Stiri

Rebranding la Qualcomm! Compania se separă de Snapdragon după 14 ani

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Qualcomm a anunțat că se va despărți de Snapdragon ca parte a unui proces rebranding.  Ce presupune acest proces și cum ar urma să se numească noile procesoare ale companiei.

Qualcomm a anunțat că cipurile Snapdragon vor trece acum printr-o fază de rebranding pe măsură ce intră într-o nouă eră. Odată cu rebranding, Snapdragon va renunța la schema de denumire cu trei cifre. Aceasta înseamnă că, începând cu acest an, nu vom mai asista la chipset-uri Snapdragon 8xx, 7xx etc.

Qualcomm a anunțat că se va despărți de Snapdragon ca parte a unui proces rebranding

Este de așteptat, ca Snapdragon să adopte nume simplificate și consecvente pentru platformele sale, făcând mai ușor pentru clienți să descopere și să aleagă dispozitivele alimentate de Snapdragon. Prin urmare, Snapdragon va merge pe o structură de denumire Snapdradong + cu o singură cifră. Eticheta Snapdragon a fost creată pentru prima dată în noiembrie 2011 și după 14 ani, Qualcomm se separă de Snapdragon.

Qualcomm spune că Snapdragon va fi o marcă de sine stătătoare, cu legături specifice cu marca Qualcomm numai acolo unde este cazul. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că viitorul procesor emblematic al producătorului, care ar fi trebuit să se numească Qualcomm Snapdragon 898, ar putea fi acum numit Snapdragon 8 Gen1, despre care s-a scris deja în presa internațională de ceva vreme. Foarte probabil, vom vedea pe viitor cum Qualcomm lansează mai multe chipset-uri sub aceste nume.

Este posibil ca alte nume de chipset-uri să includă Snapdragon 8 Gen2, Gen3 și așa mai departe. Cu toate acestea, nu a fost dezvăluit când ar trebui să aibă loc schimbarea. Se poate aștepta ca primul chipset lansat cu noul nume să fie următorul procesor emblematic Snapdragon. Mai mult decât atât, procesoarele mobile din seria 7xx, 6xx, 4xx ar trebui să fie, de asemenea, rebranduite, astfel că ar putea purta denumirea de Snapdragon 7 Gen1, Snapdragon 6 Gen1 etc. Qualcomm spune că a testat două sisteme de denumire diferite cu peste 2.000 de clienți, ceea ce înseamnă că acești utilizatori au aprobat următorul sistem de denumire, care urmează să fie adoptat.

Qualcomm

În portofoliul său, aurul va fi folosit acum pentru a reprezenta doar produsele premium. Midnight, Gunmetal, Nickel și Snapdragon Red vor fi folosite pentru a desemna alte niveluri de procesoare. Pe măsură ce 5G devine mai omniprezent în produsele Snapdragon, etichetele procesoarelor vor renunța acum la brandingul 5G, deoarece devine evident că aceste cipuri vor accepta 5G în mod implicit.

Aceste schimbări de nume denotă o schimbare mult mai importantă decât ceea ce s-ar putea presupune. Întrucât Qualcomm și Snapdragon se separă unul de celălalt, acest lucru ar putea însemna că Qualcomm ar intra pe piețe noi, în segmente noi sau s-ar putea concentra pe alte produse, cu excepția telefoanelor mobile. În schimb, Snapdragon s-ar putea concentra numai pe procesoarele mobile și cipurile pentru laptop pentru care este deja recunoscută.

Etichete:

Qualcomm Snapdragon