in mod intentionat, cel putin in cazul unor producatori foarte cunoscuti precum Asus, OnePlus, Oppo sau Huawei, dar este cert ca aceste nume grele de pe piata au copiat, mai mult sau mai putin, detalii importante din varful de gama al celor de la Apple.

iPhone X design

De ce exista din ce in ce mai multe replici de iPhone X pe piata? Pentru ca formatul celor de la Apple prinde si mai ales, nu oricine isi permite sa plateasca pretul Apple iPhone X, astfel ca foarte probabil, se va indrepta spre versiuni ceva mai accesibile, similare ca design, dar suficient de potente. Unele dintre ele, chiar foarte potente!

Bretonul „top notch” » o moda printre multe replici de iPhone X

Pentru producatorii de telefoane Android, prezenta „bretonului” de tip iPhone X pe device-urile lor este menita sa asigure un look ceva mai „stylish”. Este insa suficient acest „adaggio” pentru ca telefoanele lor sa se vanda mult mai bine si mult mai repede? Tenta „iPhonesque” ajuta aceste mini replici de iPhone X sa impresioneze mai mult? Foarte probabil. Nimic de zis!

Sa luam spre exemplu MWC. Mobile World Congress este un eveniment foarte important pentru comunitatea tech din intreaga lume. Si evenimentul nu este important doar pentru ca foarte multi producatori vin sa-si prezinte noile telefoane, pe care urmeaza sa le lanseze in scurt timp oficial, pe piata, ci si pentru ca deschide noi drumuri atunci cand vine vorba despre noi tehnologii.

replici de iPhone X

Bretonul „top-notch” al iPhone X

La editia din acest an, piata a intampinat cu bucurie cateva produse noi, foarte atractive, dar care intr-un mod cinic si nu neaparat incantator, par sa copieze varful de gama al celor de la Apple. Unii le numesc simple replici de iPhone X altii le considera telefoane independente, cu personalitate si o configuratie valoaroasa pentru pretul cu care se vand.

In fiecare an insa, foarte multi producatori ajung sa imprumute cate ceva de la Apple, semn ca producatorul nord-american a fost si ramane un adevarat trend-setter. Nu ca am fi surprinsi, dar evident, am fost intampinati inca de la inceputul anului de replici de iPhone X din toate sensurile. Pe blog.catmobile.ro am dezvaluit deja ca Leagoo pregateste modelul Leagoo S9, o clona de iPhone X de trei ori mai ieftina. Si care arata intr-adevar interesant.

V-am scris de asemenea despre Bluboo X, despre ciudatul OWWO X care a copiat pana si wallpaperul celor de la Apple, despre curajosul Oukitel U18 si despre arhinecunoscutul Little Pepper S11, o clona ieftina de iPhone X, care in loc de marul muscat de pe spate (logo-ul Apple, daca cineva inca nu a aflat asta) a pus un ardei iute. 😀

OWWO X (5)

Asa arata OWWO X: sounds familiar?

Prezenta acestor dispozitive precum si a celor care nu se prezinta drept replici de iPhone X, dar au elemente imprumutate de la acest flagship, devine agasanta. Doogee si Ulefone, alti doi producatori mici din China se pregatesc sa scoata si ei „propriile clone”, care evident vor fi „bretonate” dupa modelul Apple. Ei bine, nu, surpriza nu vine de aici, ci din partea unor producatori mult mai cunoscuti, dar la fel de lipsiti de inspiratie.

Spre rusinea lor, cei de la ASUS, care si-au facut deja un nume important in aceasta industrie, au lansat seria Zenfone 5, iar modelele Asus Zenfone 5Z sau Asus Zenfone 5 nu sunt nici ele lipsite de „top-notch-ul” celor de la Apple. Nu ca ar da rau la imagine, pentru ca nu da: dar lipsa asta de originalitate pare sa devina o moda.

Asus Zenfone 5Z

Asus Zenfone 5Z

Cele doua device-uri ale ASUS arata impecabil, si suntem convinsi ca se vor vinde foarte bine. Ba chiar, specificatiile lor, raportate la pretul de vanzare,  sunt excelente. Dar, fara pic de inovatie la capitolul design, progresul va intarzia pentru o companie aflata altfel in progres in ultimii ani pe sectorul smartphone.

