Reviews

Redmi 8A Pro este oficial. Specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Pentru clasa entry level, Redmi vine acum cu o noua propunere. Modelul Redmi 8A Pro a fost lansat oficial. Este echipat cu procesor Qualcomm Snapdragon 439 si are o memorie de 3GB RAM la bord. Avem toate detaliile despre acest telefon, in cele ce urmeaza.

Pareri, pret si disponibilitate pentru Redmi 8A Pro

Compania Redmi, care apartine de Xiaomi, a lansat oficial pe piata modelul de telefon Redmi 8A Pro. Este vorba despre un device dedicat segmentului entry level, care are un aspect placut si se remarca in principal prin capacitatea foarte mare a bateriei sale, care ajunge la 5.000 de miliamperi. Noul smartphone a fost lansat oficial in Indonesia si se anunta a fi o versiune rebranduita a modelului Redmi 8A Dual, care fusese deja lansat in zona India.

In ceea ce priveste pretul si disponibilitatea acestui model de telefon, primele informatii indica faptul ca Redmi 8A Pro ar urma sa fie cu predilectie distribuit in Asia. Nu exista informatii concrete conform carora, 8A Pro de la Redmi va ajunge si in Europa in perioada urmatoare. Cel putin, pentru moment, nu cu aceasta denumire. Se pare ca cea mai accesibila varianta a lui Redmi 8A Pro va costa in jurul a 400 de lei, dar va avea o memorie RAM de doar 2GB. Versiunea de 3GB RAM va fi ceva mai scumpa, undeva spre 450 de lei. Modelul urmeaza sa fie disponibil pe culori precum gri (Midnight Grey), albastru (Sea Blue) si alb (Sky White). Haideti sa aruncam o privire si peste configuratia sa.

Noul model Redmi 8A Pro este echipat cu un ecran de 6.22 inch in diagonala, ecran care are un aspect 19:9 si o rezolutie 1520 x 720 pixeli. Deasupra sa se afla sticla de protectie Corning Gorilla Glass, iar densitatea pixelilor ajunge la 270 pixeli per inch.

Modelul vine cu un setup dual – camera pe spate, care ascunde o combinatie de 13 megapixeli cu apertura f/2.2 si 2 megapixeli cu apertura f/2.4. Pe partea sa din fata, Redmi 8A Pro are o camera foto pentru selfie-uri si sesisuni de videocalling cu rezolutie de 8 megapixeli si apertura f/2.0. Avem decupaj waterdrop in partea de sus a ecranului, locul unde se afla de altfel si camera foto frontala a dispozitivului.

Asa cum va scriam inca de la inceputul articolului, modelul Redmi 8A Pro se bazeaza pe procesorul entry level Snapdragon 439 de la Qualcomm, un procesor cuplat cu versiuni de 2GB sau 3GB RAM. Capacitatea nativa de stocare a datelor este de 32GB, dar ea poate fi extinsa pana la 512 GB cu ajutorul slotului de carduri de memorie microSD.

Redmi 8A Pro are o baterie de 5.000 de miliamperi, cea care reprezinta unul dintre principalale sale avantaje. Bateria are tehnologie de incarcare rapida la 18W si poate fi incarcata printr-un port modern, de tip USB C. Exista de asemenea tehnologie reverse charging, care permite incarcarea altor dispozitive. Se pare ca noul Redmi 8A Pro are o greutate de 188 de grame, in timp ce grosimea sa ajunge la 9.4 milimetri.

Nu se cunoaste exact verisunea de android care ruleaza pe aceast telefon, dar tinand cont ca vorbim de o versiune de rebranding a modelului Redmi 8A Dual care ruleaza Android 9 cu MIUI 11 deasupra, este foarte probabil ca si acest device sa ruleze aceeasi versiune a sistemului de operare de la Google.

Redmi 8A Pro beneficiaza si de alte optiuni de conectivitate importante, printre care Wi-Fi 802.11 b/g/n, VoLTE, Bluetooth v4.2, GPS/A-GPS, 3.5mm headphone jack, si port USB Type-C.

Etichete:

Redmi 8A Pro
Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Redmi
Product Name
Redmi 8A Pro