Asus Zenfone 5 vs iPhone X

Asus Zenfone 5 vs iPhone X

Asus Zenfone 5 vs iPhone x

Asus Zenfone 5 vs iPhone x

Si sa nu credeti ca efectul „iPhone X” se opreste aici. In mod absolut ciudat, aflam din randarile lui Evan Leaks, unul dintre cei mai celebri si reliable „zvonaci” de pe piata, ca seria P20 de la Huawei va avea un aspect similar cu flagshipul Apple. Adica, pe scurt, Huawei P20 si Huawei P20 Pro plus P20 Lite vor avea si ele bretonul la moda al iPhone X.

Huawei P20, P20 Pro si P20 Lite

Huawei P20, P20 Pro si P20 Lite

Top-notch va fi prezent si pe LG G7 conform celor mai recente informatii, iar OnePlus 6, despre care v-am scris si noi zilele trecute, va avea de asemenea un astfel de breton.

Oppo abia ce a anuntat viitoarele telefoane Oppo R15 si Oppo R15 Plus. Foarte atractive, valoroase ca raport calitate pret, specificatii bune, aspect placut si evident … breton de iPhone X. Sunteti de acord ca incepe sa devina mai mult decat o moda? Si ca, desi e fortat, termenul replici de iPhone X, nu mai suna chiar atat de nepotrivit?

OPPO R15 (2)

OPPO R15 si acelasi design frontal ca pe iPhone X

Bine, am putea adauga fara indoiala notiunea de replici de iPhone X de calitate, pentru a diferentia/sublinia produsele, de cele despre care vorbeam la inceputul articolului. Dar chiar si-asa, trendul acesta nu va duce sub nicio forma la vanzari peste media obisnuita si in niciun caz nu seamana a strategie complexa.

De ce a optat Apple pentru „bretonul” top-notch?

Motivul pentru care gigantul nord-american a optat pentru acest breton este faptul ca si-au dorit sa faca din ecranul telefonului figura reprezentativa a flagship-ului in timp ce au adaugat TrueDepth camera pentru recunoasterea faciala.

Camera gazduieste proiectul (dot projector) care uneste milioanele de puncte ale chipului uman prin infrarosu si permite Face ID-ului sa functioneze perfect inclusiv in lumina scazuta.

Senzorul ambiental de lumina, difuzorul, microfonul, senzorul de proximitate si camera si-au facut de asemenea loc frontal. In timp ce butonul home a disparut ca urmare a aparitiei Face ID.

top-notch, iPhone X

Culmea, producatorii de telefoane Android care copiaza ecranul de pe iPhone X fac abstractie de aceste detalii. Si nici nu vin de regula cu alte caracteristici suplimentare cu senzori dedicati pentru recunoasterea faciala.

Adica niste caracteristici unice si distinctive asa cum ofera Apple. Ei folosesc acest „breton” pentru a adauga un plus de atractivitate telefoanelor lor, dar pe niciun model nu exista plus valoare.

Situatie in care devin simple copii, simple replici de iPhone X, macar pentru partea frontala a telefoanelor. Si automat putem considera ca incearca sa copieze acest model, pentru a induce oarecum in mentalul colectiv ideea ca si daca nu-ti poti cumpara un iPhone X, poti profita de un Android bun, care arata ca un iPhone X.

Ce s-ar putea face?

Probabil ca este timpul ca producatorii de smartphone-uri Android (cu cateva exceptii) sa nu mai urmeze orbeste acest trend. N-ar fi deloc rau sa incerce sa adauge plus valoare pe telefoanele lor chiar daca imprumuta caracteristici diferite de la producatorii de top ca Samsung si Apple. Un plus de originalitate care sa nu vanda iluzia achizitionarii unui telefon atat de scump, la un pret atat de mic.

Diferenta este ca daca de la Doogee, Ulefone sau OWWO nu ne putem astepta la asta, de la Huawei, ASUS sau OnePlus avem alte pretentii. Si aceste companii ar putea prelua dificila misiune de a rezolva aceasta situatie.

De fapt, acesta ar trebui sa fie pasul firesc. Si poate de aceea un producator precum Vivo Mobile, prima companie care a venit cu primul telefon care are senzorul de amprente sub ecran, merita mai multa atentie. Ba chiar, vanzarile, confirma ca acest producator are cea mai mare crestere din ultimii an de pe piata, intrand intr-un top 5 select al vanzarilor.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes